Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Hoge korting én een gratis laadkabel

Alleen nu tijdelijk €150,- korting op uw laadpaal installatie! Daarnaast hebben we samen met Ratio een extraatje geregeld; u krijgt ook nog eens een gratis laadkabel bij uw bestelling, zolang de voorraad strekt.
Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op

Magazijnopruiming bij Laaddirect

Profiteer van hoge kortingen op uw laadpaal installatie met onze magazijnopruiming. Wij bieden op de installatie van de slimme laders van Ratio namelijk €150,- korting en doen daar nog eens een gratis laadkabel bij! Des te eerder u bestelt, des te eerder wij bij u komen installeren. Daarnaast geldt deze actie slechts zolang de voorraad strekt. Klik dus op onderstaande knop om snel te profiteren!

Claim mijn korting!

Voorwaarden

De actie is enkel geldig op laders van Ratio en is slechts tijdelijk. Daarnaast krijgt u ook nog eens een gratis laadkabel, zolang de voorraad strekt. Wees er dus snel bij, voordat de actie ten einde komt.

De volgende modellen komen in aanmerking voor €150,- korting:

 • Ratio Solar met socket
 • Ratio Solar met vaste kabel
 • Ratio io6 met socket
 • Ratio io6 met vaste kabel

> Bekijk hier deze deelnemende modellen

De actie geldt alleen als u één van bovenstaande modellen bestelt, mét installatie door Laaddirect onder de volgende voorwaarden:

 • U neemt installatiepakket compleet of installatiepakket groot af in combinatie met bovenstaande laders;
 • De actie is niet geldig in combinatie met installatiepakket compleet met muurdoorboring;
 • De actie is niet geldig op het afmontagepakket.

Actie laadpalen nieuwjaar

Een niet te missen aanbieding..
Uw laadpaal installatie volledig ontzorgd

Hoge korting, mét de service die u van ons kan verwachten.

Stap 1

Uw installatie in
beeld brengen

Wij nemen contact met u op
om uw installatie door te nemen.

Stap 2

Montage
inplannen

De installatie wordt gepland
op een dag die u uitkomt.

Stap 3

Monteren en
installeren maar

Wij komen bij u langs om uw installatie op maat te realiseren.

Stap 4

Zorgeloos laden
met uw nieuwe lader

Na de installatie kunt u direct zorgeloos laden ✔️

VRAGEN & ANTWOORDEN
Veelgestelde vragen

Waarom Ratio?

De laders van Ratio combineren een tijdloos simpel design met een grote gebruiksvriendelijkheid. Zo heeft het merk ook laders met allerlei slimme functies, zonder het allemaal te ingewikkeld te maken. Met haar grote historie is Ratio al vanaf 1960 expert in laadoplossingen voor verschillende doeleinden. De laders worden elk in Nederland geproduceerd en het merk heeft dan ook een passende slogan: Powered by Simplicity.

Voordelen van een Ratio laadpaal

Na een snelle opmars is Ratio nu ook een gevestigde naam in de laadpalen wereld, zelfs buiten de Nederlandse grenzen. De laders van Ratio hebben dan ook vanwege diverse redenen een goede reputatie:

 • Al bij een zonne-energie overschot van 1,4 kW laden via zonnepanelen (enkel mogelijk bij online modellen), bij andere merken kan dit pas bij een overschot van 4 kW
 • Van Nederlandse bodem
 • Tijdloos design
 • Load Balancing bij de online modellen
 • Standaard Power Sharing bij de online modellen
 • Scherp geprijsd
Waarom Laaddirect?

Bij Laaddirect hebben wij jaren ervaring in het leveren en installeren van A-merk laadpalen en componenten. Zowel voor particuliere en zakelijke laadoplossingen leveren wij graag maatwerk dat perfect bij uw situatie past, met de persoonlijke service die u mag verwachten. Ons installatieteam bestaat enkel uit gecertificeerde monteurs, die installeren door heel Nederland. Daarnaast zijn wij ook nog eens premium partner van Ratio, wat betekent dat uw lader dírect komt van de fabrikant. Zo weet u zeker dat zowel de installatie als het product van de beste kwaliteit zijn.

Het verschil tussen laden via een stopcontact en via een laadpaal

Als u in het bezit bent van een volledig elektrische auto, dan kan laden met een laadpaal veel sneller zijn dan laden via een stopcontact. Zo beschikken de meest populaire EV’s zoals de Tesla model 3 over een laadvermogen van 11 kW. Echter kunt u via een stopcontact maximaal 2.3 kW laden. Dit zou voor de model 3 betekenen dat de auto van 0 naar 100% geladen wordt in een lange 29 uur en 30 minuten! Als u over een 3x16A aansluiting beschikt, dan kunt u echter diezelfde auto met een 11 kW laadpaal volledig opladen in 6 uur en 15 minuten. Vaak is via een laadpaal laden dus 4-5 sneller. Zelfs één-fasig laden kan u minstens 11 uur schelen. Dat is dus een heleboel tijdswinst, zeker als u dagelijks op pad moet met uw auto.

Laden via laadpaal in plaats van stopcontact

 

Stroomverlies bij laden via stopcontact

Laden via een laadpaal vermindert ook nog het stroomverlies ten opzichte van het laden aan een stopcontact. Dat bleek uit onderzoek van ADAC. Bij deze test werd er een Renault Zoe, Volkswagen ID.3, Tesla Model 3 en Fiat 500e ingezet.

Bij het laden aan een stopcontact duurt het opladen zoals eerdergenoemd een stuk langer. Deze langere laadtijd heeft dus een groter stroomverlies als gevolg. Op deze manier kan er namelijk een verlies optreden van 13 tot 25 procent. Sneller opladen via een 11 kW laadpaal zorgt voor een verlies dat een stuk minder is, namelijk tussen de 6 en 10 procent. Van de geteste auto’s bleek de Renault Zoe het meeste baat te hebben aan een laadpaal, want laden aan een 11 kW laadpaal scheelde 14,5 procentpunt verlies ten opzichte van een stopcontact.

Binnen welk tijdsbestek wordt mijn laadpaal geïnstalleerd?

Bij Laaddirect wordt uw laadpaal na aanschaf gemiddeld binnen 2 weken gemonteerd. Er wordt in overleg met u een definitieve montagedatum ingepland.

Snel laadpaal installeren - hoe snel wordt laadpaal geïnstalleerd

 

Exclusieve Ratio actie bij Laaddirect
Profiteer van €150,- korting op uw Ratio installatie

Begin het jaar goed met onze voordeligste Ratio actie ooit.