Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes EQC

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQC 400 4MATIC

Laadpaal advies over uw Mercedes EQC 400 4MATIC ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes EQC

Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor topmerk laadpalen en wandladers voor de Mercedes EQC. Niet alleen bestaat ons assortiment uit laders van topmerken zoals EVBox, Wallbox, Lanova en Alfen, ook zijn al onze laders te gebruiken als laadpaal en wandlader. Daarnaast zijn de laadoplossingen uit ons leveringsprogramma geschikt voor particulier en zakelijk gebruik. De Mercedes EQC is een elektrische SUV die zich kenmerkt door zijn bouwkwaliteit, comfort, fijne rijeigenschappen en geavanceerde infotainment. Ook het bereik van de Mercedes EQC is respectabel, mits de Mercedes SUV regelmatig opgeladen wordt. Kies daarom voor de juiste laadoplossing. Alleen zo weet u zeker dat u het maximale uit het accupakket van de EQC haalt en krijgt u geen last van ‘range anxiety’.

Uitvoeringen

Momenteel is de Mercedes EQC leverbaar in slechts één uitvoering, de Mercedes EGQ 400 4MATIC genaamd. Let op: De EQC is eind 2020 op een aantal punten vernieuwd door de Duitse autofabrikant, iets wat gevolgen heeft voor uw keuze voor de geschikte lader. Daar waar de oudere EQC beschikte over een AC-laadvermogen van 7,4 kW, heeft de opgewaardeerde versie maar liefst 11 kW aan AC-laadvermogen. Verder beschikken beide uitvoeringen over een accupakket met een capaciteit van 85 kWh en een standaard Type 2-aansluiting.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
EQC 400 4MATIC
(09/2019 – 11/2020)
85 kWh 7,4 kW Type 2
EQC 400 4MATIC
(vanaf 11/2020)
85 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor mijn Mercedes EQC?

Welke lader geschikt is voor uw Mercedes EQC hangt af van de uitvoering die u heeft. Heeft u de in 2019 geïntroduceerde EGQ-uitvoering, dan heeft u een aansluiting nodig die de 7,4 kW aan laadvermogen ten volle benut. Dat betekent dat u ongeacht de versie van de EQC een 3x16A elektriciteitsaansluiting nodig heeft. De eerste EQC zal zijn energie van twee van de drie fasen betrekken en met 7,4 kW laden. In de praktijk wordt hiervoor een 11 kW laadstation gebruikt. De eind 2020 geïntroduceerde Mercedes EQC heeft een AC-laadvermogen van 11 kW, daarvoor heeft u ook een 3-fase 16A aansluiting nodig. In dat geval worden alle drie de fasen benut.

Laadpaal of wandlader: de verschillen

Wist u dat er vanuit een technisch opzicht nauwelijks verschillen zijn tussen laadpalen en wandladers? In feite zijn deze twee type laders technisch identiek. Alleen de manier en plek van installeren verschilt. Welke voor u geschikt is, hangt af van welke het handigste is voor uw specifieke situatie. Kijk om dit te bepalen naar de plek waar u uw Mercedes EQC wilt opladen. Beeld u zich in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Leent deze situatie zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader hier beter tot zijn recht?

Geen kopzorgen dankzij installatiepakket

Over de installatie van uw laadstation hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt namelijk kiezen voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten en gecertificeerde monteur de laadpaal of wandlader plaatsen en aansluiten. Uiteraard wordt dit op vakkundige wijze gedaan.

Laadtijd Mercedes EQC: zo lang duurt het

Benieuwd naar de laadtijd van de Mercedes EQC? De exacte laadtijd is lastig te berekenen, maar de ‘ideale laadtijd’, de laadtijd zonder de invloed van externe factoren, is wél eenvoudig uit te rekenen. Dit doet u simpelweg aan de hand van de accucapaciteit en het laadvermogen. U deelt de capaciteit door het vermogen. Vervolgens moet er rekening worden gehouden met een energieverlies van circa 15%. Voor de Mercedes EQC met een laadvermogen van 7,4 kW ziet de berekening er zo uit:

85 kWh / 7,4 kW / 0,85 (want 15% energieverlies) = 13,51 uur

Met de nieuwere uitvoering gaat het laden aanzienlijk vlotter:

85 kWh / 11 kW / 0,85 = 9,09 uur

Is het laadvermogen van de EQC anders dan die van uw laadpunt? Kies in dat geval voor de laagste waarde van de twee. Houd daarnaast rekening met het feit dat dit slechts een schatting is en geen 100% waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijke laadtijd. In de praktijk wijkt de laadtijd altijd wat af van deze schatting, omdat zaken zoals de omgevingstemperatuur en uw elektriciteitsaansluiting ook een rol spelen.

Geschikt voor particulier én zakelijk gebruik

Of u uw Mercedes EQC nu thuis of op de zaak wilt opladen, bij Laaddirect bieden we u de passende laadoplossing. Dankzij ons uitgebreide aanbod aan A-merk laders, elk met zijn eigen kenmerken, specificaties en ideale toepassingen, hebben we altijd de geschikte laadpaal of wandlader in huis.

Toekomstbestendige lader voor uw Mercedes EQC

Pakt u de aankoop van de lader voor uw Mercedes EQC slim aan, dan heeft u hier nog lang profijt van. Wij zien namelijk dat laadstations lang meegaan én ook voor andere elektrische voertuigen kunnen worden gebruikt. Laatstgenoemde is alleen mogelijk als er voor een toekomstbestendige lader gekozen is. Wat voor u een toekomstbestendige laadoplossing is kunnen wij niet voor u bepalen. Wat we wél kunnen doen, is u aanraden om rekening te houden met uw toekomstige wagenpark. Zit u er over te denken om een tweede elektrische auto aan te schaffen? Of kijkt u stiekem al naar de opvolger van uw Mercedes EQC, eentje met een hoger laadvermogen? Dat zijn zaken die u in overweging kunt nemen.

Zó vindt u de beste laadoplossing voor de Mercedes EQC

Wilt u de beste laadoplossing voor u en uw Mercedes EQC vinden, dan is het verstandig om verder te kijken dan alleen het laadvermogen en type lader (laadpaal of wandlader). Andere zaken die (mogelijk) van belang zijn, zijn:

Dynamic Load Balancing

Wist u dat er overbelasting kan ontstaan als het laadstation ingeschakeld is terwijl andere grote energieverbruikers óók ingeschakeld zijn? Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door automatisch het vermogen te verlagen als andere grote verbruikers, zoals de wasdroger of vaatwasmachine, ingeschakeld zijn of worden.

Laadstation met back office

Een lader met back office biedt uitkomst als u graag inzicht wilt krijgen in uw laadsessies of de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever. Dergelijke laders worden ook wel ‘intelligente’ of ‘online’ laders genoemd. Voor zakelijke gebruikers zijn er uitgebreidere backoffices beschikbaar, die nog meer mogelijkheden bieden.

Vaste kabel

Heeft u geen zin om telkens de kofferbak in te duiken als u uw Mercedes EQC moet opladen? Kies dan voor een laadoplossing met een vaste kabel. Houd wel rekening met het feit dat deze laders kwetsbaarder zijn en daardoor wat minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Enkele vs. dubbele socket

Uiteraard moet er ook worden gekeken naar het aantal aansluitingen (sockets) op het laadstation. Heeft u geen plannen om een tweede elektrische voertuig aan te schaffen en wilt u uw laadpunt ook niet met anderen delen, kies dan voor een lader met een enkele socket. Heeft u deze plannen wel, dan is het verstandig om voor een laadoplossing met een dubbele laadaansluiting te gaan.

Autorisatie-functie: Plug & Charge, RFID-laadpaslezer of smartphone app

In veel gevallen is het handig als u zelf kunt bepalen wie er wel en wie er niet gebruik mag maken van uw laadpunt. Daarom hebben sommige laders een autorisatie-functie. Hiermee kunt u, aan de hand van een Plug & Charge-functie, RFID-lezer voor laadpassen of smartphone applicatie, zelf bepalen wie uw laadstation kan gebruiken.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.