Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Citroën ë-C4

De beste laadoplossingen voor uw Citroën e-C4

Laadpaal advies over uw Citroën e-C4 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Citroën ë-C4

Heeft u een lader voor uw Citroën ë-C4 nodig, dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment A-merk wandladers en laadpalen voor thuis en op bedrijf. De Citroën ë-C4 is een elektrische cross-over SUV met een actieradius van circa 350 kilometer. Daarnaast maakt de ë-C4 gebruik van een innovatieve technologie om rem- en vertragingsenergie tijdens het rijden op te slaan en die te gebruiken om de actieradius te vergroten. Desondanks is het regelmatig volledig opladen van de Citroën ë-C4 noodzakelijk om de gestelde actieradius te behalen. Daarom is het van groot belang dat u de juiste laadoplossing voor uw Citroën ë-C4 kiest. Op deze manier weet u zeker dat u de mogelijkheden van de Citroën ë-C4 en de capaciteit van het accupakket maximaal benut.

Citroën ë-C4 uitvoeringen

De Citroën ë-C4 werd in het voorjaar van 2021 geïntroduceerd en is vooralsnog verkrijgbaar in slechts één uitvoering. Deze heeft een accucapaciteit van 50 kWh, een Type 2-laadaansluiting en een AC-laadvermogen van 11 kW. Momenteel is het onduidelijk of we in de nabije toekomst nog meer uitvoeringen van de Citroën ë-C4 mogen verwachten.

Uitvoering                   Accu               AC-laadvermogen Aansluiting
Citroën ë-C4 50 kWh 11 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadoplossing is geschikt?

Welke lader is nu geschikt voor de Citroën ë-C4? De ë-C4 beschikt voor het standaard AC laden, het opladen van de auto aan een openbaar laadpunt of thuis/op bedrijf, over een laadvermogen van 11 kW. Dit vermogen kan alleen worden gerealiseerd met een aansluiting met genoeg vermogen. In het geval van de Citroën ë-C4 is minstens een 3-fase aansluiting van 3 x 16A nodig.

Laadpaal of wandlader?

Bij ons heeft u de keuze uit uiteenlopende laadoplossingen. Deze kunnen als wandlader of als laadpaal worden geplaatst. In principe maakt het niet uit voor welke van deze u kiest. Wandladers en laadpalen komen namelijk op technisch gebied overeen – alleen de manier waarop deze worden gemonteerd verschilt. Welke is nu geschikt voor u? Dat hangt af van waar u uw Citroën ë-C4 wilt opladen. Dit kunt u het beste bepalen door u zich in te beelden hoe de laadkabel zal lopen op de beoogde laadplek, thuis, op werk of elders. Hierbij is het handig om te weten dat de laadpoort van de Citroen ë-C4 aan de linkerkant van de auto zit.

Vakkundige installatie

Wilt u uw nieuwe laadoplossing laten installeren, dan doen de bij Laaddirect aangesloten monteurs dit maar al te graag – mits u voor het installatiepakket kiest. Uiteraard wordt het laadstation op vakkundige wijze geplaatst door onze gecertificeerde installateurs.

Hoe lang duurt het laden van het accupakket van mijn Citroën ë-C4?

Hoe lang het (ongeveer) duurt om het accupakket van uw Citroën ë-C4 volledig op te laden is gemakkelijk te berekenen. U deelt simpelweg de accucapaciteit, uitgedrukt in kWh, door het laadvermogen (kW). Ook dient er rekening te worden gehouden met een energieverlies van circa 15%. Voor de Citroën ë-C4 ziet de berekening en de hieruit volgende laadtijd er als volgt uit:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur

Verschilt het laadvermogen van uw auto met die van de lader? Kies in de berekening dan voor de laagste waarde. Daarnaast is het van belang om te onthouden dat deze berekening slechts een schatting is. Binnen de berekening wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met andere factoren die mogelijk de laadtijd beïnvloeden. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur of uw elektriciteitsaansluiting.

Citroën ë-C4 opladen: thuis en op bedrijf

Ongeacht of u uw Citroën ë-C4 thuis of op de zaak wilt opladen, bij Laaddirect vindt u de juiste laadoplossing. Dit is te danken aan ons uitgebreide leveringsprogramma, dat uit verschillende A-merk laders bestaat. Deze hebben ieder hun specifieke eigenschappen en ideale toepassingen, waardoor we voor iedere situatie de passende laadoplossing kunnen bieden.

Toekomstbestendig?

Bent u op zoek naar een lader voor uw Citroën ë-C4, dan is het van belang om rekening te houden met de toekomstbestendigheid van de beoogde laadoplossing. Immers, de kans is aanwezig dat uw ‘wagenpark’ er in de toekomst flink anders uitziet. Wie weet heeft u over vijf jaar nog een elektrische auto, of een elektrische auto die meer laadvermogen vereist. Kortom, het kan geen kwaad om nu alvast na te denken over de toekomst.

Zo kiest u de beste laadpaal of wandlader voor uw Citroën ë-C4

Natuurlijk wilt u de beste laadpaal of wandlader voor uw Citroën ë-C4 vinden. Houd daarom rekening met de volgende zaken:

Enkele vs dubbele aansluiting: welke is het beste in uw situatie?

Een lader met enkele aansluiting is ideaal voor gebruikers die weten nu en in de toekomst genoeg te hebben aan een enkele aansluiting. Heeft u liever meer speelruimte, bijvoorbeeld als u overweegt een tweede elektrische auto aan te schaffen, dan raden wij een laadoplossing met dubbele aansluiting (socket) aan.

Vaste laadkabel: handig, maar met een keerzijde

Een laadstation met vaste laadkabel maakt het opladen wat gemakkelijker. U hoeft immers niet meer de laadkabel uit de kofferbak te pakken wanneer u uw Citroën ë-C4 wilt opladen. Laders met een vaste kabel hebben echter ook een keerzijde: ze zijn wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Dynamic Load Balancing voorkomt overbelasting

Wist u dat een laadstation samen met andere grote energieverbruikers, zoals een wasmachine, overbelasting kan veroorzaken? Dit kan gebeuren wanneer de lader dezelfde energie als andere grote verbruikers gebruikt. Daarom zijn er steeds meer laders met zogenoemde Dynamic Load Balancing. Deze technologie detecteert wanneer andere apparaten ingeschakeld worden en past het vermogen van de lader hier automatisch op aan. Dit betekent ook dat de laadtijd wat langer kan uitvallen.

Online laadstation

Naast de ‘eenvoudige’, offline laders zijn er tegenwoordig ook ‘intelligente’ laadstations met een internetaansluiting. Deze laders bieden u toegang tot een back office, van waaruit u meer inzicht krijgt in uw laadkosten en laadsessies. Dit is vooral handig als u uw laadstation deelt met andere gebruikers of als u de laadkosten met uw werkgever wilt verrekenen.

Autorisatie-functies

Er zijn ook laders met een autorisatie-functie, bijvoorbeeld in de vorm van een Plug & Charge-optie of een RFID-lezer voor laadpasjes. Hiermee wordt voorkomen dat iedereen gebruik kan maken van het laadpunt.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.