Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-208

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-208

Laadpaal advies over uw Peugeot e-208 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-208

Met de Peugeot e-208 bent of komt u in het bezit van een fantastisch stukje Frans design en techniek. De opvolger van de Peugeot 208 bleef in naam ongewijzigd en heet wederom 208. In technisch opzicht is de auto echter geheel vernieuwd. De belangrijkste verandering is uiteraard de elektrische variant die Peugeot op de markt heeft gebracht. De Peugeot e-208 kan worden gezien als een grote concurrent van de Opel Corsa-e, die op hetzelfde platform wordt gebouwd. De Peugeot e-208 staat namelijk op het CMP-platform van Groupe PSA, het bedrijf achter Peugeot, Citroën, Open en DS. Ditzelfde platform wordt ook gebruikt voor de DS3 van DS, het premium merk van Citroën.

De accu van de Peugeot e-208 heeft een capaciteit van 45 kWh en de elektromotor heeft een vermogen van 100 kW of 136 pk. Het koppel van 260 Newtonmeter is behoorlijk hoog. Dit stelt de e-208 in staat om binnen 8,1 seconden te accelereren naar 100 kilometer per uur. De actieradius van de elektrische Peugeot bedraagt ongeveer 340 kilometer. Het thuis opladen van de auto kan aan de hand van verschillende laadoplossingen. Het team van Laaddirect helpt u graag verder bij uw zoektocht naar een geschikte lader voor uw Peugeot e-208. U kunt bij ons kiezen uit een groot assortiment laadoplossingen van A-merken als Wallbox, Webasto, Alfen en E-box.

Laat uw laadpaal of wandlader installeren door Laaddirect

Wij raden u aan om uw laadpaal of wandlader door een erkende installateur te laten installeren. Dat kunt u door Laaddirect laten doen. Laaddirect beschikt over bekwame gecertificeerde installateurs. Zij kunnen uw laadpaal of wandlader op deskundige wijze installeren en zij maken na aankoop het systeem ook helemaal gebruiksklaar. Hiermee bent u verzekerd van een veilige laadaansluiting voor uw Peugeot e-208. De laders, die wij voor een eerlijke en aantrekkelijke prijs aanbieden, worden doorgaans binnen twee weken geïnstalleerd.

Een geschikte lader voor de Peugeot e-208

Voor de gangbare laadsystemen, zoals openbare laadpalen of de laadoplossing bij u thuis, heeft de Peugeot e-208 een laadvermogen van 11 kW. Hiervoor is een 3-fasen aansluiting nodig waarvoor een 3 X 16A aansluiting een vereiste is. In ons programma hebben wij diverse geschikte laders voor dit type aansluiting.

De aansluiting waarover de Peugeot e-208 beschikt is het zogenoemde ‘type 2’. De stekker hiervoor heet in de volksmond ‘type 2 stekker’ maar wordt ook wel Mennekes-stekker genoemd. Deze Mennekes-stekker is herkenbaar aan de 7 contactpunten. Het is de standaard aansluiting voor openbare laadpunten en dus ook de meest gebruikte stekker. Mennekes-stekkers kunnen worden gebruikt voor het laden met een 1-fase aansluiting als ook voor het laden met een 3-fase aansluiting.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De accu en het laadvermogen van de Peugeot e-208

Voor de Peugeot e-208 wordt wat betreft de accu als het laadvermogen geleverd in één uitvoering.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Peugeot e-208 45 kWh 11 kW Type 2

Een lader die meegaat met de toekomst

De ontwikkeling van elektrische auto’s gaat snel. Het kan daarom zijn dat uw toekomstige auto een hogere laadcapaciteit zal hebben dan uw huidige Peugeot e-208. Als u hierop wilt te anticiperen, raden wij u aan om een lader met een laadvermogen van ten minste 22 kW aan te schaffen. Zo bent u ervan verzekerd dat ook uw toekomstige bolide snel kan worden opgeladen. Een lader met een hoog laadvermogen geeft niet alleen voordelen voor de toekomst, maar ook nu kunt u ervan profiteren. Het biedt namelijk de mogelijkheid om twee auto’s tegelijkertijd op te laden, met een acceptabele laadsnelheid. U dient bij een 22 kW-lader vanwege de zwaardere aansluiting wel rekening te houden met een hoger vastrecht.

Waar let ik op bij de keuze voor een laadoplossing voor mijn Peugeot e-208?

Bij het uitzoeken van een geschikte laadoplossing voor uw Peugeot e-208 zijn niet alleen laadvermogen en het type lader van belang. Het is in uw belang om op een aantal andere zaken te letten bij het kiezen van uw lader voor de Peugeot e-208.

 

Online of offline

Er bestaan online en offline laadpalen. Kiest u voor een online laadpaal, dan kunt u van een backoffice gebruik maken. Deze verschaft u inzicht in onder meer uw verbruik, uw elektriciteitskosten en uw laadsessies. Het kan voor u handig zijn om uw elektriciteitskosten in te zien wanneer u deze met bijvoorbeeld uw werkgever kunt verrekenen. Mochten uw gasten gebruik willen maken van uw lader, dan kunt u met de online backoffice ook een laadtarief instellen. De online laadpaal en wandlader zijn ook te beveiligen. De autorisatie gebeurt aan de hand van een laadpas of laaddruppel. De lader zal dan alleen werken in combinatie met zo’n pas of druppel.

 

Offline laadpalen en wandladers bevatten daarentegen geen backoffice. Hierdoor is het niet mogelijk om zaken als verbruik en kosten inzichtelijk te krijgen via uw offline lader. Het laden verloopt wel net zo veilig als bij de online versie. Ook bij offline laadoplossing kunt u -afhankelijk van de gekozen lader- werken met toegangsrestricties.

Kiest u voor een wandlader of voor een laadpaal?

Als u twijfel heeft over de lader die u moet kiezen, dan raden wij u aan om er goed over na te denken hoe u deze gaat gebruiken. Voor de snelheid van het laden maakt het geen enkel verschil of u voor een laadpaal of een wandlader kiest. Beide laders zijn in technisch opzicht hetzelfde. Waar het ene type (wandlader) aan de wand gemonteerd wordt, wordt het andere type (laadpaal) aan een paal gemonteerd. Wat voor u van belang is, is wat u het fijnste vindt. De wijze waarop u uw auto inparkeert en de zijde waaraan het oplaadpunt zich bevindt, zijn hierin met name belangrijk. Welke oplossing u ook kiest: onze laders zijn van de hoogste kwaliteit en dus altijd veilig.

Dubbele of enkele socket

Bij de aanschaf van uw lader raden wij u aan om goed na te denken over uw keuze voor een enkele of dubbele socket. Voordeel van een dubbele socket is dat u twee auto’s op dezelfde tijdstip kunt laden.

Een losse of vaste laadkabel

Wanneer u een lader met een vaste laadkabel heeft, maakt dit voor u het laden van uw elektrische auto eenvoudiger. Het scheelt u tijd en moeite, omdat u dan niet steeds de laadkabel uit uw eigen auto hoeft te halen.

Dynamic load balancing

Om overbelasting te voorkomen op uw elektriciteitsnetwerk, bestaat er dynamic load balancing. Dit is een systeem waarbij het laadvermogen naar beneden wordt gebracht op het moment dat andere grote energieverbruikers, zoals bijvoorbeeld de wasmachine en de elektrische kookplaat, een deel van de stroomcapaciteit in uw woning vragen.

Autorisatie

We raden u aan om voor de autorisatie-optie te kiezen als uw laadpaal makkelijk toegankelijk is voor derden, maar als u hem toch alleen zelf wilt gebruiken. Bij autorisatie moet een laadpaal eerst ontgrendeld worden. Daarna kan de auto pas worden opgeladen. Er zijn verschillende manieren om een lader te ontgrendelen. Dit kan aan de hand van een code, een laadpas, een laaddruppel of via een app.

Hoelang duurt het voordat mijn Peugeot e-208 volledig is opgeladen?

U kunt de laadtijd van uw Peugeot e-208 berekenen door de capaciteit van de accu te delen door het AC-laadvermogen. Hierbij dient u rekening te houden met een verlies van 15%. Daarom delen we de uitkomst door 0,85. De berekening gaat dan als volgt: 45 kWh / 11kW / 0,85 = 4,81 uur.

Denkt u eraan dat wanneer u een laadstation gaat aanschaffen dat een hoger laadvermogen kent dan dat van uw auto, dit op de laadtijd geen invloed heeft. De laadtijd zal dan ook niet afnemen. Daarentegen zal de laadtijd wel toenemen als u een laadstation met een lagere capaciteit dan die van uw auto aanschaft.

De laadtijd betreft altijd een indicatie. Houd er rekening mee dat deze iets kan afwijken onder invloed van omstandigheden zoals de omgevingstemperatuur. Daarbij geldt uiteraard dat voor het bereiken van een optimale laadtijd belangrijk is dat het volledige vermogen van de elektriciteitsaansluiting beschikbaar is.

Particulier en zakelijk gebruik

Alle door ons aangeboden laders zijn zowel voor particulier als voor zakelijk gebruik geschikt. Omdat per lader de eigenschappen kunnen verschillen, kunnen wij voor iedere situatie een geschikte lader aanbieden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.