Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal auto

Laadpaal voor uw auto nodig? Bij Laaddirect verzorgen wij de gehele installatie van uw laadpaal voor élke auto. Ervaar het gemak van een laadpaal aan huis of op het bedrijf.

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op

Laadpaal voor uw auto – Laaddirect regelt het

Een laadpaal voor uw auto is een welkome toevoeging. Met een eigen laadpaal bent u namelijk niet afhankelijk van openbare laadpalen. Dat bespaart u zowel zoekwerk als mogelijke wachttijd. Elke dag met een volle accu van huis gaan is dan ook geen overbodige luxe. Daarnaast zitten er nog meer voordelen aan het hebben van een laadpaal. Zo kunt u bijvoorbeeld optimaal gebruik maken van een variabel energiecontract, of kunt u juist uw auto vol laden met energie van uw zonnepanelen.

laadpaal auto kopen

Laadpaal voor uw elektrische auto? Let hier op

Bij de keuze voor een laadpaal komt veel kijken. Met een laadpaal en uw auto kunt u namelijk meer dan u denkt. Let hierbij op de volgende aspecten:

1. Laadvermogen

Om op de optimale snelheid op te kunnen laden, dient u te letten op het laadvermogen van uw auto. Deze waarde geeft aan hoeveel kilowatt uw auto maximaal kan laden in een uur. Een hogere waarde dan deze behalen, is dus niet mogelijk.

Stel dat uw auto een laadvermogen heeft van 11 kW, dan is een laadpaal van minimaal 11 kW optimaal. Om voorbereid te zijn op de toekomst raden wij aan om voor een laadpaal van 22 kW te kiezen. Zo hoeft u geen nieuwe laadpaal aan te schaffen wanneer u in de toekomst een auto heeft met 22 kW aan laadvermogen. Daarnaast beschikken vele laders standaard al over 22 kW aan laadvermogen, zonder een groot prijsverschil.

lader elektrische auto

2. Socket of vaste kabel

Bij de keuze voor de beste laadpaal voor uw auto zijn er ook een aantal smaakkwesties. Naast de kleur kunt u er namelijk ook voor kiezen of u een laadpaal wil met een stopcontact (socket) of een vaste kabel.

Waar de socket laadpaal minder slijtage-gevoelig is, geeft de laadpaal met een vaste kabel wel meer gemak. Zo zit de laadkabel al vast aan de lader, waardoor u geen laadkabel er meer bij hoeft te pakken. Daarnaast is het opbergen van een nat geregende laadkabel in uw auto ook niet al te prettig. Dat hoeft bij een lader met een vaste kabel natuurlijk niet.

Daar tegenover staat weer dat een laadpaal met een socket subtieler oogt, doordat er geen grote laadkabel bij hangt. Dat laatste is dan weer een esthetisch aspect dat een rol kan spelen in uw laadpaalkeuze.

laadpaal auto vaste kabel of socket

3. Wand- of paalmontage

Uw lader kan op twee manieren gemonteerd worden; aan de wand of op een montagepaal. Wanneer u uw auto gemakkelijk dichtbij het pand of uw woning kan parkeren, dan kan montage aan de wand de beste optie zijn. Parkeert u uw auto wat verder van het pand? Dan kan paalmontage een betere optie zijn. De paal wordt in dit geval stevig in de grond geplaatst met de lader hieraan vast gemonteerd.

laadpaal met socket vaste kabel

4. Laden met zonne-energie?

Heeft u zonnepanelen of overweegt u zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u hier optimaal gebruik van maken met een “solar laadpaal”. Dit zijn laadpalen die de opgewekte energie van zonnepanelen kunnen monitoren, om vervolgens deze overschotten te gebruiken voor het opladen van de auto. Dit maakt het opladen van uw auto nog goedkoper en wordt in de toekomst zelfs nog belangrijker door het afbouwen van de salderingsregeling. Meer informatie over een laadpaal met zonnepanelen vind je hier.

laadpaal auto met zonnepanelen

Wij helpen u graag verder
In 4 stappen de juiste laadpaal voor uw auto

Wij helpen u graag van A tot Z voor het uitwerken en installeren van een passende laadoplossing.

Stap 1

Kies uw auto en geef
uw voorkeuren aan

Geef uw automerk, -model en persoonlijke voorkeuren aan.

Stap 2

Krijg inzicht in de
geschikte laadstations

Ontvang een vrijblijvend advies en spreek met een EV-Expert.

Stap 3

Met of zonder
installatie op locatie

Wilt u dat wij de laadpaal bij u op locatie komen installeren?

Stap 4

Zorgeloos uw
auto opladen!

Nu kunt u uw elektrische auto thuis of op het werk opladen!

5. Load balancing

Een laadpaal kan veel stroom verbruiken. Daarom loert hierbij het risico op een overbelasting van uw elektrische installatie. Om dit te voorkomen, kan er een Load Balancing component geïnstalleerd worden. Dit component kan het energieverbruik in de woning of het pand meten. Wanneer dit verbruik hoog ligt, kan het Load Balancing component de stroomtoevoer naar de elektrische auto tijdelijk verlagen. Zo kan een mogelijke overbelasting dus voorkomen worden. Wanneer het stroomverbruik in het pand niet meer hoog ligt, zal de stroomtoevoer naar de auto weer vanzelf verhoogd worden.

Hiernaast maakt dit component ook het opladen via de zonnepanelen mogelijk. Dit maakt Load Balancing een veelgebruikte techniek bij laadpalen.

load balancing laadpaal auto

6. Automatisch laadkosten verrekenen?

Voor veel zakelijke rijders kan het nodig zijn om de kosten voor het opladen te verrekenen met bijvoorbeeld de werkgever of het eigen bedrijf. Andersom kan het ook zijn dat u met uw lader op het bedrijf bezoekers wil laten betalen voor hun laadsessie. Dit kan gemakkelijk en zorgeloos met een backoffice software. Deze software kan op online laadpalen geïnstalleerd worden en meet het energieverbruik van de laadpaal tijdens de laadsessies. Aan de hand van het ingestelde energietarief wordt er elke maand een kostenoverzicht gemaakt. Zo wordt er maandelijks volledig geautomatiseerd een factuur verstuurd naar de betalende partij(en). Dat betekent dus dat u zelf helemaal niet hoeft om te kijken naar enig administratiewerk.

auto laadpaal automatisch verrekenen

7. In termijnen betalen?

Bij Laaddirect heeft u ook de optie om de laadpaal voor uw elektrische auto in termijnen te betalen. Hiervoor bieden wij SprayPay aan. U heeft met SprayPay de keuze voor een termijn van 12, 24, 36 of 48 maanden. Met deze optie heeft u al een laadpaal vanaf €19,01 per maand en kunt u zelfs 100% boetevrij eerder aflossen. In tegenstelling tot het huren van een laadpaal is de laadpaal in dit geval volledig van u, mét dezelfde kostenvoordelen.

Betaalt u het gehele bedrag liever meteen? Dat is uiteraard ook mogelijk – u kiest zelf welke betalingsmethode uw voorkeur heeft.

laadpaal betalen in termijnen

Laadpaal voor uw auto –  met installatie

Uiteraard bent u er volledig vrij in om uw lader zelf te installeren. Heeft u echter liever dat uw lader door een laadpaalmonteur wordt geïnstalleerd? Dan kunt u gebruik maken van onze installatieservice. Eén van onze gecertificeerde monteurs zal in dat geval de gehele installatie van uw laadpaal professioneel verzorgen. Zo weet u zeker dat u een volledig werkende laadpaal heeft voor uw elektrische auto.

Hulp nodig bij de keuze voor een laadpaal? Klik dan hieronder op “Ik wil vrijblijvend advies” en doorloop onze keuzehulp. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om via hier contact met ons op te nemen.

Laadpaal installatie elektrische auto

Het begint met goed advies
Een passende laadoplossing

Laaddirect kan ook voor u een passende en betaalbare laadvoorziening verzorgen. Doorloop de laadpaal keuzehulp en ontvang vrijblijvend een passend advies.

Wij zoeken graag samen met u naar de meest geschikte laadoplossing.

btn

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

Ontvang binnen 10 min een vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.

img

No products in the cart.