Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Ford E-Tourneo Custom

De beste laadoplossingen voor uw Ford Tourneo Custom

Laadpaal advies over uw Ford Tourneo Custom ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Ford E-Tourneo Custom

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Ford E-Tourneo Custom? Laaddirect biedt een uitgebreid assortiment laadoplossingen van hoogwaardige merken zoals Alfen, MyEnergi, EVBox, Ratio, Wallbox en Zaptec. Onze producten kunnen zowel als laadpaal als wandlader worden ingezet en zijn ontworpen voor diverse toepassingen.

 

Geschikt voor de Ford E-Tourneo Custom

Vindt u bij ons ook laadpalen en wandladers die compatibel zijn met de Ford E-Tourneo Custom? Absoluut. Wij beschikken over een reeks laadstations met adequate AC-laadcapaciteit, geschikte laadaansluitingen en alle noodzakelijke functies en specificaties die u nodig heeft.

Ford E-Tourneo Custom lader

Een laadstation voor de elektrische Tourneo Custom kiezen?

Momenteel biedt Ford de E-Tourneo Custom aan in één configuratie. Deze is uitgerust met een bescheiden 65 kWh accupakket en een 3-fase 3x16A boordlader met een standaard Type 2-laadpoort. Dat houdt in dat de E-Tourneo Custom de gebruikelijke 11 kW laadsnelheid heeft. Het is niet bekend of Ford in de toekomst meer configuraties van de E-Tourneo Custom zal introduceren met een grotere accucapaciteit of een hogere laadsnelheid.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Ford E-Tourneo Custom

65 kWh

11 kW

Type 2

 

Waarom is een eigen laadpaal voor de Ford E-Tourneo Custom handig?

In feite is de Ford E-Tourneo Custom de elektrische uitvoering van de traditionele Ford Tourneo Custom, een middelgrote personenbus. Deze is afgeleid van een middelgrote bestelwagen, namelijk de Ford E-Transit Custom. Daarom zijn de technologie en het platform van de Ford E-Tourneo Custom grotendeels gelijk aan die van de E-Transit Custom. Deze veelzijdige elektrische personenbus vereist regelmatig opladen om de gewenste actieradius te bereiken. Het gebruik van een eigen laadstation, thuis of bij uw bedrijf, wordt aanbevolen. Dit vermindert uw afhankelijkheid van publieke laadpunten en levert op lange termijn een kostenbesparing op.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Niet elke lader past bij de Ford E-Tourneo Custom

Gezien de E-Tourneo enigszins varieert qua laadsnelheid, zijn niet alle laadstations in ons assortiment geschikt voor de E-Tourneo. Dit komt voornamelijk door de vereiste laadsnelheid. Uw Ford E-Tourneo heeft u een laadstation nodig met een minimale laadsnelheid van 11 kW (3 x 16A). In sommige gevallen raden we zelfs een hogere laadsnelheid aan. Dit als u overweegt in de toekomst een elektrische auto met een grotere laadcapaciteit aan te schaffen. Of, als u een tweede elektrische auto aanschaft: een laadstation met dubbele laadaansluiting, waarvoor dan weer een dienovereenkomstige elektriciteitsaansluiting nodig is. Ook is het belangrijk welke eigenschappen nog meer belangrijk zijn.

 

Laadpaal of wandlader

De beslissing tussen het kiezen van een laadpaal of een wandlader is belangrijk als het gaat om het gebruiksgemak bij het opladen. Hoewel beide soorten laders technisch gezien bijna hetzelfde zijn, zit het grootste verschil in de manier waarop ze geïnstalleerd worden en de plaats waar dat gebeurt. Het hangt er vooral vanaf waar u van plan bent uw E-Tourneo Custom op te laden. Is het op die specifieke locatie handiger om een wandlader te gebruiken, of is een laadpaal daar geschikter? Mocht u onzeker zijn over welke optie het beste bij uw situatie past, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

 

Geen installatiestress?

U hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie; wij regelen desgewenst alles voor u. Een van onze deskundige monteurs voert de gehele installatie voor uit, waar u zich ook bevindt en wanneer het u dan ook uitkomt. Ook de eventuele aanpassingen aan uw meterkast kunnen wij voor u regelen en uiteraard leveren wij de laadvoorziening gebruiksklaar op. Dit bespaart u niet alleen tijd en moeite, maar ook een hoop stress. Bovendien bent u zo verzekerd van een veilige installatie.

 

Berekenen van de laadtijd van de Ford E-Tourneo Custom

Wilt u weten wat de laadtijd wordt van uw elektrische Ford Tourneo Custom? Met deze formule rekent u eenvoudig uit hoe lang het duurt om de accu volledig op te laden:

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85 

De accucapaciteit en de AC-laadsnelheid van de E-Tourneo zijn respectievelijk 65 kWh en 11 kW. De factor 0,85 wordt altijd meegenomen, dat is het gebruikelijke verlies tijdens het laadproces. Als we deze gegevens van de Ford E-Tourneo Custom in de formule zetten komen we uit op de volgende laadtijd:

Laadtijd Ford E-Tourneo Custom: ( 65 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,96 uur = 6 uur en 57 minuten

 

Het blijft een schatting

De geschatte laadtijd is een indicatie; in werkelijkheid kan deze wat langer zijn. Dit wordt beïnvloed door factoren zoals de temperatuur, de aanwezigheid van een Load Balancing-functie en de totale belasting van de elektrische installatie.

 

Ook zakelijke laadoplossingen voor de E-Tourneo

Voor het zakelijk opladen van uw E-Tourneo heeft Laaddirect perfecte passende laadstations. Vrijwel al onze laadstations zijn ook geschikt voor zakelijk gebruik. Bovendien leveren we diverse laadoplossingen die specifiek voor zakelijk gebruik zijn ontwikkeld, samen met de benodigde backoffice-ondersteuning.

Dé toekomstbestendige laadvoorziening

Uiteraard wilt u zo lang mogelijk profijt hebben van uw laadoplossing. Houd daarom ook rekening met uw toekomstige behoeften, zoals de aanschaf van een extra elektrische auto of een nieuwer voertuig dan de Ford E-Tourneo dat een hogere laadsnelheid nodig heeft. Door nu al rekening te houden met deze toekomstige vereisten, zorgt u ervoor dat uw nieuwe laadpaal of wandlader voor lange tijd aan uw verwachtingen blijft voldoen. Daarmee voorkomt u dat u opnieuw moet investeren in een laadstation als u een andere auto aanschaft.

 

Koopgids: zo vindt u de laadoplossing voor de Ford E-Tourneo Custom

Het selecteren van het meest geschikte laadstation voor uw Ford E-Tourneo is geen eenvoudige opgave. Er zijn verschillende factoren om in gedachten te houden, zoals de laadsnelheid (11 kW), het type lader (wandlader/laadpaal), en de toekomstbestendigheid van het apparaat. Hier volgen drie andere belangrijke punten om te overwegen:

1: Type laadkabel

Beslissen tussen een losse draagbare en vaste laadkabel wordt bepaald door uw persoonlijke voorkeuren en situatie. Een losse laadkabel wordt opgeslagen in uw Ford E-Tourneo en wordt alleen gebruikt wanneer dat nodig is. Een vaste laadkabel is permanent verbonden met het laadstation, wat handig kan zijn, maar deze optie is vaak gevoeliger voor schade en minder geschikt voor openbare plaatsen.

2: Hoeveelheid sockets

Denkt u eraan om gelijktijdig meerdere elektrische voertuigen op te laden? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een laadstation met een dubbele aansluiting. Met een dubbele aansluiting kunt u gemakkelijk meerdere voertuigen tegelijkertijd opladen, wat ideaal is als u het laadstation deelt met collega’s, het gebruikt voor zakelijke doeleinden, of als u zelf eigenaar bent van meerdere EV’s. Deze optie biedt extra flexibiliteit en gemak voor uw laadbehoeften.

3: Internetverbinding

Bij het kiezen van een laadstation is het belang van de afweging tussen een online en offline laadoplossing niet te onderschatten. Online laadstations zijn verbonden met het internet en bieden een breed scala aan geavanceerde functies die uw laadervaring kunnen verbeteren. Deze omvatten backoffice-ondersteuning waarmee u inzicht krijgt in het laadproces en de bijbehorende kosten, Load Balancing-functionaliteit om overbelasting te voorkomen en autorisatiemogelijkheden om in te stellen wie wel en geen toegang hebben tot het laadstation. Een online laadstation biedt dus aanzienlijk meer functionaliteit, vooral voor zakelijke toepassingen. Dit brengt vaak ook een iets hoger prijskaartje met zich mee.

 

De beste laadoplossing voor uw Ford E-Tourneo Custom vindt u bij Laaddirect

Onze selectie omvat verschillende topkwaliteit laadpalen en -stations die ook geschikt zijn voor de Ford E-Tourneo Custom. Ze zijn ontworpen om aan diverse oplaadbehoeften te voldoen en tegemoet te komen aan verschillende budgetten en voorkeuren. Naast ons uitgebreide productaanbod bieden wij ook deskundig advies op maat, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw specifieke situatie en nemen onze monteurs graag de installatie van uw nieuwe laadstation uit handen. Vragen? Neem dan gewoon even contact met ons op!

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.