Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal DS3 Crossback E-Tense

De beste laadoplossingen voor uw DS 3 Crossback E-Tense

Laadpaal advies over uw DS 3 Crossback E-Tense ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

DS3 Crossback E-Tense

Heeft u een lader voor uw DS3 Crossback E-Tense nodig? Laaddirect heeft diverse A-merk laadpalen en wandladers voor uw DS3 Crossback E-Tense op voorraad. Deze zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen optioneel voor u worden geplaatst en aangesloten. De DS3 Crossback E-Tense is een volledig elektrische auto van het Franse PSA-concern die in 2020 op de Nederlandse markt kwam. De Crossback E-Tense lijkt qua techniek sterk op de Opel Corsa-e, de Peugeot e-208, e-2008 en de Citroen E-C4, maar is een stuk stijlvoller vormgegeven. DS is dan ook het ‘premium’ merk van Groupe PSA, waartoe deze merken behoren. Met zijn bereik van meer dan 300 kilometer is dagelijks opladen niet noodzakelijk, maar af en toe opladen hoort er nu eenmaal bij. Dit doet u het liefste met de juiste, passende lader. Zo weet u zeker dat de accu goed wordt opgeladen en dat u niet voor nare verrassingen komt te staan als u de weg op gaat.

Leverbaar in één uitvoering

Op dit moment is de DS3 Crossback E-Tense verkrijgbaar in slechts één uitvoering die simpelweg de naam ‘Crossback E-Tense’ draagt. Verder heeft de E-Tense een accu met een capaciteit van 50 kWh, 11 kW aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
Crossback E-Tense
50 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de DS3 Crossback E-Tense?

Welke lader geschikt is voor de DS3 Crossback E-Tense hangt voornamelijk af van het AC-laadvermogen en het type laadaansluiting. Voor het normale AC-laden – het laden wat u thuis, op bedrijf of aan een opbaar laadpunt doet – heeft de Crossback E-Tense 11 kW aan laadvermogen. Een 11 kW laadpaal of wallbox spreekt dan voor zich. Om dit vermogen maximaal te benutten is een 3-fase 3x16A aansluiting noodzakelijk.

Laadpaal of wandlader? Het verschil

Wat is het verschil tussen een laadpaal en wandlader? Het antwoord op deze vraag is wellicht verrassend, namelijk: er is nauwelijks verschil! Vanuit technisch perspectief zijn een laadpaal en wandlader vrijwel identiek. Het enige verschil zit ‘m alleen in de montage. Daar waar de een tegen de muur wordt geplaatst, wordt de ander simpelweg op een losstaande paal gemonteerd. Dit maakt de keuze tussen een laadpaal of wandlader echter niet gemakkelijker. Welke voor u het meest geschikt is hangt namelijk af van waar u uw DS3 Crossback E-Tense wilt opladen. Leent de situatie zich beter voor een laadpaal of voor een wandlader? Beeld u zich maar in hoe de laadkabel zal lopen. Houd hierbij in het achterhoofd dat de laadaansluiting van de E-Tense zich aan de linker achterzijde bevindt.

Laadtijd DS3 Crossback E-Tense

De Laadtijd van uw DS3 Crossback E-Tense rekent u eenvoudig uit aan de hand van de volgende formule:

Accucapaciteit (kWh) / AC-Laadvermogen / Energieverlies (15% / 0,85) = Laadtijd (in uren)

Met de accucapaciteit refereert men uiteraard naar de maximale capaciteit van de accu, in het geval van de Crossback E-Tense 50 kWh. Deze deelt u simpelweg door het AC-laadvermogen van 11 kW. Vervolgens houden we rekening met het energieverlies dat plaatsvindt gedurende het laadproces. Het energieverlies ligt doorgaans op zo’n 15%. De berekening voor de laadtijd van de DS3 Crossback E-Tense ziet er dan als volgt uit:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur, ofwel 5 uur en 21 minuten

Belangrijk om te realiseren is dat deze berekening slechts een schatting is van de zogenaamde ideale laadtijd. De daadwerkelijke laadtijd zal altijd iets afwijken van deze schatting omdat in de praktijk andere factoren ook een rol spelen. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur en/of de staat van uw elektriciteitsaansluiting.

DS3 Crossback E-Tense thuis en op bedrijf opladen

Wilt u uw E-Tense op de zaak opladen? Geen probleem. Heeft u een laadstation voor uw Crossback E-Tense bij u thuis nodig? Ook daarvoor bent u bij Laaddirect op de juiste plek. Al onze laders zijn geschikt voor zakelijk en particulier gebruik. Ons leveringsprogramma is uitgebreid en bestaat uit uiteenlopende laadoplossingen van diverse A-merken. Dankzij ons uitgebreide assortiment kunnen we voor iedere situatie de passende laadoplossing aanbieden.

Lange termijn investering

Pakt u de aanschaf van de passende lader voor uw Crossback E-Tense verstandig aan, dan heeft u hier lang profijt van. In dat geval kunt u de lader immers ook gebruiken voor een tweede elektrische auto, of misschien wel de toekomstige vervanger van de E-Tense. Kortom, houdt u nu rekening met de toekomst, dan is het laadstation een slimme investering, zowel op de korte als de lange termijn.

Hoe kies ik de beste lader voor de DS3 Crossback E-Tense?

Om de passende laadoplossing voor uw DS3 Crossback E-Tense te vinden moet er verder worden gekeken dan alleen het juiste laadvermogen en uitvoeringen. Andere zaken die van belang zijn, zijn onder andere:

Een of twee laadaansluitingen

Wilt u twee auto’s tegelijk kunnen opladen? Een laadstation met twee laadaansluitingen, ook wel sockets genoemd, is dan wel zo praktisch. Heeft u hier geen behoefte aan, kies dan simpelweg een lader met een enkele socket.

Laadkabel: vast of los

Sommige laders hebben een vaste laadkabel. Deze verhelpen de welbekende frustratie van het opgraven van de losse laadkabel uit de kofferbak. Een klein, maar fijn detail. Helaas is er ook een keerzijde: laders met een vaste laadkabel zijn wat kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik in een voor iedereen toegankelijke omgeving.

Intelligente laadstations

Veel van onze klanten verrekenen de laadkosten met hun werkgever of anderen die hetzelfde laadpunt gebruiken. Voor dergelijke situaties is een ‘intelligente’ oftewel ‘online’ lader met back office ideaal. De back office biedt de gebruiker namelijk inzicht in de laadsessies en laadkosten.

Dynamic Load Balancing

Maakt uw lader gebruik van dezelfde energie als andere grote energieverbruikers? Dan is er een risico van overbelasting. Om deze reden zijn sommige laadstations met Dynamic Load Balancing, een functie die het vermogen van de lader terugschroeft als andere grote verbruikers ingeschakeld zijn of worden.

Autorisatie

Het merendeel van de laders begint met laden zodra de laadkabel wordt aangesloten. Op het eerste oog lijkt dit logisch, maar dit betekent in feite dat iedereen gebruik kan maken van dat laadpunt. Heeft u dit liever niet? Een lader met autorisatie-functie, zoals een Plug & Charge-functie of RFID-laadpaslezer, biedt uitkomst.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.