Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen ABT e-Transporter

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen ABT e-Transporter

Laadpaal advies over uw Volkswagen ABT e-Transporter ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volkswagen ABT e-Transporter

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandpaal voor uw Volkswagen ABT e-Transporter? Bij Laaddirect vindt u talloze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Daarnaast bestaat ons assortiment uitsluitend uit laadoplossingen van topmerken als EVBox, Wallbox, Lanova en meer. De Volkswagen e-Transporter is de eerste elektrisch aangedreven versie van de bekende Volkswagen Transporter bestelbus. De ABT e-Transporter combineert alle voordelen van de ‘gewone’ VW Transporter met die van elektrisch rijden. Uiteraard is het opladen van e-Transporter van groot belang. Doet u dit niet regelmatig, dan haalt u gestelde actieradius niet en is uw e-Transporter ook verminderd inzetbaar. Daarom doet u er verstandig aan een goede, betrouwbare topmerk laadoplossing met voldoende capaciteit aan te schaffen.

 

Twee uitvoeringen

Op dit moment is de VW ABT e-Transporter verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Deze verschillen voornamelijk op gebied van accu. De standaard uitvoering heeft een lithium-ion accu met een capaciteit van 37,3 kWh. Hiermee heeft deze uitvoering een bereik van circa 200 kilometer. De andere uitvoering is voorzien van een 74,6 kWh-accupakket en heeft een actieradius van ongeveer 400 kilometer. Beide versies hebben een AC-laadvermogen van 7,2 kW en een standaard Type 2-aansluiting.

Uitvoering                          Accu              AC-laadvermogen    Aansluiting
ABT e-Transporter 37 37,3 kWh 7,2 kW Type 2
ABT e-Transporter 74 74,6 kWh 7,2 kW Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

De geschikte lader voor uw VW ABT e-Transporter

Wilt u het laadvermogen van uw VW ABT e-Transporter 100% benutten, dan heeft u een lader met genoeg laadvermogen nodig. Als de lader niet genoeg vermogen heeft neemt de laadtijd immers aanzienlijk toe. De lader kan op zijn beurt zijn laadvermogen alleen ten volle benutten als u over de juiste aansluiting beschikt. Gezien het feit dat de e-Transporter 7,2 kW aan AC-laadvermogen heeft, heeft u een 3-fase 3x16A aansluiting nodig. De on-boardlader van de VW e-Transporter gebruikt daarvan 2 fasen. Voor deze ‘constructie’ heeft u een 11 kW laadpaal nodig.

Montage door gecertificeerde installateur

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw laadstation? U bent niet de enige. Daarom bieden wij onze klanten een installatiepakket aan. Kiest u hier voor, dan komt een bij ons aangesloten installateur uw lader plaatsen en aansluiten.

Wat is de laadtijd van de Volkswagen ABT e-Transporter?

De daadwerkelijke laadtijd van uw VW e-Transporter is afhankelijk van talloze factoren. Dit maakt het een erg lastig gegeven om nauwkeurig uit te rekenen. Gelukkig is er ook een versimpelde manier om dit te doen. Het werkt als volgt. U deelt simpelweg de capaciteit van het accupakket door het laadvermogen. Vervolgens deelt u dit door 0,85. Dit in verband met het energieverlies van 15% dat tijdens het laden plaatsvindt. De uitkomst van deze berekening is een goede indicator van de te verwachten laadtijd.

Een voorbeeld: stel, u heeft de ABT e-Transporter met een accucapaciteit van 37,3 kWh en een AC-laadvermogen van 7,2 kW. De laadtijd ziet er dan als volgt uit:

37,3 kWh / 7,2 kW / 0,85 = 6,09 uur = 6 uur en 5 minuten

De laadtijd voor de 74,6 kWh-uitvoering is overigens significant langer:

74,6 kWh / 7,2 kW / 0,85 = 11,70 uur = 11 uur 42 minuten

Kanttekeningen

Bij bovenstaande berekeningen moeten wel twee kanttekeningen worden geplaatst. Ten eerste houdt deze som geen rekening met de invloed van externe factoren, zoals de temperatuur of de staat van uw elektriciteitsaansluiting. Ten tweede kan het zijn dat het laadvermogen van uw VW e-Transporter verschilt van het vermogen van uw laadstation. Kies in dat geval de laagste waarde.

Thuis én op de zaak uw VW ABT e-Transporter

Het is geen verrassing dat de Volkswagen ABT e-Transporter geliefd is onder zakelijke gebruikers, met name monteurs, loodgieters, elektriciens en aannemers. Ook zij zijn bij Laaddirect aan het juiste adres. Dit omdat al onze laders in principe thuis, op de zaak en elders te gebruiken zijn. Bovendien is ons assortiment dusdanig uitgebreid dat we voor elke situatie een passende laadpaal kunnen aanbieden.

Toekomstbestendige lader

Een goede lader is een toekomstbestendige laadpaal of wallbox. Met ‘toekomstbestendig’ refereren we niet naar de technische levensduur, maar naar de mate waarin de lader ook voor toekomstige elektrische auto’s/bussen te gebruiken is. Wie weet heeft u binnen een paar jaar nóg een elektrische auto op de oprit staan. Of heeft u uw ABT e-Transporter vervangen door een model met een hoger vermogen. Het zou dan wel zo handig zijn als u deze lader daar ook voor kunt gebruiken. Daarom kan het allesbehalve kwaad om hier nu alvast rekening mee te houden.

De beste laadoplossing voor uw Smart EQ forfour

Natuurlijk wilt u de beste laadoplossing voor uw Smart EQ forfour vinden. Om dit te doen doet u verstandig aan om verder te kijken dan alleen het type laadstation en het laadvermogen. Andere relevante zaken zijn onder andere:

Hoeveelheid sockets

Doorgaans heeft u keuze uit laders met een enkele laadaansluiting (socket) of een dubbele aansluiting. Welke voor u het meest geschikt is hangt af van uw huidige en toekomstige plannen. Heeft u al twee elektrische auto’s onder de carport staan? Of verwacht u dat dit in de toekomst het geval zal zijn? Kies dan voor een laadstation met een dubbele laadaansluiting.

Dynamic Load Balancing

Sommige laders zijn uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dynamic Load Balancing voorkomt overbelasting van uw elektrische installatie door automatisch het laadvermogen te verminderen zodra andere grote energieverbruikers ingeschakeld worden.

Autorisatie-functie

Wist u dat veel laadpalen beginnen met laden zodra de laadkabel wordt aangesloten? Dit houdt in dat iedereen gebruik kan maken van deze laders. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een laadstation met een ingebouwde autorisatie-functie. Denk hierbij aan een Plug & Charge-optie, een RFID-laadpaslezer of een smartphone app.

Intelligente laders

Intelligente laders zijn laders met een internetverbinding en een back office. Met de back office krijgt u inzicht in uw laadsessies en laadkosten – ideaal als u de laadkosten met andere gebruikers of uw werkgever wilt verrekenen.

Extra: lader met vaste kabel

Ten slotte zijn er ook steeds meer laders met een vaste kabel. Deze verhelpen de bekende frustratie van het opzoeken van de losse laadkabel uit de kofferbak. Laders met vaste laadkabel hebben helaas ook een nadeel. Ze zijn door die kabels wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving.

Wandlader of laadpaal?

Uiteraard moet u ook een keuze maken voor een bepaald ‘type’ laadstation. U heeft de keuze uit twee types: een wandlader en een laadpaal. Technisch gezien is er nauwelijks verschil tussen deze twee, aangezien haast elk lader als zowel een laadpaal als wandlader kan worden geplaatst. Dát is dan ook waar het grote verschil zit: de wijze van montage. Welke voor u het beste is hangt daarom af van uw beoogde parkeer- en laadsituatie. Kijk hier naar en beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Maak vervolgens op basis hiervan uw keuze.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.