Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Laadpaal algemeen

Wat is een backoffice systeem?

Een backoffice is een systeem dat belangrijke laadgegevens van uw laadpaal bijhoudt. Zo kan u hiermee het stroomverbruik en de kosten ervan inzien. Via dit backoffice systeem kunt u deze energiekosten weer met uw werkgever of eigen bedrijf automatisch verrekenen.

Ook kunt u met een backoffice systeem uw laadsessies beheren, bijvoorbeeld door laadsessies te plannen of door gastgebruikers in te stellen. Dit kan allemaal via een online omgeving, zoals een browser of een mobiele app.

 

Een backoffice is een systeem dat belangrijke laadgegevens van uw laadpaal bijhoudt. Zo kan u hiermee het stroomverbruik en de kosten ervan inzien. Via dit backoffice systeem kunt u deze energiekosten weer met uw werkgever of eigen bedrijf automatisch verrekenen. Ook kunt u met een backoffice systeem uw laadsessies beheren, bijvoorbeeld door laadsessies te plannen of door gastgebruikers in te stellen. Dit kan allemaal via een online omgeving, zoals een browser of een mobiele app.

 

Backoffice abonnementen

Voor een backoffice systeem heeft u wel een abonnement nodig. Dit maakt het namelijk mogelijk om de belangrijke gegevens via de online omgeving van uw backoffice-aanbieder te kunnen bekijken.

Laadpalen met een UMTS module zijn van een simkaart slot voorzien. Middels de simkaart van uw backoffice-aanbieder kan de laadpaal gegevens uitwisselen met uw online omgeving.

Sommige laadpalen zijn niet simlock vrij, dit betekent dat u alleen gebruik kunt maken van het backoffice systeem welke is geïntegreerd binnen het laadstation. Simlock vrije laadpalen geven de mogelijkheid om zelf een onafhankelijke backoffice aanbieder te kiezen. Hier zijn meerdere aanbieders voor met elk weer hun eigen online omgeving. Dit geeft u de vrijheid om de backoffice aanbieder te kiezen die het best bij u past.

Bij deze backoffice systemen horen verschillende soorten abonnementen. Hierbij maken wij onderscheid in een abonnement voor particulier gebruik en een abonnement voor zakelijk gebruik:

 

Backoffice voor particulier gebruik

Thuis gebruik maken van een laadpaal? Dan kunt u gaan voor een particulier backoffice abonnement. Zo kunt u uw eigen verbruik bijhouden en zelf uw laadpaal beheren. 

 

Backoffice voor zakelijk gebruik

Wilt u uw laadpaal beschikbaar stellen voor uw werknemers? Dan is een abonnement voor zakelijk gebruik de beste optie. Zo kunnen uw werknemers met behulp van een laadpas de laadpaal ontgrendelen en vervolgens opladen. Op deze manier kunt u bepalen welke werknemers gebruik kunnen maken van de laadpaal en of dit tegen een tarief of gratis zal zijn.

 

Gratis backoffice systeem Wallbox

Ook een gratis backoffice systeem is een optie, zoals die van Wallbox. De modellen Wallbox Pulsar Plus en de Wallbox Copper SB werken allebei met dezelfde gratis app van Wallbox. Ook via deze app is het mogelijk om uw verbruiksgegevens in te kunnen zien. Daarnaast kunt u met deze app ook gemakkelijk het stroomgebruik van uw laadstation aanpassen aan het energieverbruik van andere apparaten in uw huis.

 

Wat is een backoffice systeem

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.