Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Auto laadkabels

Keuzehulp

Subcategorieën
Dubbel/enkel
Online of offline
Laadvermogen
22kW (5)
11kW (4)
Merk laadpaal
Type stekker
Type 2 (9)
Autorisatie
Fase
Opties
Merk
Ratio (8)
Wallbox (1)
Laadkabel
Lengte
10 meter (2)
15 meter (2)
4 meter (1)
5 meter (2)
7,5 meter (2)
Spanning
Producttype
Prijs
Bekijk resultaten (9)
1 t/m 9 van de 9 producten
Sorteer op
Sorteer op:

Zeker zijn over uw keuze?

Ontvang een vrijblijvend advies op maat

Zeker weten welke laadpaal bij u past?

Auto laadkabel kopen?

Een laadkabel voor uw elektrische auto bestelt u snel en eenvoudig via Laaddirect. Deze laadkabels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, van 11 tot 22 kW en met lengtes van 5 tot 15 meter.

Laadkabel elektrische auto

 

Universele laadkabels

Onze laadkabels zijn universeel en beschikken over een type 2 aansluiting. Dit betekent dat het niet uitmaakt of u een Tesla, Volkswagen of Kia auto heeft, u kunt hiermee zowel thuis als bij een openbare lader zorgeloos opladen. Deze aansluiting noemt men ook wel een Mennekes aansluiting. Tegenwoordig is elke moderne elektrische auto van deze aansluiting voorzien.

Onze hoogwaardige laadkabels van Ratio zijn gemaakt van soepel PUR en zijn goed uv- en hittebestendig. Deze kabels worden geproduceerd op Nederlandse bodem en hebben een lange levensduur.

Heeft u toch een andere laadaansluiting dan type 2, bijvoorbeeld omdat u één van de eerdere elektrische modellen op de Nederlandse markt bezit? Bekijk dan hier een type-1 adapter voor uw elektrische auto.

Welke laadkabel kopen?

Welke laadkabel u moet aanschaffen voor uw auto hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het verstandig om na te denken over hoe hoog het vermogen van uw laadkabel moet zijn. U dient dan te kijken naar het maximale laadvermogen van uw auto, want met een hoger vermogen dan dit kunt u namelijk niet laden. Mocht uw auto bijvoorbeeld een laadvermogen van 7,4 kW hebben, dan volstaat een laadkabel van 11 kW al. Een 11 kW laadkabel zal namelijk automatisch op het lagere vermogen van 7,4 kW laden. Uiteraard kunt u ook gewoon een laadkabel van 22 kW aanschaffen. Veel laadpalen hebben namelijk ook een maximaal laadvermogen van 22 kW. Mocht u dus in de toekomst een auto hebben met een laadvermogen van 22 kW, dan kunt u dus dit vermogen zonder problemen volop benutten met uw 22 kW laadkabel en laadpaal.

Minstens zo belangrijk is de de lengte van uw laadkabel. U wilt namelijk niet dat u erachter komt dat uw laadkabel te kort is. Daarom raden wij aan om zorgvuldig op te meten hoe lang uw kabel dient te zijn, inclusief nodige bochten. Denk daarbij aan de positie van de laadklep van uw auto en of u de auto vooruit of achteruit parkeert. Om helemaal zeker van uw zaak te zijn kunt u natuurlijk een laadkabel nemen die een goed stuk langer is dan uw opgemeten afstand.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img
Keuzehulp Sorteer op

No products in the cart.