Tevreden klanten gingen
u reeds voor
Meer dan 2000 installaties
opgeleverd
Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3
Heeft u een laadpaal of wandlader nodig voor de Ampèra E van het Duitse merk Opel? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons uitgebreide aanbod bestaat uit diverse laders van topmerken als EVBox, Wallbox en Alfen. Deze zijn allemaal geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik en kunnen als laadpaal en wandlader worden geplaatst. De Opel Ampèra E is een populaire, compacte elektrische auto die geroemd wordt vanwege zijn ruimte en comfort en ook een heel behoorlijke actieradius heeft. Toen de eerste Ampèra E in 2017 zijn debuut maakte, gooide de Opel hoge ogen vanwege de voor die tijd flinke actieradius. Om maximaal gebruik te maken van dit bereik, is regelmatig opladen natuurlijk noodzakelijk. Daarom is het essentieel om de passende laadoplossing voor uw Opel Ampèra E te vinden.
Of u nu een lader voor particulier of zakelijk gebruik zoekt, bij Laaddirect bent u op de juiste plek. Waarom? In principe zijn al onze laders thuis, op de zaak en elders te gebruiken. Daarnaast kunnen al onze laadoplossingen als laadpaal en als wandlader worden geplaatst. Bovendien is ons assortiment dusdanig uitgebreid dat wij voor elke situatie de passende laadoplossing kunnen aanbieden.
Momenteel is de Opel Ampèra E niet meer nieuw verkrijgbaar. De Ampèra E-uitvoering die van 2017 tot 2020 verkrijgbaar was beschikt over een 62,2 kWh accupakket, 7,4 kW AC-laadvermogen en een standaard Type 2-laadaansluiting.
Uitvoering | Accu | AC-laadvermogen | Aansluiting |
Opel Ampèra E | 62,2 kWh | 7,4 kW | Type 2 |
Ook voor mensen met twee linkerhanden zijn onze laders geschikt. Speciaal voor hen is er namelijk ons installatiepakket. Kiest u hiervoor, dan komt een bij Laaddirect aangesloten monteur de laadpaal of wandlader voor uw Opel Ampèra plaatsen en aansluiten. Uiteraard gebeurt dit op vakkundige wijze en de monteur beschikt over de juiste papieren.
Om het laadvermogen van de Opel Ampèra E ten volle te benutten heeft u een aansluiting met voldoende capaciteit nodig. Gezien het feit dat de Opel Ampèra E over een AC-laadvermogen van 7,4 kW beschikt, is minstens een 3-fase 16A aansluiting nodig. Dat aansluitvermogen is voldoende voor een 11 kW laadpaal, maar dat komt omdat de on-board lader van de Opel Ampèra twee van de drie fasen gebruikt, en iedere fase een maximaal vermogen van 3,6 kW biedt. Een 1-fase aansluiting kan ook, maar zorgt dus wel voor een veel langere laadtijd omdat u de auto dan maar met 3,6 kW kunt opladen. Helaas werkt deze logica niet andersom: kiest u voor een lader met meer vermogen dan uw Ampèra E ‘aankan’, dan leidt dit niet tot kortere laadtijden.
Heeft u een laadpaal of een wandlader nodig? Dit hangt af van wat voor u het meest handig is. Technisch gezien is er nauwelijks verschil tussen deze twee type laadstations. Het enige verschil zit in de wijze van montage. Kijk goed naar de beoogde laadsituatie om te bepalen welke voor u geschikt is. Houd hierbij rekening met hoe de laadkabel zal komen te lopen en het feit dat de laadaansluiting van de Ampèra E zich aan de linker voorzijde van de auto bevindt.
Bent u benieuwd hoe lang het duurt om de accu van uw Opel Ampèra E volledig op te laden? U bent niet de enige. Gelukkig rekent u dit eenvoudig uit aan de hand van de volgende rekensom. Deel de capaciteit van de accu, uitgedrukt in kWh, door het AC-laadvermogen, uitgedrukt in kW. Vervolgens dient u rekening te houden met het energieverlies dat plaatsvindt tijdens het laadproces. Doorgaans is het energieverlies zo’n 15%. Hierdoor zit de formule er als volgt uit:
Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen / Energieverlies = Laadtijd in uren
Vullen we de gegevens van de Opel Ampèra E, te zien in de tabel, in, dan rolt daar de volgende laadtijd uit:
62,2 kWh / 7,4 / 0,85 (want 15% energieverlies) = 9,89 uur, of 9 uur en 53 minuten
Let op: bovenstaande berekening is slechts een schatting en niet een 100% nauwkeurige weergave van de werkelijke laadtijd. Houd hierbij in het achterhoofd dat in de praktijk talloze andere factoren de laadtijd kunnen beïnvloeden. Zaken zoals de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektriciteitsaansluiting bijvoorbeeld. Deze externe factoren kunnen de laadtijd zowel korter als langer maken, maar zijn niet opgenomen in de berekening.
U doet er verstandig aan om ook rekening te houden met uw toekomstige wagenpark bij de aanschaf van de laadoplossing voor uw Renault Kangoo ZE 33. Voor het zelfde geld heeft u binnenkort nóg een elektrische auto, of heeft de vervanger van uw Kangoo ZE een laadaansluiting met meer capaciteit nodig. Dergelijke speelruimte hebben kan allesbehalve kwaad en is daarom zeker iets om te overwegen.
Vergeet u niet rekening te houden met de toekomst? Houdt u nu uw toekomstige wagenpark in het achterhoofd, dan zult u hier nog lang de vruchten van plukken. De kans bestaat namelijk dat u binnen enkele jaren nóg een elektrische auto aanschaft,of uw Opel Ampèra E wilt vervangen. In dat geval zou het wel zo handig zijn als u uw aangeschafte laadstation nog steeds kan gebruiken. Dit scheelt geld, tijd en gedoe.
Staar u niet blind op de keuze tussen een laadpaal en wandlader en op het vinden van een lader met het juiste vermogen. Er zijn namelijk ook andere zaken die er toe doen. We nemen ze hieronder voor u door.
Steeds meer laadstations worden uitgerust met Dynamic Load Balancing. Deze laders voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie door het vermogen van de lader te verlagen zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld. Dit kan wel zorgen voor een wat langere laadtijd.
Ook dient u de knop door te hakken over het aantal laadaansluitingen, in vaktermen sockets genaamd. Doorgaans heeft u de keuze uit laders met een enkele socket en laadstations met een dubbele socket. Welke voor u geschikt is hangt af van uw huidige en toekomstige ‘wagenpark’.
Wist u dat veel laadpunten niet zijn uitgerust met een autorisatie-functie? Dit houdt in dat in principe iedereen gebruik kan maken van deze laders. Dit is uiteraard niet handig als u dit niet wilt en/of de lader in een publieke omgeving staat. Daarom doet u er in zo’n situatie verstandig een lader met autorisatie-functie te kiezen.
Verder zijn er ook laders met een vaste laadkabel. Erg handig, aangezien u hierdoor niet steeds de losse laadkabel uit de kofferbak hoeft te halen als u uw Opel Ampèra E wilt opladen. Deze laders zijn helaas wel wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor publieke plekken.
Wilt u uw laadkosten bij kunnen houden? Kies dan voor een lader met internetaansluiting en een back office. Deze intelligente laders bieden u inzicht in uw laadsessies en laadkosten en zijn ideaal als u uw laadkosten wilt verrekenen met medegebruikers of uw werkgever.
Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Laaddirect.nl mogelijk vanaf € 250,- en tot € 7.500,-.
Bedrag | Looptijd in maanden | Vaste rente | Bedrag per maand | Totaal bedrag | |
12 | 10% | ||||
18 | 10% | ||||
24 | 10% | ||||
36 | 10% |
Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. U kunt bij het afrekenen voor ‘SprayPay’ kiezen als betaalmethode. Hierna wordt uw aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en u weet vrijwel direct of u in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, hoeft u alleen nog maar te wachten. SprayPay betaalt uw bestelling en wij sturen uw aankoop zo snel mogelijk naar u toe.
Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over uw financiële situatie en een BKR toetsing wordt uw aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. U bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als u slechts een deel van uw bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt uw maandbedrag automatisch aangepast.
Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op uw BKR-registratie. Wanneer u meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.
Ja dat is mogelijk. U selecteert bij de productopties onder “Kies installatiepakket” de optie “Montage op locatie”.
De kosten en de werkzaamheden binnen dit montagepakket worden meegenomen in de gespreide betalingen middels SprayPay. Let er op, dat de kosten voor het eventuele meerwerk welke niet in het basis installatiepakket is inbegrepen door Laaddirect achteraf wordt na-gefactureerd. Deze factuur dient u direct in één keer aan Laaddirect te voldoen.
Wilt u er zeker van zijn dat alle kosten rondom de installatie worden meegenomen in de gespreide betalingen via SprayPay? Vraag dan een persoonlijke offerte aan via info@laaddirect.nl.
Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay.