Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Smart EQ Fortwo

De beste laadoplossingen voor uw Smart EQ fortwo coupe

Laadpaal advies over uw Smart EQ fortwo coupe ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Smart EQ Fortwo

Een elektrische auto kan niet een zonder goede laadpaal of wandlader. Zo ook de Smart EQ Fortwo. Gelukkig vindt u bij Laaddirect een uitgebreid aanbod aan A-merk laadoplossingen van merken als EVBox, Alfen, Wallbox en meer. Al onze laders zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en kunnen vakkundig voor u worden geplaatst en aangesloten. De Smart EQ Fortwo is een compacte, elektrische tweepersoons stadsauto die een hip en trendy uiterlijk combineert met een vlot en speels rijgedrag. De EQ Fortwo is de ‘kleine broer’ van de Smart EQ Forfour en leverbaar als coupé of cabrio. Het bereik van 100 kilometer is bescheiden, maar voldoende voor een stadsauto. Wel is het belangrijk om het accupakket van de Smart Fortwo regelmatig op te laden. Dit doet u uiteraard met een passende laadoplossing met voldoende laadvermogen, de juiste aansluiting en de gewenste features.

 

Cabrio of coupé?

De Smart EQ Fortwo is leverbaar in twee uitvoeringen: als coupé of als cabriolet. Deze verschillen uitsluitend op gebied van carrosserievorm en niet qua accu, laadvermogen of laadaansluiting. Beide uitvoeringen hebben een 17,6 kWh-accupakket, 22 kWh aan AC-laadvermogen en een standaard Type 2-laadaansluiting.

Uitvoering                                                Accu                   AC-laadvermogen    Aansluiting
EQ Fortwo Coupé 17,6 kWh 22 kW Type 2
EQ Fortwo Cabrio 17,6 kWh 22 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De geschikte lader voor uw Smart EQ Fortwo

Welke lader geschikt is voor de Smart EQ Fortwo hangt in grote mate af van het laadvermogen van de Smart. Aangezien de EQ Fortwo beschikt over een indrukwekkend AC-laadvermogen van 22 kW, heeft u minimaal een lader nodig met een evenveel vermogen. Daarbovenop heeft u ook een elektrische aansluiting nodig met voldoende capaciteit. Een ‘standaard’ elektrische aansluiting kan 22 kW aan laadvermogen immers niet aan. Om het laadvermogen van de Smart EQ Fortwo volledig te benutten heeft u minstens een 3-fase 32A aansluiting nodig. Voor die aansluiting is echter een hoger vastrecht verschuldigd. Daarom kunt u ook een 11 kW-laadpaal overwegen, waarvoor een voordeligere 3x16A aansluiting benodigd is. Ook daarmee is uw accu, zoals u verderop kunt lezen, in relatief korte tijd opgeladen.

Geen kopzorgen over de installatie

Over de installatie van uw laadstation hoeft u zich geen zorgen te maken. Kiest u voor ons installatiepakket, dan neemt een bij ons aangesloten monteur dit compleet uit handen. Hij/zij monteert en sluit de lader voor uw Smart EQ Fortwo op vakkundige wijze aan. Wel zo makkelijk.

Laadtijd Smart EQ Fortwo

Wat is de laadtijd van de Smart EQ Fortwo? De EQ Fortwo is een van de weinige elektrische auto’s die aan de hand van het standaard AC-laden binnen een uur volledig opgeladen kan worden. Maar hoe lang duurt het nu precies? Om hier een idee van te krijgen gebruikt u de volgende rekensom.

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen / Energieverlies (0,85) = Laadtijd in uren

Zoals eerder al werd benadrukt beschikt de Smart EQ Fortwo over een accucapaciteit van 17,6 kW en 22 kW aan AC-laadvermogen. Daarnaast houden we rekening met een energieverlies van 15%, ofwel 0,85. De laadtijd voor Fortwo is daarom als volgt:

16,6 kWh / 22 / 0,85 = 0,89 uur = 53 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw laadstation van dat van uw Smart EQ Fortwo? Gebruik dan de laagste waarde. Kiest u een 11 kW laadstation? Dan bedraagt de uitkomst van bovenstaande som 106 minuten en is uw Smart EQ Fortwo in zo’n 5 kwartier opgeladen, wat nog steeds heel snel is.

Niet 100% nauwkeurig

Houd in het achterhoofd dat bovenstaande berekening niet 100% nauwkeurig is. In de werkelijkheid wijkt de laadtijd wat af als gevolg van de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, de staat van uw elektriciteitsaansluiting en andere zaken.

Smart EQ Fortwo zakelijk en particulier opladen

In principe zijn al de laders uit ons leveringsprogramma geschikt voor zakelijk en particulier gebruik. Ons assortiment bestaat uitsluitend uit A-merk laadoplossingen. Deze hebben elk hun eigen, unieke kenmerken, features en ideale toepassingen. Hierdoor hebben wij voor iedere klant en iedere situatie de passende lader in huis.

Een lader voor de lange termijn

Wilt u lang profijt hebben van uw nieuwe lader? Dan doet u verstandig aan om rekening te houden met de toekomst. U zou niet de eerste zijn die een lader aanschaft om vervolgens enkele jaren laten te realiseren dat ze een nieuwe nodig hebben. Niet omdat de lader kapot of defect is, maar omdat deze niet toekomstbestendig is. Dit kan voorkomen wanneer u een tweede elektrische auto aanschaft, of u uw Smart EQ Fortwo vervangt door een model met een nóg hoger laadvermogen. Door dergelijke zaken nu al mee te nemen doet u zichzelf een groot plezier.

Zo vindt u de laadoplossing voor uw Smart EQ Fortwo die aan al uw wensen voldoet

Natuurlijk wilt u de best passende laadoplossing vinden. Niet alleen voor uw elektrische Smart, maar ook voor uzelf. Daarom is het van belang om, naast het laadvermogen en het type lader, rekening te houden met de volgende zaken:

Laadaansluitingen

Hoeveel laadaansluitingen heeft u nodig? U heeft de keuze uit laders met een enkele of een dubbele aansluiting. Wilt u nu of in de toekomst twee elektrische auto’s tegelijk kunnen opladen, dan raden wij aan om een laadstation met een dubbele laadaansluiting aan te schaffen.

Laadkabel

Sommige laders zijn voorzien van een vaste laadkabel. Deze zijn wat makkelijker te gebruiken, maar ook een stukje kwetsbaarder. Daarnaast zijn er de ‘gewone’ laders, met een losse kabel die u in uw kofferbak opbergt.

Dynamic Load Balacing

Wist u dat uw elektrische installatie overbelast kan raken wanneer zowel uw lader als andere grote energieverbruikers ingeschakeld zijn? Om deze reden zijn sommige laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Laadstations met deze technologie voorkomen dat uw elektrische installatie overbelast raakt. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen terug te schroeven zodra andere grote verbruikers aan gezet worden.

Autorisatie-functie

Steeds meer laders hebben een zogenaamde autorisatie-functie. Hiermee voorkomt u dat iedereen ‘zo maar’ gebruik kan maken van uw laadpunt. U bepaalt zelf wie wél en wie niét gebruik mag maken van uw lader aan de hand van een smartphone applicatie, RFID-lezer voor laadpassen of Plug & Charge-functie.

Online laadpaal met backoffice

Ten slotte zijn er ook nog online laadstations, die over een (beperkte) back office beschikken. Dankzij de back office krijgt u inzicht in uw laadsessies en laadkosten. Dit is vooral handig als u de laadkosten met uw werkgever of andere gebruikers wilt verrekenen. Eventueel kunt u bij online laders ook voor een uitgebreidere backoffice van bijvoorbeeld E-Flux kiezen.

Laadpaal of wandlader?

Wist u dat er vanuit een technisch perspectief nauwelijks verschil is tussen een laadpaal en een wandlader? Hét grote verschil zit ‘m – zoals de naam al doet suggereren – in de wijze van montage. De een wordt tegen de muur gemonteerd, terwijl de ander op een losstaande paal wordt geplaatst. Het ene type lader is dan ook niet beter dan het ander. Dit is vooral afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Leent deze zich het beste voor een laadpaal of toch voor een wandlader? Bepaal dit door u in te beelden hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening met het feit dat het laadpunt van de EQ Fortwo zich aan de rechter achterzijde bevindt.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.