Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal voor thuis

Om uw elektrische auto thuis op te kunnen laden, heeft u een laadpaal of wandlader nodig. Er zijn, zoals u in onze webshop kunt zien, talloze modellen thuisladers. Wij hebben een passende lader voor iedere thuissituatie en voor iedere auto, zowel volledig elektrisch als plug-in hybride. Bovendien zorgen wij ook voor een vakkundige installatie.
Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op

Wat zijn de voordelen van een eigen lader?

Waarom zou u een laadpaal voor thuis aanschaffen als er ook genoeg openbare laadpunten zijn? Hier zijn meerdere redenen voor. Ten eerste bent u op deze manier altijd verzekerd van een plekje aan de laadpaal – dat is tegenwoordig geen overbodige luxe.  Ten tweede is het aanschaffen van een eigen laadstation de meest voordelige optie. Natuurlijk, in eerste instantie is er een investering vereist. Maar die investering betaalt zich in de loop der tijd vanzelf uit.

Verder kunnen veel laders tegenwoordig gebruik maken van elektriciteit die is opgewekt door uw eigen zonnepanelen. Dit is voordelig én duurzaam. Ten slotte speelt het idee van veiligheid een belangrijke rol. ’s Nachts uw kostbare EV ‘ergens’ aan een publiek laadpunt laten staan is doorgaans een minder fijn idee dan uw auto bij uw eigen woning opladen.

auto lader aan huis

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

Natuurlijk moet u verschillende knopen doorhakken bij de aanschaf van uw laadstation voor thuis. U kunt wel al ons aanbod bekijken, maar wat de ‘beste’ laadpaal is hangt immers af van uw situatie. We zetten de belangrijkste overwegingen voor u op een rijtje.

1.     Hoeveel laadvermogen is ‘genoeg’?

Thuis laadt u uw EV op met zogenaamd ‘AC-laden’. Elke EV heeft een boordlader met een maximale AC-laadcapaciteit, doorgaans 3,7 kW, 6,6 kW, 7,2 kW, 11 kW of zelfs 22 kW. Hoe hoger dit getal, hoe sneller uw EV opgeladen kan worden. Laadstations hebben ook zo’n limiet. Kies daarom een lader met minimaal evenveel AC-laadvermogen als uw EV. Een laadpaal met meer AC-laadvermogen kan overigens geen kwaad als u in de toekomst verwacht nogmaals een elektrische auto aan te schaffen. Deze heeft misschien wel een groter laadvermogen.

Laadvermogen laadpalen

2.     Elektrische aansluiting

Het laadvermogen van uw laadstation bepaalt op zijn beurt over hoeveel capaciteit uw elektrische aansluiting moet beschikken. Hoe hoger het laadvermogen van uw lader, hoe meer dit vereist van dit elektrische installatie:

 

AC-laadvermogen Vereiste elektrische aansluiting
3,7 kW 1-fase 1 x 16A
6,6 kW 3-fase 3 x 16A (er worden 2 fasen gebruikt)
7,4 kW 1-fase 1 x 32A
11 kW 3-fase 3 x 16A
22 kW 3-fase 3 x 32A

Is uw elektrische installatie niet geschikt voor de laadpaal die u op het oog heeft? Geen zorgen, meestal kan uw installatie worden uitgebreid. In dat geval komt een van onze installateurs langs om te kijken wat er mogelijk is. Zo weet u snel waar u aan toe bent.

Meterkast laadpaal aansluiten

3.     Laadpaal of wandlader?

Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen twee types laadstation voor thuis: een laadpaal en een wandlader. Een laadpaal is een laadstation die op een losstaande paal wordt geplaatst, terwijl een wandlader simpelweg tegen de muur wordt geplaatst. Welke voor u geschikt is hangt af van uw situatie en de beoogde laadplek van uw EV. Is dit direct naast uw huis, in de garage of onder de carport? Dan is de kans groot dat een wandlader uitkomst biedt. Is de beoogde laadplek wat verder van uw voordeur? In dat geval is een flexibele laadpaal waarschijnlijk de beste oplossing. Twijfelt u? Beeld u dan in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Als u er alsnog niet uitkomt kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met ons opnemen – wij helpen u graag verder.

Laadpaal elektrische auto

4.     Aantal laadaansluitingen

De meeste laadstations hebben één laadaansluiting – ook wel een socket genoemd. Heeft u twee EV’s of wilt u de laadpaal delen met uw buren? Dan kunt u ook kiezen voor een van de laders met een dubbele laadaansluiting uit ons assortiment.

 

5.     Slimme lader voor thuis?

Slimme laders zijn enorm handig – helemaal voor thuisgebruik. Maar wat betekent dat eigenlijk, een ‘slimme lader’. In principe is dit een verzamelterm voor laders met een internetverbinding. Dankzij deze internetverbinding kunnen ze worden uitgerust met allerlei handige functies, zoals Load Balancing, een back office, autorisatie en/of compatibiliteit met zonnepanelen. Voor slimme laders betaalt u een meerprijs, dus als u deze niet nodig heeft kunt u beter voor een degelijke basic lader kiezen.

aansluitingen laadpaal

Wij helpen u graag verder
In 4 stappen de juiste laadoplossing voor thuis

Wij helpen u graag van A tot Z voor het uitwerken en installeren van een passende laadoplossing.

Stap 1

Kies uw auto en geef
uw voorkeuren aan

Geef uw automerk, -model en persoonlijke voorkeuren aan.


Stap 2

Krijg inzicht in de
geschikte laadstations

Ontvang een vrijblijvend advies en spreek met een EV-Expert.

Stap 3

Met of zonder
installatie op locatie

Wilt u dat wij de laadpaal bij u op locatie komen installeren?

Stap 4

Zorgeloos uw
auto opladen!

Nu kunt u uw elektrische auto thuis of op het werk opladen!

Het Laaddirect installatiepakket

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw nieuwe lader? Geen zorgen! Kies simpelweg voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur bij u thuis de lader installeren. Hij of zij verzorgt de installatie tot in de puntjes. Daarnaast raden wij ons installatiepakket met klem aan als uw elektrische installatie moet worden uitgebreid. Dit is doorgaans een ingewikkeld proces en moet worden overgelaten aan een vakman.

Thuis laadpaal installatie

Lader voor een huurwoning? Let hier op!

Rijdt u elektrisch en woont u in een huurhuis? Ook dan kunt u ‘gewoon’ een laadpaal of andere type laadstation voor thuis aanschaffen. Wel moet u extra rekening houden met een aantal zaken. Ten eerste moet uw huurhuis een eigen oprit hebben. Daarnaast moet u als huurder, in tegenstelling tot bij een eigen woning, toestemming vragen bij de verhuurder. Zodra u schriftelijke toestemming heeft, kunt u vervolgens de laadpaal laten plaatsen. Dit is geheel voor uw eigen rekening, evenals de eventuele kosten voor het aanpassen van de elektrische installatie.

Laadpaal thuis

Laadpaal voor thuis kopen bij Laaddirect

Of u nu een geavanceerde, state-of-the-art slimme lader voor thuis of een degelijke, basic lader met niet al te veel toeters en bellen zoekt, Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Ons aanbod (klik hier) bestaat uit uiteenlopende A-merk laadoplossingen die ideaal zijn als thuislader. Heeft u hulp nodig in uw keuze voor de meest geschikte laadpaal? Klik dan hier en doorloop onze keuzehulp.

Alfen laadpalen

Het begint met goed advies
Een passende laadoplossing voor bij u thuis

Laaddirect kan ook voor bij u thuis een passende en betaalbare laadvoorziening verzorgen. Doorloop daarom de laadpaal keuzehulp waarna wij u vrijblijvend voorzien van een passend advies.

Wij zoeken graag samen met u naar de meest geschikte laadoplossing.

btn

Laadoplossing voor thuis bespreken?

Advies nodig over uw ideale laadoplossing voor thuis? Onze EV-Experts staan voor u klaar.

img

No products in the cart.