Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-Rifter

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-Rifter

Laadpaal advies over uw Peugeot e-Rifter ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-Rifter

Bij Laaddirect vindt u de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Peugeot e-Rifter. Niet alleen hebben wij een omvangrijk aanbod van uiteenlopende A-merk laadoplossingen, ook installeren wij de laadpaal voor u. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste laadoplossing kiezen. Hoe u dat precies doet, dat leest u hier. De Peugeot e-Rifter is de volledig elektrische uitvoering van de ‘normale’ Peugeot Rifter. Evenals zijn minder klimaatvriendelijke broer biedt de e-Rifter plek aan het hele gezin (max. zeven personen). Met circa 280 kilometer is het bereik van de e-Rifter groter dan dat van de elektrische bestelwagens van het Franse Peugeot. Dit maakt het laden echter niet minder belangrijk. Integendeel, dit maakt het laden juist extra belangrijk. Wanneer u de e-Rifter aan de laadpaal of wandlader aansluit, verwacht u uiteraard dat de accu volledig opgeladen wordt. Anders haalt u het gestelde bereik simpelweg niet. Daarom doet u er verstandig aan een topmerk laadoplossing aan te schaffen voor uw Peugeot e-Rifter.

Uitvoeringen

De Peugeot e-Rifter is in twee uitvoeringen verkrijgbaar, net zoals de conventioneel aangedreven versie. Deze verschillen uitsluitend op gebied van lengte – 4,40 m versus 4,75 meter. Beide uitvoeringen hebben een 100 kW elektromotor, een 50 kWh accupakket en een boordlader met een AC-laadvermogen van 11 kWh en een Type 2-laadaansluiting. Kortom, voor de keuze van de juiste laadpaal of wandlader maakt het niet uit welke uitvoering u heeft.

Uitvoering Accu              AC-laadvermogen     Aansluiting
Peugeot e-Rifter 50 kWh 11 kW  Type 2
Peugeot e-Rifter Lang 50 kWh 11 kW  Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte laders voor de Peugeot e-Rifter: laadvermogen & elektrische aansluiting

Welke laders geschikt zijn voor de Peugeot e-Rifter hangt vooral af van het laadvermogen. De e-Rifter beschikt over 11 kW aan AC-laadvermogen. U heeft daarom een laadpaal nodig die over evenveel laadcapaciteit beschikt. Dit is overigens niet het enige waar u naar moet kijken. Het laadvermogen heeft namelijk ook gevolgen voor de benodigde elektrische aansluiting. Deze moet immers ook genoeg capaciteit hebben. Om het laadvermogen van de e-Rifter ten volle te benutten heeft u bijvoorbeeld minimaal een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig. Een aansluiting met minder capaciteit maakt het laden niet onmogelijk, maar zorgt er wel voor dat het laden aanzienlijk langer duurt.

Ons installatiepakket

Ook als u twee linkerhanden heeft bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Kies dan simpelweg voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten monteur neemt de installatie volledig voor u uit handen. Zo hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken.

De laadtijd van de Peugeot e-Rifter uitrekenen

Benieuwd naar de laadtijd van de Peugeot e-Rifter? Dit rekent u heel eenvoudig uit aan de hand van een rekensom. Eerst deelt u de accucapaciteit van de e-Rifter (in kWh) door het AC-laadvermogen (in kW). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Door dit te doen houdt u rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laadproces. Als formule ziet de rekensom er zo uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW)/ 0,85 (energieverlies van 15%) = laadtijd

Vullen we de gegevens van de Peugeot e-Rifter (te vinden in de tabel) in, dan rolt hier de volgende laadtijd uit:

50 kWh / 11 kW / 0,85 = 5,35 uur, ofwel 5 uur en 21 minuten

Let op! Is het laadvermogen van het laadstation en de boordlader niet gelijk aan elkaar, gebruik dan altijd de laagste waarde.

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is uiteraard geheel theoretisch. Het is een eenvoudige manier om de te verwachten laadtijd te berekenen. De uitkomst is echter niet op de minuut nauwkeurig. Dit omdat de invloed van externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur en de elektrische aansluiting, niet wordt meegerekend.

Oók geschikt voor zakelijk opladen

Wilt u uw Peugeot e-Rifter thuis opladen? Geen probleem. Rijdt u de e-Rifter zakelijk en wilt u Peugeot op de zaak aan de lader leggen? Dat is geen enkel probleem. In principe zijn al onze laadpalen geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik.

Toekomstbestendige laadoplossing

Een goede lader is ook een toekomstbestendige lader. Hiermee bedoelen we in hoeverre de lader is voorzien van de modernste technologische ontwikkelingen op het gebied van opladen en connectiviteit. Wie weet vervangt u uw e-Rifter door een elektrische auto met een hoger laadvermogen. Toekomstbestendigheid slaat overigens ook op uw eigen toekomstplannen. Denkt u erover om een tweede elektrische auto aan te schaffen? In dat geval zou een lader met een dubbele laadaansluiting wel zo handig zijn. Kortom, u doet uzelf een groot plezier door nu alvast rekening te houden met de toekomst.

In 4 stappen de perfecte lader voor uw Peugeot e-Rifter

Hoe vindt u nu de perfecte lader voor uzelf en uw Peugeot e-Rifter? Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Doorloop simpelweg de onderstaande stappen:

1.     Eerdergenoemde zaken: laadvermogen, elektrische aansluiting & type laadstation

Zoals eerder al werd benadrukt zijn zaken als het laadvermogen, de juiste elektrische aansluiting en het type laadstation allemaal van essentieel belang. Hak hier eerst de knoop over door voordat u over andere zaken nadenkt.

2.     Aantal laadaansluitingen

Hoeveel laadaansluitingen, ook wel sockets genaamd, heeft u nodig? Dát is de vraag. Houd bij deze keuze zowel uw huidige als toekomstige ‘wagenpark’ in het achterhoofd.

3.     Type laadkabel: vast of los?

Vervolgens kunt u bepalen wat voor type laadkabel u wilt. U kunt kiezen uit laders met een vaste kabel en laadoplossingen met een losse kabel. De laatstgenoemde wordt beschouwd als ‘standaard’. Over het algemeen zijn laders met een vaste kabels gebruiksvriendelijker, terwijl laders met een losse kabel geschikter zijn voor gebruik op publieke plekken.

4.     Online laadpalen met slimme functies

Steeds meer laadpalen en wallboxen zijn uitgerust met een internetaansluiting. Deze worden ook wel ‘slimme’ of ‘online’ laders genoemd. Dergelijke laadoplossingen beschikken vaak over tal van slimme functies, zoals Dynamic Load Balancing, een Back Office en een autorisatie-functie.

Dynamic Load Balancing

Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie. Wanneer de lader detecteert dat andere grote energieverbruikers ingeschakeld worden reduceert die automatisch het eigen laadvermogen. Dit zorgt weliswaar voor een langere laadtijd, maar voorkomt overbelasting van uw elektrische aansluiting en alle gevolgen van dien.

Back Office

Wilt u inzicht in uw laadsessies en -kosten? Kies dan voor een laadstation met een back office. Hiermee kunt u nauwkeurig bijhouden hoeveel het laden kost en krijgt u inzicht in allerlei andere relevante informatie over het laadproces. Dit is handig in meerdere situaties, bijvoorbeeld als u de laadkosten wilt verrekenen met medegebruikers of uw werkgever.

Autorisatie-functie: Plug & Charge, laaddruppels, RFID-lezer voor laadpassen, smartphone app

Bij laders met een autorisatie-functie bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik kan maken van uw laadpunt. Dit doet u aan de hand van een Plug & Charge optie, laaddruppels, een RFID-lezer voor laadpassen of een smartphone applicatie.

Wandpaal of laadpaal?

Staar u niet blind op de keuze tussen een wandpaal en een laadpaal. In tegenstelling tot wat sommigen denken verschillen deze twee types laadstation nauwelijks qua techniek. Dit betekent ook dat nagenoeg alle laders uit ons assortiment als laadpaal én als wandlader kunnen worden geplaatst. Hiermee heeft u maximale flexibiliteit. Maar wat is dan het verschil tussen een wandlader en een laadpaal? Heel simpel: dat is de wijze van montage. Welk type voor u het meest geschikt is hangt dus af van de beoogde parkeer- en laadsituatie en uw eigen voorkeur. Beeld u in waar u uw Peugeot e-Rifter wilt opladen en hoe laadkabel daar zal komen te lopen. Kijk ook hoe de aansluitkabel van de meterkast naar de laadpaal zou kunnen lopen. Baseer hier vervolgens uw keuze op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.