Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Aanbod laadpalen

Keuzehulp

Keuzehulp

Auto merk en type
Prijsbereik
Van:
Tot:
Bekijk resultaten (0)
1 t/m 0 van de 0 producten
Sorteer op
Sorteer op:

Zeker weten welke laadpaal bij u past?

Laadpaal voor een Tesla?

Als u een laadpaal of wallbox/wandlader voor uw Tesla zoekt, kan het geen kwaad om iets meer over de achtergrond van de elektrische auto’s van Tesla te weten. Daardoor weet u nog beter hoe u de beste laadpaal voor uw Tesla Model S, Model 3, Model X of Model Y kunt selecteren.

Tesla

Tesla is een Amerikaanse autoproducent die uitsluitend elektrische auto’s maakt. Het bedrijf, onder de bezielende leiding van Elon Musk, stevent af op een productiecapaciteit van ongeveer een miljoen elektrische auto’s per jaar. Tesla is misschien ook wel het allerbekendste merk elektrische auto’s. Naast elektrische auto’s levert Tesla ook aanverwante diensten. Zo kunnen de gebruikers hun auto onderweg opladen bij de bekende Tesla Superchargers. Ook zijn er wereldwijd een enorm aantal Destination Chargers bij hotels, winkelcentra en andere hotspots geplaatst. In de Verenigde Staten levert Tesla ook zonnepanelen en speciale accupakketten voor energieopslag thuis.

Tesla werkt niet met een normaal dealernetwerk, maar met eigen Tesla Stores. Er zijn in Nederland zeven Tesla Stores. Ook staat er in Tilburg een Tesla-fabriek waar de eindassemblage van sommige modellen plaatsvindt. Deze fabriek wordt binnenkort gesloten.

Omdat Tesla door zijn nog vrij jonge bestaan de ervaring van langer bestaande autofabrikanten mist, zijn hier en daar met kwaliteitsproblemen. Evengoed zijn de gebruikers, die zich nog steeds vaak als ‘early adopter’ beschouwen, over het algemeen bijzonder tevreden met hun Tesla. Met name de autopilot-functie (waarbij de bestuurder nog steeds goed op moet letten) en het rijgedrag en het gemak met opladen worden bijzonder gewaardeerd.

Bovengemiddeld rijbereik

Een van de belangrijkste voordelen van een Tesla is het grote rijbereik, dat we ook wel actieradius noemen. Van nagenoeg alle modellen bedraagt meer dan 500 kilometer. Dat heeft Tesla bereikt door een hoge efficiëntie en relatief grote accupakketten. Dat laatste betekent wel dat u ervoor moet zorgen dat u thuis of op het werk een geschikte laadpaal of wallbox laat installeren. U wilt ’s ochtends immers met een volledig opgeladen accu op pad gaan. Onderstaand een overzichtje van de actieradius van de actuele modellen van Tesla:

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img
Keuzehulp Sorteer op

No products in the cart.