Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Elektrisch rijden op zijn best in de nieuwe BMW i5

De onlangs onthulde elektrische BMW i5 combineert elegantie met duurzaamheid en sportieve prestaties.

De BMW 5 Serie gaat elektrisch

De BMW i5 is de nieuwste toevoeging aan de elektrische familie van BMW. Een auto, die het hart van elke autoliefhebber sneller doet kloppen. Met zijn dynamische design, indrukwekkende prestaties en luxueuze interieur, is de i5 een auto die zowel de sportieve rijder als de zakelijke gebruiker zal aanspreken. In september staat hij als het goed is in de showroom van de BMW-dealers.

BMW i5

Design weer verder geëvolueerd

De BMW i5 is een ware schoonheid om te zien. De i5 is duidelijk herkenbaar als een 5 Serie, maar dan met een elektrische twist. Het design is een evolutie van wat we gewend zijn van BMW, met slankere koplampen en een grotere grille. De grille is afgedekt om de aerodynamica te verbeteren. De auto heeft een gestroomlijnd design met een opvallende niergrille en scherpe lijnen die de auto een dynamische en sportieve uitstraling geven. De i5 is een sedan, maar heeft de uitstraling van een coupé dankzij de aflopende daklijn.

De M60 xDrive-uitvoering voegt een extra laag sportiviteit toe aan het design. Het exterieur van deze sportieve uitvoering is verder verfraaid met sportieve details die de krachtige prestaties van de auto benadrukken, en heeft afwijkende panelen in de niergrille.

Voor het eerst langer dan 5 meter

De BMW i5 is een auto die ruimte en comfort biedt. De nieuwe generatie is 97 mm langer dan het voorgaande model, met een totale lengte van 5.060 mm. Daarmee is de BMW 5 Serie voor het eerst langer dan 5 meter. De breedte is met 32 mm toegenomen tot 1.900 mm en de hoogte met 36 mm tot 1.515 mm. De wielbasis is met 20 mm toegenomen en meet nu 2.995 mm.

Deze toegenomen afmetingen zorgen voor een ruim en comfortabel interieur, met voldoende beenruimte voor zowel de voor- als achterpassagiers. De ver voorlopende daklijn zorgt voor voldoende hoofdruimte bij de achterbank. Ook de bagageruimte is royaal, waardoor je gemakkelijk al je spullen kunt meenemen, of je nu op een lange reis gaat of gewoon boodschappen doet.

Snelheid en acceleratie

De BMW i5 is een auto die mede ontworpen is voor snelheid en prestaties. De eDrive40-uitvoering heeft een topsnelheid van 193 km/u en kan in slechts 6,0 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dit is te danken aan de krachtige elektromotor die een vermogen levert van 250 kW (340 pk).

Voor degenen die op zoek zijn naar nog meer kracht, is er de M60 xDrive-uitvoering. Deze versie heeft een topsnelheid van 230 km/u en kan in een indrukwekkende 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de toevoeging van een tweede elektromotor aan de vooras, waardoor het totale vermogen oploopt tot 442 kW (600 pk).

Prestaties van de BMW i5

Topsnelheid Acceleratie (0-100 km/h) Actieradius (WLTP) Prijs
BMW i5 eDrive40 193 km/h 6,0 seconden 477–582 km € 77.572
BMW i5 M60 xDrive 230 km/h 3,8 seconden 455–516 km € 108.427

Accu en actieradius

De BMW i5 is ongeacht de uitvoering uitgerust met een accu van 81,2 kWh, welke voor een zeer behoorlijke actieradius zorgt. De eDrive40-uitvoering kan afhankelijk van de rijomstandigheden en de uitvoering tussen de 477 en 582 kilometer afleggen op een enkele lading. De M60 xDrive-uitvoering heeft een iets kleinere actieradius, maar kan nog steeds tussen de 455 en 516 kilometer afleggen.

Het opladen van de BMW i5 gaat vrij snel, al heeft het 400 volt systeem zijn beperkingen. De auto kan aan een DC-snellader in ongeveer 30 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen. Aan de normale laadpaal bedraagt de laadsnelheid 11 kW, terwijl er optioneel ook een 22 kW boordlader kan worden geleverd.

Reacties

No products in the cart.