Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes eSprinter

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes eSprinter

Laadpaal advies over uw Mercedes eSprinter ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes eSprinter

Bent u op zoek naar een wandlader of laadpaal voor uw Mercedes eSprinter? Dan is Laaddirect dé aangewezen leverancier. Wij hebben een uitgebreid leveringsprogramma bestaande uit de beste laadoplossingen van gerenommeerde A-merken zoals Alfen, EVBox, Wallbox en Webasto. Uiteraard zijn deze ook laders uitstekend geschikt voor zakelijk gebruik. De Mercedes eSprinter is de elektrische versie van de welbekende Mercedes Sprinter, die ook wel de ‘New Sprinter’ wordt genoemd. De actieradius van circa 150 kilometer – afhankelijk van de gekozen variant – lijkt enigszins beperkt. Maar deze auto’s worden vooral in de distributie gebruikt, waar de afstanden vaak erg kort zijn. Maar ook dan moet de eSprinter dagelijks (of vaker) opgeladen worden. Daarom vindt u hier de passende laadoplossing voor uw Mercedes eSprinter.

 

Verkrijgbaar in twee uitvoeringen

Op dit moment is de Mercedes eSprinter leverbaar in twee uitvoeringen. Beide uitvoeringen beschikken over een type 2-aansluiting met een AC-laadvermogen van 7,4 kW. Het verschil tussen de uitvoeringen zit ‘m in het accupakket: de een heeft een accucapaciteit van 47 kWh, terwijl de ander over ‘slechts’ 35 kWh beschikt. Dit verschil heeft geen invloed op uw keuze voor de geschikte lader, maar beïnvloedt wel de laadtijd en de actieradius van de elektrische bestelbus.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
eSprinter 35 35 kWh     7,4 kW Type 2
eSprinter 47   47 kWh 7,4 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Mercedes eSprinter?

Omdat de Mercedes eSprinter voor het ‘normale’ AC-laden over 7,4 kW aan laadvermogen beschikt, heeft u minstens een 3-fase 3x16A aansluiting nodig. Deze aansluiting levert namelijk genoeg vermogen om het vermogen van de boordlader volledig te benutten. U kunt ook voor een lader met minder vermogen kiezen, maar dan duurt het opladen van de accu van uw Mercedes eSprinter aanzienlijk langer.

Laadpaal of wandlader: technisch gelijk, maar toch belangrijke keuze

In principe zijn laadpalen en wandladers technisch gelijk. Het enige verschil zit in de wijze van montage: de een wordt aan de wand gemonteerd, terwijl de ander op een losse paal wordt geplaatst. Toch is deze keuze belangrijk. Dit omdat niet elke situatie geschikt is voor een laadpaal of een wandlader. Kijk daarom goed naar de plek waar u uw Mercedes eSprinter wilt gaan opladen. Let hierbij extra op hoe de laadkabel zal lopen. Welke lader past het beste bij deze situatie?

 

Vakkundige installatie door gecertificeerde monteur

Wilt u uw handen niet branden aan de installatie van uw laadstation? Kies dan voor ons installatiepakket. In dat geval nemen we de installatie compleet uit handen en plaats en installeert een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur uw nieuwe lader.

Wat is de laadtijd van de Mercedes eSprinter?

Wilt u weten hoe lang het duurt tot uw Mercedes eSprinter 100% opgeladen is? Dit doet u aan de hand van de volgende formule:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / energieverlies (15%, ofwel 0,85) = laadtijd (in uren)

Met accucapaciteit bedoelen we uiteraard de netto accucapaciteit. Voor de eSprinter is de capaciteit van de accu, afhankelijk van de gekozen variant, 35 kWh of 47 kWh. Het AC-laadvermogen is 7,4 kW. Vullen we deze gegevens in de formule in, dan levert dat de volgende laadtijden op:

  • eSprinter 35: 35 kWh / 7,4 kW / 0,85 = 5,56 uur
  • eSprinter 47: 47 kWh / 7,4 kW / 0,85 = 7,47 uur

Bij deze berekening moet wel een paar kanttekeningen worden geplaatst. Ten eerste gaat deze berekening uit van boordladers en laadstations met een gelijk vermogen. Is hier geen sprake van, dan dient de waarde van de lader met het laagste vermogen gebruikt te worden. Ten tweede is het belangrijk om te realiseren dat dit slechts een schatting is. De daadwerkelijke laadtijd kan van de berekening afwijken door externe factoren zoals de temperatuur of uw elektriciteitsaansluiting.

Geschikt voor gebruik op de zaak

Wilt u uw Mercedes eSprinter (ook) op de zaak gebruiken? Al onze laders zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast kunnen wij dankzij ons uitgebreide assortiment voor elke situatie de ideale lader aanbieden.

Toekomstbestendige laadoplossing

Het kan geen kwaad om rekening te houden met de toekomst wanneer u de geschikte lader voor uw Mercedes eSprinter uitkiest. Voor hetzelfde geldt schaft u binnenkort nog een elektrisch voertuig aan, of vervangt u de eSprinter met een bestelbus met meer laadvermogen. Dergelijke overwegingen lijken misschien ‘ver weg’, maar u doet er verstandig aan om hier alvast over na te denken. Zo weet u zeker dat de lader voor uw Mercedes eSprinter toekomstbestendig is.

Hoe kies ik de beste laadpaal of wandlader voor mijn Mercedes eSprinter?

De keuze voor de geschikte lader voor uw Mercedes eSprinter baseert u natuurlijk op meerdere zaken, waaronder het laadvermogen en de uitvoering (wandlader of laadpaal). Andere zaken die van belang zijn, zijn:

Extra gemak dankzij vaste laadkabel

Sommige laders zijn voorzien van een vaste laadkabel. Dat maakt het aansluiting een stukje makkelijker, aangezien u de laadkabel niet telkens uit uw laadruimte hoeft te halen. Een lader met vaste laadkabel is wel wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Online of offline laadstation?

Steeds meer laders zijn ‘intelligent’, ofwel uitgerust met een internetaansluiting. Deze intelligente laders hebben een back office, waar vanuit u uw laadsessies en laadkosten kunt bijhouden. Wel zo handig als u de lader deelt met anderen of de kosten verrekent met uw werkgever!

Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Deelt uw lader de beschikbare energie met andere grote energieverbruikers, dan kan uw elektrische installatie overbelast raken. Met Dynamic Load Balancing wordt dit voorkomen. Laders die hiermee uitgerust zijn verminderen namelijk het laadvermogen zodra andere grote energieverbruikers ingeschakeld worden.

Autorisatie-functie

Heeft u liever niet dat anderen zonder uw toestemming gebruik kunnen maken van uw laadstation? Dan bieden laders met autorisatie-functie uitkomst. Dankzij deze functie, bijvoorbeeld in de vorm van een Plug & Charge-functie of een RFID-lezer voor laadpassen, bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw lader.

Een of meerdere laadaansluitingen

Uiteraard moet u ook rekening houden met de hoeveelheid aansluitingen op de lader. Verwacht u dat u in de toekomst uw ‘elektrische wagenpark’ uit zal breiden, dan is het verstandig om een laadstation met twee laadaansluitingen te kiezen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.