Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Byton M-Byte

De beste laadoplossingen voor uw Byton M-Byte

Laadpaal advies over uw Byton M-Byte ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Byton M-Byte

Heeft u een wandlader of laadpaal nodig voor uw Byton M-Byte? Bij Laaddirect vindt u niet alleen talloze laadoplossingen – elk met z’n eigen kenmerken en ideale toepassingen – maar kunt u ook kiezen om de lader door ons te laten installeren. Byton is nog een relatief onbekende naam in Nederland, maar met de M-Byte zal het nog jonge Chinese bedrijf ongetwijfeld zijn marktaandeel veroveren. De Byton M-Byte is een volledig elektrische cross-over SUV met uitstekend rijgedrag, een modern exterieur en een opvallend ruim interieur. Daarnaast kenmerkt de M-Byte zich door zijn respectabele actieradius. Om de gestelde actieradius te halen is het wel noodzakelijk om de M-Byte regelmatig volledig op te laden. U doet er verstandig aan om dit te doen met een passende, A-merk laadoplossing met voldoende laadvermogen. Zo verloopt het laadproces vlekkeloos en weet u zeker dat u het gestelde bereik haalt wanneer u de weg op gaat.

Leverbaar in één uitvoering

Op dit moment is de Byton M-Byte leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. Deze verschillen enkel op gebied van accupakket en aandrijving. Zo heeft de M-Byte 95 kWh 4WD een accupakket met een capaciteit van 105 kWh en vierwielaandrijving, terwijl de M-Byte 80 kWh 2WD een accucapaciteit van 72 kWh en ‘normale’ tweewielaandrijving heeft. Alle uitvoeringen hebben een standaard Type 2-aansluiting en een AC-laadvermogen van 11 kW. Daarnaast kan er worden gekozen voor een boordlader met 22 kW aan AC-laadvermogen.

Uitvoering                                          Accu             AC-laadvermogen Aansluiting
Byton M-Byte 72 kWh 2WD 80 kWh 11 kW Type 2
Byton M-Byte 95 kWh 2WD 105 kWh 11 kW Type 2
Byton M-Byte 95 kWh 4WD 105 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Byton M-Byte?

Dé doorslaggevende factor voor de geschiktheid van laders voor de Byton M-Byte is het laadvermogen. Om het AC-laadvermogen van de Byton M-Byte ten volle te benutten heeft u een laadstation nodig met minimaal even veel laadvermogen. Hier voor is op zijn beurt weer een geschikte elektrische aansluiting nodig. Om het 11 kW AC-laadvermogen van de M-Byte ten volle te benutten heeft u bijvoorbeeld minimaal een 3-fase 3x16A aansluiting nodig. Heeft u de optionele boordlader met een vermogen van 22 kW, dan is een aansluiting met meer capaciteit benodigd: een 3-fase 32A-aansluiting bijvoorbeeld. Maar daarvoor is wel een hoger vastrecht verschuldigd.

Het verschil tussen laadpaal en wandlader

Wat is nu het verschil tussen een laadpaal en een wandlader? In feite is er nauwelijks verschil tussen deze twee type laders. Zo zijn ze technisch gelijk en zijn de meeste laadoplossingen te monteren als laadpaal én als wandlader. Het enige grote verschil zit in de wijze van montage. Welke voor u geschikt is hangt af van uw eigen situatie. Waar wilt u uw Byton M-Byte gaan opladen? Leent deze situatie zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader hier beter tot zijn recht? Het draait bij deze keuze vooral om persoonlijke voorkeur en het gebruiksgemak. Beeld u zich in hoe de laadkabel komt te lopen en maak op basis hiervan een keuze.

Laadstation laten installeren

Over de installatie van uw laadstation hoeft u zich geen zorgen te maken. Tenminste, als u kiest voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur uw nieuwe laadoplossing voor u plaatsen en aansluiten. U hoeft zich hier dus niet aan te wagen – wij ontzorgen u graag!

Wat is de laadtijd van de Byton M-Byte?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van de Byton M-Byte? Dit rekent u gemakkelijk uit aan de hand van de volgende rekensom. Eerst deelt u de accucapaciteit door het AC-laadvermogen. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Waarom? Tijdens het laadproces gaat altijd wat energie verloren, doorgaans zo’n 15%. Op deze manier wordt hier rekening mee gehouden. Voor de Byton M-Byte 95 kWh 2WD/4WD is de laadtijd als volgt:

105 kWh / 11 kW / 0,85 = 11,23 uur = 11 uur en 14 minuten

Kanttekeningen

Bij bovenstaande berekening moeten wel een paar kanttekeningen worden geplaatst. Ten eerste is de berekening slechts een indicatie. De daadwerkelijke laadtijd zal altijd wat hoger of lager uitvallen. Dit vanwege de invloed van zaken zoals de temperatuur en uw aansluiting. Ten tweede moet er worden gelet op een mogelijk verschil in laadvermogen tussen de boordlader en uw laadstation. Is er inderdaad sprake van een verschil, dan moet u de laagste waarde gebruiken om een zo nauwkeurige mogelijke schatting van de laadtijd te krijgen. Als u de Byton M-Byte met 80 kWh accu heeft, is de laadtijd uiteraard een stukje korter.

Laders geschikt voor particulier én zakelijk gebruik

Ook als u uw Byton M-Byte op de zaak wilt opladen bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat namelijk uitsluitend uit laders die geschikt zijn voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast is ons leveringsprogramma dusdanig uitgebreid dat we voor iedere situatie en iedere klant een passende oplossing kunnen aanbieden.

Lader als lange termijn investering

U doet er verstandig aan om een lader te zien als een lange termijn investering. Maakt u nu de juiste keuzes, dan heeft u hier nog lang voordeel van. Hoe prettig is het als u deze lader later ook kunt gebruiken voor de toekomstige vervanger van uw Byton M-Byte. Daarom is het van belang om nu alvast rekening te houden met uw toekomstplannen. Wat speelruimte qua aantal laadaansluitingen, het laadvermogen of functionaliteiten kan dus geen kwaad.

Zó vindt u altijd de beste laadpaal of wandlader voor uw Byton M-Byte

Hoe vindt u nu de meest geschikte laadoplossing voor uw Byton M-Byte? Het is belangrijk om verder te kijken dan ‘alleen’ het laadvermogen en het type lader. Zaken zoals het aantal aansluitingen, slimme functies en het type laadkabel spelen namelijk ook een belangrijke rol.

Dynamic Load Balancing

Uw laadstation kan in combinatie met andere grote energieverbruikers uw elektrische installatie overbelasten. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit. Hoe? Deze laders herkennen het wanneer andere grote verbruikers worden ingeschakeld en past hierop het eigen vermogen aan.

Autorisatie-functie(s)

Veel laders starten het laadproces zodra de laadkabel wordt aangesloten. Logisch, zou u denken. Maar, dit betekent in feite dat iedereen gebruik kan maken van deze laders, als ware het publieke laadstations. Heeft u dit liever niet? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie, zoals een Plug & Charge functie, een RFID-paslezer voor laadpassen of een smartphone applicatie.

Aantal laadaansluitingen

U heeft de keuze uit laders met een enkele aansluiting en laadoplossingen met een dubbele aansluiting. Laatstgenoemde is vooral handig als u nu of in de toekomst twee auto’s tegelijk wilt kunnen opladen.

Vaste laadkabel?

Sommige laders hebben een vaste laadkabel in plaats van een losse. Dit maakt het laden nét wat gemakkelijker. U hoeft de laadkabel niet steeds uit de kofferbak te halen. Helaas is er ook een keerzijde. Laadstations met een vaste laadkabel zijn door die kabel namelijk wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Intelligente lader met internetaansluiting en back office

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetaansluiting en een back office. Deze laders worden ook wel intelligente laders genoemd. Met een back office krijgt u inzicht in uw laadkosten – ideaal als u deze wilt verrekenen met uw werkgever of medegebruikers.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.