Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Smart EQ Forfour

De beste laadoplossingen voor uw Smart EQ forfour

Laadpaal advies over uw Smart EQ forfour ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Smart EQ Forfour

Heeft u een Smart EQ forfour maar nog geen geschikte lader? Bij Laaddirect vindt u zonder problemen de passende laadpaal of wandlader voor uw Smart EQ forfour. Ons aanbod bestaat uit uiteenlopende topmerk laadoplossingen van merken als EVBox, Wallbox, Alfen en Webasto. De Smart EQ forfour is de grotere, elektrisch aangedreven ‘broer’ van de Smart fortwo en gericht op in de stad wonende gezinnen. De elektrische auto is compact, wendbaar en uitgerust met een bescheiden accupakket. Ook als u alleen maar korte afstanden in de stad rijdt, moet de accu regelmatig opgeladen worden. Daarom raden wij u aan om een goed passende laadoplossing voor uw Smart EQ forfour te vinden.

 

Thuis en op de zaak uw Smart EQ Forfour opladen

Wilt u uw Smart EQ forfour ook op de zaak kunnen opladen? Dat is geen probleem. In principe zijn alle laders uit ons leveringsprogramma geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast is ons assortiment erg uitgebreid, waardoor we voor iedere situatie de perfecte laadoplossing kunnen aanbieden.

Uitvoeringen

De Smart EQ forfour is momenteel leverbaar in slechts één uitvoering. In deze uitvoering is de EQ forfour uitgerust met een accupakket met een capaciteit van 17,6 kWh, een zeer respectabel AC-laadvermogen van 22 kW en een Type 2-laadaansluiting. Er zijn ook diverse oudere uitvoeringen, waaronder een met aanzienlijk minder laadvermogen. Dit heeft o.a. gevolgen voor uw keuze voor een passende laadoplossing.

Uitvoering                                                Accu                   AC-laadvermogen    Aansluiting
Smart forfour Electric Drive
03/2017 – 11/2018
17,6 kWh 4,6 kW Type 2
Smart forfour Electric Drive
09/2018 – 09/2019
17,6 kWh 22 kW Type 2
Smart EQ forfour
01-2020 – heden
17,6 kWh 22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke lader is geschikt voor de Smart EQ Forfour?

Welke lader heeft u nu nodig voor uw Smart EQ forfour? Dat bepaalt u aan de hand van het AC-laadvermogen van uw Smart EQ forfour. De nieuwere uitvoeringen van de EQ forfour kenmerken zich door hun forse AC-laadvermogen van 22 kW. Echter, om dit vermogen ten volle te benutten heeft u wel een laadstation met de juiste aansluiting nodig. Voor de Smart EQ forfour met 22 kW AC-laadvermogen is echter minimaal een 3-fase 3x32A aansluiting nodig, wat meer is dan een normale elektriciteitsaansluiting biedt, waarvoor 3x16A voldoende is. Als er toch een 22 kW laadpaal moet komen, dan dient er een hoger vastrecht te worden betaald. In de praktijk wijkt men daarom vaak uit naar een 11 kW laadpaal.

Inclusief vakkundige installatie

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw lader. Een bij ons aangesloten monteur neemt de installatie compleet uit handen en regelt het van A t/m Z. Uiteraard gebeurt dit op vakkundige wijze en beschikt de installateur over de juiste papieren.

Laadtijd Smart EQ Forfour

Hoe lang het precies duurt om de accu van uw Smart EQ forfour op te laden is lastig om nauwkeurig uit te rekenen. Hier komen immers tal van factoren bij kijken, van de omgevingstemperatuur tot de staat van uw elektriciteitsaansluiting. Wat u wél kunt doen, is de zogenaamde ideale laadtijd berekenen. Dit is een betrouwbare inschatting van de te verwachten laadtijd. De berekening werkt als volgt. Eerst deelt u de accucapaciteit door het AC-laadvermogen. Vervolgens houdt u rekening met een energieverlies van 15%. De som ziet er dan als volgt uit:

17,6 kWh / 22 kW / 0,85 = 0,94 uur = 56 minuten

Zoals u kunt zien kost het compleet opladen van de accu van de Smart EQ forfour minder dan één uur! Daarom is de Smart EQ forfour ook niet voorzien van een DC-snellaadaansluiting. Die zou bijna niets toevoegen.

Verschilt het laadvermogen van uw boordlader van die van uw laadstation? Gebruik dan de laagste waarde van de twee. Een lader met een grotere capaciteit dan de boordlader ‘aankan’ versnelt het laadproces niet, maar een laadstation met een lager vermogen vertraagt het proces helaas wel.

Toekomstbestendige lader

Een toekomstbestendige lader is een lader die ook gebruikt kan worden als u over enkele jaren een andere elektrische auto op de oprit heeft staan. Of als u een tweede elektrische auto aanschaft. Kortom, door nu alvast rekening te houden met uw toekomstige wagenpark, bespaart u op de lange termijn veel tijd, geld en gedoe.

De beste laadoplossing voor uw Smart EQ Forfour

Natuurlijk wilt u de beste laadoplossing voor uw Smart EQ forfour vinden. Om dit te doen doet u verstandig aan om verder te kijken dan alleen het type laadstation en het laadvermogen. Andere relevante zaken zijn onder andere:

Hoeveelheid sockets

Doorgaans heeft u keuze uit laders met een enkele laadaansluiting (socket) of een dubbele aansluiting. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van uw huidige en toekomstige plannen. Heeft u al twee elektrische auto’s onder de carport staan? Of verwacht u dat dit in de toekomst het geval zal zijn? Kies dan voor een laadstation met een dubbele laadaansluiting.

Dynamic Load Balancing

Sommige laders zijn uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dynamic Load Balancing voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie door automatisch het laadvermogen te verminderen zodra andere grote energieverbruikers ingeschakeld worden.

Autorisatie-functie

Wist u dat veel laadpalen beginnen met laden zodra de laadkabel wordt aangesloten? Dit houdt in dat iedereen gebruik kan maken van deze laders. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een laadstation met een ingebouwde autorisatie-functie. Denk hierbij aan een Plug & Charge-optie, een RFID-laadpaslezer of een smartphone app.

Intelligente laders

Intelligente laders zijn laders met een internetverbinding en een back office. Met de back office krijgt u inzicht in uw laadsessies en laadkosten – ideaal als u de laadkosten met andere gebruikers of uw werkgever wilt verrekenen.

Extra: lader met vaste kabel

Ten slotte zijn er ook steeds meer laders met een vaste kabel. Deze verhelpen de bekende frustratie van het opzoeken van de losse laadkabel uit de kofferbak. Laders met vaste laadkabel hebben helaas ook een nadeel. Ze zijn door die kabels wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Wandlader of laadpaal

Vanuit een technisch perspectief is er nauwelijks verschil tussen een wandlader en een laadpaal. Het verschil zit vooral in de wijze van montage. Welke van deze twee type laadstations voor u het meest geschikt is hangt af van uw parkeer- en laadsituatie. Waar wilt u uw Smart EQ forfour opladen? Bestudeer deze situatie en bedenk hoe de laadkabel in die situatie zal komen te lopen. Op basis hiervan kunt u vervolgens bepalen of deze situatie zich beter leent voor een wandlader of voor een laadpaal.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.