Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Renault Twingo Electric

De beste laadoplossingen voor uw Renault Twingo Electric

Laadpaal advies over uw Renault Twingo Electric ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Renault Twingo Electric

Bij Laaddirect vindt u de passende laadoplossing voor uw Renault Twingo Electric, ongeacht of u een laadpaal of wandlader zoekt. Ons assortiment bestaat uit laders van A-merken, zoals Alfen, EVBox, Lanova, Wallbox en Webasto, die geschikt zijn voor gebruik thuis, op de zaak of elders. De Renault Twingo Electric is de langverwachte elektrische variant van de welbekende Renault Twingo. De Twingo Electric werd eind 2020 geïntroduceerd en wordt ook wel de Renault Twingo ZE genoemd. Het is een compacte, wendbare stadsauto met een actieradius van zo’n 185 kilometer. Dagelijks opladen is dus niet noodzakelijk, tenzij u grote afstanden aflegt. Toch is regelmatig opladen onverminderd belangrijk voor de Twingo Electric. Daarom is het essentieel dat u de juiste lader voor uw Renault Twingo Electric vindt.

 

Leverbaar in een enkele uitvoering

Momenteel is de Renault Twingo Electric verkrijgbaar in één uitvoering. In deze uitvoering is de elektrische Renault Twingo voorzien van een accupakket met een capaciteit van 23 kWh, een behoorlijk hoog AC-laadvermogen van 22 kW en een standaard Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering   Accu           AC-laadvermogen Aansluiting
Twingo Electric 23 kWh 22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Renault Twingo Electric?

Welke laadpaal of wandlader de juiste is voor uw Twingo Electric hangt vooral af van het laadvermogen en de hiervoor benodigde elektrische aansluiting. Omdat de Twingo Electric beschikt over maar liefst 22 kW aan AC-laadvermogen, kiest u bij voorkeur ook voor een lader die minimaal over dit vermogen beschikt. Dit vereist op zijn beurt een elektrische aansluiting met genoeg capaciteit. Zo heeft u voor de Renault Twingo Electric minimaal een 3-fase 32A aansluiting nodig. Alleen hiermee benut u het laadvermogen van de elektrische Twingo volledig. Kiest u voor een lader met minder vermogen, dan neemt de laadtijd aanzienlijk toe. Nu is de laadtijd dankzij de niet heel erg grote accu ook met een geringer laadvermogen nog heel redelijk.

Inclusief montage door gecertificeerde installateur

Waagt u zich liever niet aan het plaatsen en aansluiten van uw nieuwe laadstation? U bent zeker niet de enige. Om deze reden bieden wij onze klanten een installatiepakket aan. Kiest u hier voor, dan installeert een bij ons aangesloten monteur uw nieuwe laadoplossing. Natuurlijk wordt dit op vakkundige wijze gedaan en beschikken de bij ons aangesloten monteurs over de juiste papieren.

Wat is de laadtijd van de Renault Twingo Electric?

De laadtijd van de Renault Twingo Electric is, net zoals bij alle andere elektrische voertuigen, afhankelijk van tal van factoren. De exacte laadtijd vaststellen is daarom erg lastig. Gelukkig is er een berekening waarmee u een goed idee krijgt van de laadtijd. Deze is niet 100% nauwkeurig, maar biedt wel wat houvast.

De berekening ziet er als volgt uit:

Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW/ Energieverlies (15%, ofwel 0,85) = Laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de Twingo Electric in – een 23 kWh accupakket en 22 kW aan AC-laadvermogen – dan krijgt u de volgende berekening:

23 / 22 / 0,85 = 1,23 uur = 1 uur en 14 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw Renault Twingo met van die van uw laadstation? Gebruik dan het laagste vermogen van de twee. Waarom? Beschikt uw lader over meer vermogen dan uw elektrische Twingo ‘aankan’, dan heeft dit geen positief effect op de laadtijd. Maar, is het laadvermogen van uw laadpaal lager dan die van uw Twingo, dan zorgt dit wel voor een langere laadtijd. De laadtijd met een 22 kW laadstation heel kort zodat u ook met een 11 kW laadoplossing nog altijd een erg korte laadtijd heeft.

Elektrische Renault Twingo thuis en op de zaak opladen

Ongeacht of u uw Renault Twingo Electric thuis of op de zaak wilt opladen, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres. Niet alleen bestaat ons assortiment uit topmerk laadoplossingen, ook is ons assortiment dusdanig uitgebreid dat wij voor iedere situatie de passende lader in huis hebben. Dit vanwege de vele verschillende laders in ons leveringsprogramma, elk met zijn eigen unieke features en ideale toepassing.

Zó vindt u de best passende laadoplossing voor uw Renault Twingo Electric

Hoe vindt u nu de geschikte laadpaal of wandlader voor uw Renault Twingo Electric? Houd, naast met het vermogen en het type laadstation, ook rekening met onderstaande zaken.

Laadkabel: vast of los?

Verreweg de meeste laders hebben een ‘gewone’ losse laadkabel. Deze bergt u op in de kofferbak en pakt u telkens als u uw Renault Twingo Electric wilt opladen. Geen enorm probleem, maar ook niet al te handig. Helemaal niet als het slecht weer is en uw laadpunt niet overdekt is. Dan moet u ná het laden een kletsnatte en vieze laadkabel weer in de auto leggen. Om deze reden zijn sommige laadstations uitgerust met een vaste laadkabel.

Aantal laadaansluitingen

U heeft de keuze uit laders met een enkele aansluiting en laders met een dubbele laadaansluiting. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van uw persoonlijke situatie en uw ‘wagenpark’. Vergeet bij de keuze tussen deze twee niet rekening te houden met uw toekomstige plannen.

Slimme lader met back office

Er zijn steeds meer slimme laders in ons assortiment terug te vinden. Deze laders zijn uitgerust met een internetverbinding en een back office. Met de back office krijgt u inzicht in uw laadsessies en laadkosten. Dit is vooral handig als u uw laadoplossing deelt met anderen. Aan de hand van de back office kunt u namelijk de laadkosten met uw medegebruikers verrekenen.

Dynamic Load Balancing & autorisatie-functies

Steeds meer laders zijn voorzien van veiligheidsfuncties. Neem bijvoorbeeld laders met Dynamic Load Balancing. Deze detecteren automatisch wanneer andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld en schroeven hierop het eigen laadvermogen terug. Op deze manier wordt overbelasting van uw elektrische installatie voorkomen. Een ander voorbeeld zijn laadstations met een zogenaamde autorisatie-functie. Hiermee kunt u als eigenaar van de laadpaal/wandlader zelf bepalen wie wel en wie niet gebruik mag maken van het laadpunt. Dit doet u door middel van een smartphone app of RFID-lezer voor laadpassen.

Laadpaal vs. wandlader

Technisch gezien is er geen enkel verschil tussen een laadpaal en een wandlader. De meeste laders kunnen immers als zowel een laadpaal als een wandlader geïnstalleerd worden. Welke is dan het meest geschikt? Dat hangt af van uw persoonlijke voorkeur en situatie. Kijk goed naar de plek waar u uw Renault Twingo Electric wilt opladen. Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Maak vervolgens op basis hiervan uw keuze.

Houd ook rekening met de toekomst

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Voor hetzelfde geld heeft u binnenkort nog een elektrische auto op de oprit staan. Of wellicht heeft u al de vervanger van uw Twingo Electric op het oog – eentje met een nóg hoger laadvermogen. Door nu alvast rekening te houden met de toekomst, bespaart u tijd, geld en gedoe.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.