Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lexus UX 300e

De beste laadoplossingen voor uw Lexus UX 300e

Laadpaal advies over uw Lexus UX 300e ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Lexus UX 300e

Voor een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Lexus UX 300e moet u bij Laaddirect zijn. Niet alleen bestaat ons aanbod uitsluitend uit A-merk laadoplossingen, ook nemen wij de installatie van uw laadstation op ons. De Lexus UX 300e is de nieuwe generatie elektrische auto van Lexus. De UX 300e kenmerkt zich door zijn goede rijgedrag, karakteristieke Lexus-uiterlijk en respectabele actieradius van 216 kilometer. Om deze actieradius te behalen is een volledig opgeladen accu noodzakelijk. Hier heeft u, ongeacht of het thuis of op het werk is, een passende laadoplossing in de vorm van een laadpaal of wallbox voor nodig.

Uitvoeringen

Vooralsnog is de Lexus UX 300e verkrijgbaar in slechts één uitvoering. In deze uitvoering beschikt de elektrische Lexus over een 54,3 kWh-accupakket, 6,6 kW aan AC-laadvermogen en een Type 2 laadaansluiting. Het is onduidelijk of we in de toekomst nog meer uitvoeringen kunnen verwachten.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
Lexus UX 300e 54,3 kWh 6,6 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Lexus UX 300e? Let op het laadvermogen!

Het laadvermogen is de belangrijkste factor bij het kiezen van een passende lader. U wilt immers een lader die het vermogen van de boordlader van de UX300e volledig benut. Hier voor heeft u minimaal een lader met een AC-laadvermogen van 6,6 kW nodig. Een dergelijke lader vereist op zijn beurt minimaal een 1-fase 32A aansluiting.

Verschil tussen laadpaal en wandlader

Wat is nu het verschil tussen een laadpaal en een wandlader (ook wel wallbox genoemd)? In tegenstelling tot wat sommigen denken, verschillen laadpalen en wandladers nauwelijks van elkaar qua techniek. Hét grote verschil zit ‘m in de naam: de één wordt op een paal geplaatst, de ander tegen de muur. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van uw persoonlijke voorkeur en de beoogde laadsituatie. Sommige plekken lenen zich nu eenmaal beter voor een laadpaal, terwijl in een andere situatie een wandlader gemakkelijker te gebruiken is. Hoe hier u achter komt? Simpel: beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen en bedenk u welk type laadstation hier uw voorkeur heeft. Houd hierbij rekening met het feit dat de laadaansluiting van de Lexus UX 300e zich aan de rechter achterzijde van de auto bevindt.

Optionele installatie door gecertificeerd monteur

Waagt u zich liever niet aan de installatie van de lader? U bent zeker niet de enige. Om deze reden hebben wij ons installatiepakket in leven geroepen. Kiest u hier voor, dan regelt een gecertificeerd monteur de installatie van A t/m Z. Dat is wel zo makkelijk.

Wat is de laadtijd van de accu van de Lexus UX 300e?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van de Lexus UX 300e? Met behulp van een eenvoudig rekensommetje is de laadtijd kinderlijk eenvoudig uit te rekenen. Eerst deelt u de accucapaciteit van de Lexus door het AC-laadvermogen. Vervolgens deelt u de uitkomst door 0,85 – zo houdt u rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden. Als formule ziet deze som er zo uit:

( Accucapaciteit in kW / AC-laadvermogen in kWh ) / 0,85 (want 15% energieverlies) = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de UX 300e in deze formule in, dan krijgen we een laadtijd van circa 9,5 uur:

( 54,3 kWh / 6,6 ) / 0,85 = 9,68 uur = 9 uur en 40 minuten

Kanttekeningen

Let op! Bovenstaande berekening is slechts een schatting en niet 100% waarheidsgetrouw. Zo houdt de som geen rekening met de invloed van externe factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur of de staat van de elektrische aansluiting. Dit maakt de berekening overigens niet minder geschikt als handige vuistregel om de te verwachten laadtijd uit te rekenen.

Geschikt voor zakelijk en particulier gebruik

Of u uw Lexus UC300e nu thuis, op de zaak of ergens anders wilt opladen, bij Laaddirect hebben wij de passende laadoplossing voor u. Niet alleen zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik, ook is ons leveringsprogramma uitgebreid en gevarieerd. Dit betekent dat wij u altijd de best passende laadpaal of wandlader kunnen aanbieden.

Lange termijn investering

Een goede, A-merk lader voor uw Lexus UX 300e is een lange termijn investering. Als u nu een weloverwogen keuze maakt plukt u hier nog jaren de vruchten van. Waarom? Voor hetzelfde geld heeft u binnenkort nóg een elektrische auto onder carport staan. Of heeft u uw Lexus vervangen door een auto met een hoger laadvermogen. Door nu alvast rekening te houden met uw toekomstplannen bespaart u zichzelf dus een hoop tijd, geld en moeite.

In 6 stappen de perfecte laadoplossing voor uw Lexus UX 300e

Hoe vindt u nu de perfecte laadpaal of wandlader voor uw Lexus UX 300e? Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Stap 1: vermogen, aansluiting en type laadstation

Hak eerst de knoop door over eerdergenoemde zaken zoals het benodigde laadvermogen, de elektrische aansluiting en het type laadstation.

Stap 2: aantal sockets

Hoeveel laadaansluitingen heeft u nodig? Laadaansluitingen worden ook wel sockets genoemd. Doorgaans heeft u keuze uit laders met een enkele of dubbele aansluiting. Houd bij uw keuze niet alleen rekening met uw huidige situatie, maar ook met uw toekomstplannen.

Stap 3: type laadkabel

Naast laders met een ‘normale’, losse kabel zijn er ook laders met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gebruikersvriendelijker, aangezien u deze kabel niet telkens uit de kofferbak hoeft te halen. Hier tegenover staat wel een toegenomen kwetsbaarheid, waardoor laders met een vaste kabel minder geschikt zijn voor gebruik op een publieke plek.

Stap 4: offline of online lader

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetaansluiting. Hierdoor beschikken ze over allerlei ‘slimme functies’, zoals een back office. Met een back office krijgt u inzicht in de kosten van het laden en andere relevante informatie. Dit is ideaal als u de laadkosten wilt verrekenen met andere gebruikers of uw werkgever.

Stap 5: Dynamic Load Balancing

Wist u dat de lader van uw Lexus UX300e uw elektrische installatie kan overbelasten? Dit kan gebeuren als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dit door het vermogen automatisch terug te schroeven zodra andere apparaten worden ingeschakeld.

Stap 6: welke autorisatie-functie?

Veel laders zijn uitgerust met een autorisatie-functie. Hiermee bepaalt u zelf wie gebruik kan maken van uw laadpunt. Maar welke autorisatie-functie heeft u nodig? U heeft de keuze uit laders met een plug & Charge-optie, een RFID-lezer voor laadpassen, laaddruppels of een smartphone applicatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.