Profiteer van €100,- KORTING op alle laders van Ratio en Zaptec met kortingscode "ZOMER". Let op: slechts geldig t/m 6 augustus 2024.

Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Accu en laden

Wat is load balancing?

Load balancing is een component dat (meestal) in de meterkast wordt geplaatst en dat verbonden is met de laadpaal, ten behoeve van het voorkomen van een overbelasting van uw elektrische installatie.

Een elektrische auto vraagt namelijk nogal veel van uw groepenkast. Zo kan het zijn dat het opladen van uw auto in combinatie met stroomverbruik door andere apparaten in het pand een overbelasting aan uw elektrische installatie veroorzaakt. Om dit te voorkomen wordt er dus een load balancer geplaatst. Dit apparaat kan het hele stroomverbruik in uw woning meten en managet ook het stroomverbruik van uw laadpaal. Hierdoor zal de laadpaal dus niet met een te hoog vermogen laden. In de praktijk betekent dit dat de load balancer automatisch de stroomtoevoer naar de auto verlaagt wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld dus wanneer andere apparaten in en rondom uw woning ook veel stroom verbruiken. Op deze manier zal de groepenkast niet overbelast raken en voorkomt u stroomuitval. Op het moment dat vervolgens het verbruik van de apparaten in uw woning terugkeert op normaal niveau, zal de stroomtoevoer van de laadpaal naar de auto automatisch weer verhoogd worden. Zo kunt u altijd veilig uw auto opladen.

Load balancing is dus een handige techniek, vooral wanneer u veel grote stroomverbruikers in huis heeft. Bij een aantal laadpaalmerken heeft load balancing ook nog het voordeel dat dit de toevoer van zonne-energie naar de auto optimaliseert.

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.