Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Aiways U5

De beste laadoplossingen voor uw Aiways U5

Laadpaal advies over uw Aiways U5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Aiways U5

Heeft u een Aiways U5 gekocht maar nog geen geschikte laadpaal of wandlader? Of is uw huidige lader aan vervanging toe? Laaddirect heeft een uitgebreid leveringsprogramma bestaande uit topmerk laadoplossingen van merken zoals EVBox, Etrel, Alfen, Wallbox en Webasto.

Onze laadoplossingen voor de Aiways U5 zijn te plaatsen als laadpaal en wandlader en geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast regelen wij ook de installatie en geven we vrijblijvend (aankoop)advies.

 

Laadpaal voor de Aiways U5?

Aiways is nog een relatief onbekende naam in Nederland, maar het Chinese bedrijf krijgt met de Aiways U5 steeds meer voet aan de grond. Logisch, aangezien de Aiways U5 zich kenmerkt door zijn ruimte, comfort en betaalbaarheid. Met zijn actieradius van maximaal 410 kilometer behoort ‘range anxiety’ tot het verleden, mits u uiteraard met een volledig opgeladen accu op pad gaat. Om deze reden is het vinden van de correcte laadoplossing onverminderd belangrijk. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid op pad gaat en niet voor een nare verrassing komt te staan.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Op dit moment is de Aiways U5 verkrijgbaar in één uitvoering die simpelweg de naam ‘Aiways U5’ draagt. Deze standaarduitvoering beschikt over een accu met een capaciteit van 63 kWh (60 kWh bruikbaar), een AC-laadvermogen van 11 kW en een Type 2-laadaansluiting. Het lijkt er op dat de Aiways U5 voor de komende periode alleen maar leverbaar zal zijn in deze uitvoering. Oudere versies van de U5 (in productie tot april 2022) hebben nog een 1-fase boordlader met een maximale laadcapaciteit van 6,6 kW.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Aiways U5 60 kWh 11 kW Type 2
Aiways U5
(tot 04/20220)
60 kWh 6,6 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Aiways U5?

De Aiways U5 heeft voor het ‘normale’ AC-laden, het laden wat u doorgaans thuis, op bedrijf of aan een openbaar laadpunt doet, over een AC-laadvermogen van 11 kW. Wilt u dit vermogen 100% benutten, dan heeft de juiste aansluiting nodig. Heeft u dit niet, dan kan het gebeuren dat de laadtijd flink toeneemt. Voor de Aiways U5 is minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting benodigd. Heeft u de oudere versie van de Aiways U5? Dan volstaan een 6,6 kW laadstation en 1-fase 32A elektrische aansluiting.

Laadpaal of wandlader: technisch geen verschil

Veel mensen hebben moeite met het maken van de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. In feite is er, vanuit een technisch perspectief, geen enkel verschil tussen deze twee type laadstations. Het enige verschil zit ‘m in de wijze van montage. De een wordt op een paal geplaatst, de ander tegen de wand. Maar welke moet u nu kiezen? Dit hangt af van wat voor u het meest praktisch is. Kijk om dit te bepalen goed naar de plek waar u uw Aiways U5 wilt opladen. Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Vergeet hierbij niet dat de laadaansluiting van de U5 zich aan de linker voorzijde van de auto bevindt.

Installatiepakket

Blijft u het liefste ver weg van alles wat met de installatie van het laadstation te maken heeft? Dat is geen probleem. Kies simpelweg voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten installateur neemt het gehele installatieproces ‘voor zijn/haar rekening’. Natuurlijk beschikken onze monteurs over de juiste papieren en voldoende werkervaring.

Wat is de laadtijd van de Aiways U5?

“Hoe lang duurt het om de accu van de Aiways U5 volledig op te laden?” We krijgen de vraag maar al te vaak. De daadwerkelijke laadtijd berekenen is praktisch onmogelijk, aangezien hier talloze factoren bij komen kijken. Wat u wel kunt doen is de zogenoemde ‘ideale laadtijd’ uitrekenen. Dit is de laadtijd zonder de rol van externe factoren, zoals omgevingstemperatuur en de staat van uw elektriciteitsaansluiting, mee te rekenen. Deze berekening is niet 100% accuraat, maar wel een goede algemene indicatie. De berekening ziet er als volgt uit:

Bruikbare accucapaciteit (in kWh) / AC-Laadvermogen / Energieverlies van 15% (0,85) = Laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de U5 in, dan rolt hier de volgende laadtijd uit:

Laadtijd Aiways U5: 60 kWh / 11 kW / 0,85 (want 15% energieverlies) = 6,42 uur

Verschillen in laadvermogen

Verschilt het maximale laadvermogen van uw laadstation van het maximale vermogen van de U5’s boordlader? Kies in dat geval voor de laagste waarde. Een laadoplossing met een hoger laadvermogen dan de boordlader versnelt het laadproces immers niet, maar een lader met een lager vermogen vertraagt het proces wel.

Thuis of op de zaak uw Aiways U5 opladen

Wilt u uw Aiways U5 thuis, op de zaak of elders opladen? Bij Laaddirect vindt u de passende laadoplossing. Ons uitgebreide leveringsprogramma bestaat uit uiteenlopende laders, elk met zijn eigen ideale toepassing. Hierdoor kunnen wij voor iedere situatie de beste laadoplossing aanbieden.

‘Future proof’?

Houd bij de aanschaf van een lader voor uw Aiways U5 ook rekening met uw plannen voor de toekomst. Voor hetzelfde geld heeft u binnenkort nóg een elektrische auto op de oprit staan. Of wellicht heeft de vervanger van uw U5 een hoger AC-laadvermogen van bijvoorbeeld 11 kW. Kortom, nu alvast rekening houden met de toekomst scheelt u later misschien veel gedoe en geld.

Hoe vind ik de best passende lader voor mijn Aiways U5?

Natuurlijk wilt u de perfecte laadoplossing voor uw Aiways U5 vinden. Maar hoe doet u dit nu precies? Houd, naast de eerdergenoemde zaken, in ieder geval rekening met de volgende dingen:

1: Enkele of dubbele laadaansluiting

Wilt u twee elektrische auto’s tegelijk kunnen opladen? Dan doet u er verstandig aan te kiezen voor een lader met een dubbele aansluiting. Heeft u hier geen behoefte aan, dan volstaat een lader met een enkele socket.

2: Vaste laadkabel: handig, maar kwetsbaar

Sommige laders zijn uitgerust met een vaste laadkabel. Dit maakt het laadproces wat makkelijker, aangezien u niet meer de losse laadkabel hoeft op te graven. Er is echter ook een keerzijde. Namelijk, dat laders met een vaste kabel wat kwetsbaarder zijn.

3: Dynamic Load Balancing voorkomt overbelasting

Laadstations met Dynamic Load Balancing voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Het werkt als volgt. Wanneer de lader én andere grote energieverbruikers op volle toeren draaien kan overbelasting ontstaan. Laders met Dynamic Load Balancing detecteren wanneer andere grote verbruikers aan worden gezet en passen hierop automatisch het laadvermogen aan.

4: Bepaal via autorisatie zélf wie uw laadpunt kan gebruiken

Zelf bepalen wie uw laadpunt kan gebruiken, het klinkt vanzelfsprekend, maar veel laders hebben deze functie niet ingebouwd. Bij dergelijke laders begint het laadproces zodra iemand de laadkabel bevestigd. Dit betekent in feite dat iedereen gebruik kan maken van de lader, net zoals bij een openbaar laadpunt. Heeft u dit liever niet, kies dan voor een laadstation met een autorisatie-functie (Plug & Charge, RFID-lezer, app).

5: Intelligente lader

Deelt u uw lader met anderen? Of verrekent u de laadkosten met uw werkgever? Dan is een intelligente lader, een lader met internetaansluiting en een backoffice, wel zo handig. Hiermee heeft u namelijk inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden.

 

Aiways U5 laadpaal kopen bij Laaddirect

Ontdek het aanbod van Laaddirect en bestel direct de beste laadpaal voor de Aiways U5! Dankzij ons uitgebreide programma vindt u ongetwijfeld een passend exemplaar. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies – we helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.