0
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpalen voor een VvE

Laaddirect is uw specialist in het aanschaffen voor laadpalen voor VvE!

Laadpalen voor een VvE

De plaatsing van laadpalen bij een VvE kan heel complex zijn. Niet alleen vanuit technisch oogpunt, maar ook omdat een VvE door het leveren van elektriciteit btw-plichtig wordt. Daarnaast kan het installeren van laadpalen lastig zijn als er sprake is van toegewezen parkeerplaatsen.

Passende laadvoorziening

Het installeren van laadpalen en de daarbij behorende infrastructuur en software werk is in zo’n geval werk voor deskundige installateurs. U kunt dat met een gerust hart aan ons overlaten. Onze specialisten zijn bekend met deze materie. Zij kunnen een geheel op de situatie afgestemde laadvoorziening verzorgen.

VvE laadpalen

VvE wordt btw-plichtig

Een accountantskantoor heeft in opdracht van e-Flux uitgezocht dat een VvE btw-plichtig is voor de elektriciteit die via laadpalen aan de bewoners worden geleverd. De VvE handelt dan namelijk in het belang van de individuele bewoners, en niet namens het collectief. Dat betekent dat de VvE een btw-nummer aan moet vragen en de betaalde en ontvangen btw moet verrekenen.

vve btw verplicht

Openbare laadpalen

VvE’s kunnen besluiten om (een deel van) de laadpalen openbaar te maken. Dan kunnen ook gasten gebruik maken van de laadvoorzieningen. De VvE zou voor niet-bewoners een opslag op de tarieven kunnen doorberekenen om een deel van de gemaakte kosten terug te verdienen.

openbare laadpalen

Beheer via backoffice

Omdat de laadinfrastructuur een gemeenschappelijke aanschaf is, is het raadzaam om alle kosten en baten goed in kaart te brengen. De exploitatiekosten en inkomsten kunnen inzichtelijk worden gemaakt via een backoffice. Daarmee kunnen de tarieven voor het laden worden bepaald.

slimme laadpalen

Laadpalen verplicht voor VvE’s

Bij nieuwe woongebouwen alsmede te renoveren woongebouwen is het verplicht om bij de parkeerplaatsen ook laadpalen te installeren. Net zoals bij bedrijfspanden dient er per 10 parkeerplaatsen minimaal één laadpaal te worden geplaatst. Dit geldt niet alleen voor parkeergarages, maar ook voor de parkeervakken in de buitenlucht.
Het is overigens aan te raden om ervoor te zorgen dat de infrastructuur zo gedimensioneerd is, dat het aantal laadvoorzieningen eenvoudig kan worden uitgebreid. Het is namelijk te verwachten dat er in de toekomst aanzienlijk meer laadpunten nodig zijn.

laadpaal verplicht vve

 

Dynamic Load Balancing

Om overbelasting te voorkomen, kan er gebruik worden gemaakt van Dynamic Load Balancing. Hiermee wordt het energieverbruik van de laadpalen en overige gebruikers continue in de gaten gehouden. Zodra er sprake is van een mogelijke overbelasting beperkt het systeem de capaciteit van de laadpalen. Daardoor hebben de normale energieverbruikers altijd voldoende stroom.

Dynamic Load Balancing

Ook voor uw VvE is er een passende laadoplossing

Laaddirect kan ook voor uw VvE een passende en betaalbare laadvoorziening verzorgen. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op. Wij zoeken graag samen met u naar de meest geschikte laadoplossing.

Roland laaddirect

 

Wij adviseren u graag met de juiste keuze

Geen producten in uw winkelmand.