Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-Partner

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot Partner Tepee Electric

Laadpaal advies over uw Peugeot Partner Tepee Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-Partner

Voor uw Peugeot e-Partner heeft u uiteraard een geschikte laadpaal of wandlader nodig. Bij Laaddirect bent u hiervoor aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat uit kwaliteitsproducten van merken zoals EVBox, Alfen, Lanova, Wallbox en Webasto. Ieder van deze laders heeft zijn eigen, unieke kenmerken en ideale toepassingen, waardoor we iedereen, ongeacht zijn of haar situatie, de passende laadoplossing kunnen aanbieden. Dit gaat natuurlijk ook op voor zakelijke gebruikers. De Peugeot e-Partner is de elektrische versie van Peugeots kleinste bestelbus, de Partner. De e-Partner is uitgerust met de bekende elektrische aandrijflijn van het overkoepelende PSA-concern. Deze aandrijflijn is ook terug te vinden in de Citroen ë-Berlingo en de Opel Combo-e. Net zoals andere elektrische auto’s en bestelwagens, moet het accupakket regelmatig worden opgeladen om het gestelde bereik te behalen. Daarom is de keuze voor de geschikte wandlader of laadpaal voor uw Peugeot e-Partner zo belangrijk.

Uitvoeringen: verschillende lengtes en uitrustingsniveaus

De Peugeot e-Partner is momenteel leverbaar in twee lengtes en diverse uitrustingsniveaus. De twee verkrijgbare ‘lengtes’, ook wel carrosserievarianten genoemd, zijn de Standard en Long. Deze verschillen niet alleen op gebied van lengte (4,40 meter vs. 4,75 meter) en laadruimte (3,8 kubieke meter vs. 4,4 kubieke meter) maar ook qua wielbasis. Daarnaast bestaan er nog vier uitrustingsniveaus, de Pro, Premium, Asfalt en Grip. Geen enkele van de carrosserievarianten en uitrustingsniveaus heeft concrete gevolgen voor uw keuze voor de juiste lader voor uw Peugeot e-Partner. Dit omdat elke uitvoering en lengte is voorzien van hetzelfde accupakket (50 kWh), dezelfde laadaansluiting (Type 2) en een gelijk AC-laadvermogen (11 kW). De Peugeot e-Partner zal ook verkrijgbaar zijn in diverse personenversies, genaamd Peugeot e-Rifter.

 

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
e-Partner Standard 50 kWh 11 kW Type 2
e-Partner Long 60 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt?

Voor het standaard AC-laden heeft de Peugeot e-Partner 11 kW aan laadvermogen. Hierbij moet u wel rekening houden met het feit dat u een passende lader en aansluitvermogen nodig heeft om de e-Partner met dit vermogen te kunnen laden. Als uw elektriciteitsaansluiting niet zwaar genoeg is, dan duurt het laadproces aanzienlijk langer. Om het AC-laadvermogen van 11 kW ten volle te benutten heeft u een 3-fase aansluiting van minstens 3x16A nodig. Let ook goed op het type aansluiting, wat in het geval van de e-Partner een Type 2-aansluiting is.

Laadpaal of wandlader voor uw Peugeot e-Partner?

Wist u dat er vanuit een technisch perspectief nauwelijks verschil is tussen een laadpaal en wandlader? Beide zijn technisch nagenoeg identiek. Het grote verschil zit in de wijze van montage. Daarom gaat het vooral om welk type voor u het meest praktisch is. Om dit te bepalen, is het slim om te bedenken waar u uw Peugeot e-Partner wilt parkeren en opladen. Beeld u in hoe de laadkabel in deze situatie zal lopen. Zou een laadpaal of wandlader hier handiger zijn? Denkt u ook na over de manier waarop de laadoplossing vanaf de groepenkast moet worden aangesloten.

De installatie van uw laadstation

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de installatie van uw laadoplossing. Een bij Laaddirect aangesloten, gecertificeerde monteur neemt het plaatsen en aansluiten van uw lader namelijk compleet uit handen. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste lader kiezen.

 

Wat is de laadtijd van de Peugeot e-Partner?

U bent niet de enige die benieuwd is naar de oplaadtijd van de Peugeot e-Partner. Gelukkig is dit erg gemakkelijk te berekenen. Dit doet u aan de hand van de volgende rekensom:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen / Energieverlies (15%, ofwel 0,85) = Laadtijd in uren

De accucapaciteit is in het geval van de e-Partner 50 kWh en het AC-laadvermogen 11 kW. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met een energieverlies van circa 15%. Dit levert de volgende laadtijd op:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur

Kanttekeningen

De ‘ideale laadtijd’ van de Peugeot e-Partner is dus 5,35 uur, ofwel 5 uur en 21 minuten. Maar let op: deze berekening is slechts een schatting. Er wordt geen rekening gehouden met de talloze factoren die de laadtijd in de praktijk kunnen beïnvloeden, zoals de omgevingstemperatuur en de staat van uw elektriciteitsaansluiting.

Peugeot e-Partner voor zakelijk gebruik

Of u nu de Peugeot e-Partner thuis of op de zaak wilt opladen, voor een passende lader zijn wij dé aangewezen leverancier. Dit vanwege ons uitgebreide assortiment A-merk laders, waardoor wij voor iedere situatie de geschikte lader kunnen leveren.

Toekomstbestendige lader

Een laadoplossing voor uw Peugeot e-Partner is een lange termijn investering. Maakt u nu de juiste keuzes, dan heeft u nog lang profijt van uw lader. Bijvoorbeeld als u een tweede elektrische auto/bestelbus aanschaft, of als u uw e-Partner vervangt door een model met een hoger laadvermogen. Kortom, nu alvast nadenken over de toekomst kan zeker geen kwaad.

In 5 stappen de passende lader voor uw Peugeot E-Partner?

Natuurlijk wilt u de beste laadoplossing voor uw Peugeot e-Partner vinden – maar hoe doet u dit nu het beste? Wij raden aan om, naast naar de juiste aansluiting, voldoende vermogen en het type, ook te kijken naar de onderstaande zaken.

Dynamic Load Balancing

Spreekt uw lader dezelfde energie aan als andere grote energieverbruikers, dan kan er overbelasting ontstaan. Dit kan funest zijn voor uw elektrische installatie. Daarom zijn steeds meer laadstations uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dergelijke laders verminderen automatisch het laadvermogen wanneer andere grote verbruikers worden ingeschakeld.

Enkele of dubbele laadaansluiting voor uw Peugeot e-Partner ?

Wilt u de mogelijkheid hebben om twee elektrische auto’s tegelijk op te laden? Dan raden we aan lader met een dubbele aansluiting, ook wel een dubbele socket genoemd, aan. Heeft u hier momenteel en in de toekomst geen behoefte aan, kies dan gerust voor een lader met een enkele laadaansluiting.

Plug & Charge, RFID-lezer voor laadpassen & smartphone applicatie

Een groot deel van de laders begint met laden zodra de laadkabel aan wordt gesloten. Dit betekent in feite dat iedereen ‘zo maar’ gebruik kan maken van uw laadstation. Want dat vind lang niet iedereen een prettig idee. Daarom zijn steeds meer laders met een autorisatie-functie, zoals Plug & Charge, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone app, uitgerust.

Laadstation met backoffice

Laders met een backoffice zijn ideaal als u de laadkosten met uw medegebruikers of werknemer wilt verrekenen. Laders met een internetaansluiting en een backoffice, ook wel ‘intelligente laders genaamd’, geven u namelijk inzicht in uw laadsessies en de kosten van het laden. Daarnaast biedt een backoffice diverse aanvullende mogelijkheden, die vooral voor zakelijke gebruikers interessant kunnen zijn.

Vaste laadkabel

U herkent de frustratie vast wel: telkens als u uw e-Partner wilt opladen moet u de losse kabel in de soms overvolle laadruimte opzoeken. Als het meezit kost een paar tellen, als het tegenzit meerdere minuten. Hoe dan ook, een laadoplossing met vaste laadkabel maakt het gehele laadproces nét een stukje gemakkelijker. Uiteraard zijn deze laders door die kabels wel wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in publieke ruimtes.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.