0
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal bedrijf?

In het streven naar een groene, duurzame maatschappij is een laadpaal of laadpunt onmisbaar voor ieder bedrijf. Met die laadpalen kunt u niet alleen de elektrische bedrijfsauto’s of de auto’s van uw medewerkers opladen, maar ook de auto’s van uw klanten.

Waarom laadpalen voor bedrijven?

Het aantal elektrische auto’s stijgt snel. Er zijn dus ook steeds meer klanten en medewerkers die elektrisch rijden. Door het installeren van een laadpaal rijden uw werknemers en klanten goedkoper én duurzamer. Bovendien is een laadpaal ook een heel klantvriendelijk gebaar.

Stuur ons een bericht Of bel ons: 085 130 4170

Laadpalen voor bedrijven

Laadpaal soorten

De meeste laders voor elektrische auto’s zijn geschikt voor plaatsing aan de muur of op de grond. Deze wandladers en laadpalen zijn meestal AC-laders waarbij de laadsnelheid is beperkt tot maximaal 22 kW. Om tegelijkertijd meerdere auto’s te kunnen opladen, beschikken de meeste zakelijke laadpalen of wandladers over meerdere aansluitingen. De laatste tijd zien we bij bedrijven ook steeds vaker DC-laders. De techniek hiervan is vergelijkbaar met die van de bekende snelladers, zoals we langs de doorgaande wegen zien. DC-laders voor bedrijven bieden meestal een laadvermogen van 50 kWh..

soorten laadpalen

Laadoplossingen voor bedrijven

Als u meerdere laadpalen wilt plaatsen, is het vaak wenselijk om ook een backoffice te gebruiken. Daarmee kunt u de laadpalen, ook als ze van verschillende merken zijn, eenvoudig beheren. U kunt dan bijvoorbeeld uw eigen laadtarieven instellen, bepalen wie er gratis mag laden en laadsessies verrekenen. Ook kunt u de laadpalen op andere bedrijfslocaties en bij uw medewerkers thuis beheren.

Laadoplossingen bedrijven

Dynamic Load Balancing

U hoeft niet bang te zijn dat de aanwezigheid van laadpalen uw elektriciteitsnet overbelast. Om overbelasting door de laadpaal of laadpalen te voorkomen, maakt men gebruik van Dynamic Load Balancing. Zo’n systeem monitort continue het energieverbruik. Indien nodig, past het systeem de capaciteit van de laadpunten aan zodat de andere energieverbruikers altijd voldoende energie hebben.

Dynamic Load Balancing

Laadpalen voor bedrijven straks verplicht

Het laten plaatsen van een laadpaal is niet alleen bijzonder klantvriendelijk, maar binnenkort ook een verplichting. Bij ieder bedrijf of commercieel gebouw met meer dan tien parkeerplaatsen, moet vanaf 2020 minimaal één laadpunt per tien parkeerplaatsen aanwezig zijn. Ook heeft het Europese Parlement besloten dat twintig procent van de parkeerplaatsen moet zijn voorzien van bekabeling. Hiermee kan het aantal laadvoorzieningen in de toekomst snel worden uitgebreid.

laadpaal verplicht bedrijven

Laadpaal bij uw bedrijf? Laaddirect.nl

Laadoplossingen zonder zorgen.

Het team van Laaddirect staat voor u klaar om samen met u de beste laadoplossing voor uw bedrijf uit te zoeken. De installatiekosten van onze laadpalen zijn eerlijk en transparant. Bij ons heeft u altijd een passende laadoplossing voor een eerlijke prijs. Aarzelt u daarom niet om vrijblijvend contact met ons op nemen of maak gebruik van onze handige keuzehulp tool. Wij adviseren u graag met de juiste keuze.

Bekijk onze keuzehulp tool

Roland laaddirect

Geen producten in uw winkelmand.