Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Volkswagen e-Crafter

De beste laadoplossingen voor uw Volkswagen e-Crafter

Laadpaal advies over uw Volkswagen e-Crafter ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Volkswagen e-Crafter

Natuurlijk heeft u ook voor uw Volkswagen e-Crafter bestelwagen een passende wandlader of laadpaal nodig. Gelukkig vindt u bij Laaddirect uiteenlopende laadoplossingen van gerenommeerde merken als EVBox, Lanova, Wallbox en meer. Al onze laders zijn te installeren als laadpaal of wandlader én zijn geschikt voor zakelijk gebruik. De Volkswagen e-Crafter is de allereerste 100% elektrische bedrijfswagen van de Duitse autofabrikant. Met zijn grote laadruimte en actieradius van circa 115 kilometer kunnen zakelijke rijders als loodgieters, bezorgers, timmermannen en aannemers zonder twijfel uit de voeten. Tenminste, als de e-Crafter regelmatig opgeladen wordt, al dan niet elke dag. De actieradius is immers vrij beperkt wat regelmatig opladen noodzakelijk maakt. Voor een optimale inzetbaarheid is het belangrijk om een passende A-merk laadoplossing te kiezen.

Uitvoeringen

Vooralsnog is de Volkswagen e-Crafter verkrijgbaar in één enkele uitvoering. In deze uitvoering heeft de e-Crafter een muisstille elektromotor van 136 pk, een accupakket met een capaciteit van 35,8 kWh en een AC-laadvermogen van 7,2 kW. Het laden gaat aan de hand van een standaard Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
VW e-Crafter 35,8 kWh 7,2 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de VW e-Crafter?

Welke lader heeft u nodig om uw e-Crafter op te laden? Bij het vinden van de juiste lader komen tal van zaken kijken. Twee essentiële eigenschappen waar u naar moet kijken zijn het laadvermogen van de lader en de elektrische aansluiting. In het geval van de Volkswagen e-Crafter heeft u een lader nodig die het AC-laadvermogen van 7,2 kW ten volle kan benutten. Voor dergelijke laders is minimaal een 3-fase 16A aansluiting benodigd.

Installatiepakket: montage & plaatsing van A t/m Z geregeld

Kiest u voor ons installatiepakket, dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur uw nieuwe laadstation plaatsen. Uiteraard beschikt de monteur over de juiste papieren en plaatst hij/zij uw lader op vakkundige wijze.

“Wat is de laadtijd van de Volkswagen e-Crafter?”

Wist u dat u met een eenvoudige rekensom de te verwachten laadtijd van uw Volkswagen e-Crafter kunt berekenen? Het werkt als volgt. Eerst deelt u de capaciteit van de accu door het AC-laadvermogen van de e-Crafter. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Op deze manier houdt u rekening met het energieverlies dat optreedt gedurende het laadproces. De formule voor deze som ziet er als volgt uit:

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

Vullen we de specs van de VW e-Crafter in, dan rolt hier een laadtijd van circa 5 tot 6 uit:

35,8 kWh / 7,2 kW / 0,85 = 5,5 uur, ofwel 5 uur en 30 minuten

Verschilt het laadvermogen van uw lader van de laadcapaciteit van de e-Crafter zelf? Gebruik in dat geval de laagste waarde van de twee.

De praktijk wijkt altijd af

De bovenstaande berekening is puur theoretisch. De daadwerkelijke laadtijd zal vrijwel altijd anders zijn. Zo wordt er geen rekening gehouden met de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, de staat van uw elektrische aansluiting of de temperatuur en leeftijd van de accu. Desondanks is de berekening handig om een algemeen idee te krijgen van de te verwachten laadtijd.

VW e-Crafter zakelijk opladen? Geen probleem!

Het is geen verrassing dat de Volkswagen e-Crafter bedrijfswagen erg in trek is onder aannemers, loodgieters, verhuizers en andere zakelijke rijders. In principe zijn al onze laders geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Zakelijk laden is dus geen probleem.

Toekomstbestendige laadoplossing

Door nu rekening te houden met de toekomst bespaart u tijd, gedoe en geld. Waarom? We zien regelmatig dat elektrische rijders een tweede elektrische auto aanschaffen, of hun huidige elektrische voertuig vervangen door een model met een hoger laadvermogen. En laat het nu vaak het geval zijn dat zij dan genoodzaakt zijn een nieuwe lader aan te schaffen. Dit terwijl ze een aantal jaren terug al een wandlader of laadpaal hadden aangeschaft voor hun oorspronkelijke elektrische auto of bestelbus. Verre van optimaal natuurlijk. Daarom doet u er verstandig aan om alvast rekening te houden met uw toekomstige wagenpark.

Zó vindt u de perfecte laadpaal of wandlader voor uw e-Crafter bedrijfswagen

Hoe vindt u de ideale laadoplossing? Natuurlijk spelen zaken zoals het laadvermogen, de benodigde elektrische aansluiting en het type lader een grote rol. Er zijn echter ook een aantal andere factoren waar u rekening mee moet houden.

Intelligente / online lader

Steeds meer laders zijn voorzien van een internetverbinding en een backoffice. Deze laders worden ook wel intelligente of online laders genoemd. Online laders hebben allerlei handige extra functionaliteiten, waaronder een backoffice. Een backoffice biedt u inzicht in uw laadsessies en -kosten. Dit is ideaal als u de kosten van het laden met uw medegebruikers of werkgever wilt verrekenen.

Type laadkabel

Naast laders met een losse kabel zijn er ook laders met een vaste laadkabel. Deze zijn wat handiger, aangezien u de kabel niet meer in de kofferbak hoeft op te bergen. Helaas is er ook een keerzijde – namelijk, dat laders met een vaste kabel kwetsbaarder zijn. Dit maakt ze minder geschikt voor gebruik op een publieke plek.

Dynamic Load Balancing

Wist u dat de lader van uw VW e-Crafter overbelasting kan veroorzaken? Dit kan gebeuren als de lader tegelijk ingeschakeld is als andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine of droger. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie. Zodra de lader detecteert dat andere energieverbruikers ingeschakeld zijn waardoor overbelasting dreigt, wordt het laadvermogen automatisch teruggeschroefd.

Aantal laadaansluitingen

Hoeveel laadaansluitingen heeft u nodig? Dát is de vraag. U heeft de keuze uit laders met een enkele en een dubbele laadaansluiting. Houd bij de keuze hiertussen rekening met uw plannen voor de toekomst.

Autorisatie-functies

Laders met een autorisatie-functie kunnen alleen gebruikt worden door geregistreerde gebruikers. Zo bepaalt u zelf wie wel/niet gebruik mag maken van uw laadpunt. Dergelijke functies zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een RFID-lezer voor laadpassen, laaddruppels, een smartphone app of een Plug & Charge optie.

Laadpaal of wandlader

Vervolgens dient u de knoop door te hakken over het type laadstation. U heeft de keuze uit een laadpaal en een wandlader. Het verschil? De wijze van montage! Technisch gezien zijn een laadpaal en wandlader nagenoeg gelijk. Uw keuze hangt daarom vooral af van uw persoonlijke voorkeur. De plek waar u uw VW e-Crafter wilt opladen is ook doorslaggevende factor. Beeld u in hoe de laadkabel en de aansluitleiding zal komen te lopen en bedenk of een laadpaal of wandlader hier beter tot zijn recht komt. Overigens heeft deze keuze geen grote gevolgen voor het aanbod waaruit u kunt kiezen. Bijna al onze laders kunnen namelijk als wandlader én als laadpaal worden gemonteerd.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.