Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Kia e-Soul

De beste laadoplossingen voor uw Kia e-Soul

Laadpaal advies over uw Kia e-Soul ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Kia e-Soul

Bent u in de markt voor een laadpaal of wandlader voor uw Kia e-Soul? Laaddirect is dé aangewezen leverancier. Ons leveringsprogramma bestaat uitsluitend uit topmerk laadoplossingen van merken als EVBox, Wallbox, Webasto, Alfen en myenergi.

Onze laadpalen en wandladers voor de Kia e-Soul zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en kunnen eventueel voor u geïnstalleerd worden. Daarnaast beschikken ze uiteraard over voldoende AC-laadvermogen en de juiste laadaansluiting.

Laadpaal kia e-soul

 

Laadpaal voor de Kia e-Soul

De Kia e-Soul is een middelgrote cross-over SUV met een opvallend exterieur, aangenaam rijgedrag en tal van functionaliteiten. Met zijn actieradius van 230 tot 360 kilometer kunt u gemakkelijk uit de voeten en is dagelijks opladen niet nodig. Toch doet u er verstandig aan een A-merk laadoplossing voor uw e-Soul aan te schaffen. Zo weet u tenminste zeker dat het laden helemaal goed gaat en dat de accu van de e-Soul volledig wordt opgeladen.

 

Welke laadpaal kopen?

De Kia e-Soul is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Deze verschillen uitsluitend op gebied van accupakket. Daar waar de standaarduitvoering uitgerust is met een 39,2 kWh-accupakket, heeft de andere uitvoering een accu met een capaciteit van maar liefst 64 kWh. Verder hebben beide uitvoeringen een Type 2-laadaansluiting en 11 kW aan AC-laadvermogen.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Kia e-Soul 39,2 39,2 kWh 11 kW Type 2
Kia e-Soul 64 64 kWh 11 kW Type 2

Eerdere generaties

In het verleden leverde Kia de e-Soul in een drietal andere configuraties. Deze hebben op het eerste oog veel weg van de huidige modellen, maar verschillen o.a. op gebied van AC-laadvermogen. Let hier dus goed op!

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Kia e-Soul 39
(07/2020 – 12/2021)
39,2 kWh 7,2 kW / 11 kW Type 2
Kia e-Soul 64
(01/2020 – 07/2020)
64 kWh 7,2 kW / 11 kW* Type 2
Kia e-Soul 64
(07/2020 – 12/2021)
64 kWh 7,2 kW / 11 kW* Type 2

* optionele 11 kW AC-boordlader

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Kia e-Soul EV?

Voor het standaard AC-laden beschikt de Kia e-Soul over 7,2 kW (oudere versies) of 11 kW (moderne versies) aan laadvermogen. AC-laden is het laden wat u aan een openbaar laadpunt, thuis of op de zaak doet. Om het laadvermogen van de e-Soul ten volle te benutten heeft uw woning/bedrijf de juiste elektrische aansluiting nodig. Is dit niet het geval, dan neemt de laadtijd significant toe. Heeft u de standaard 7,2 kW boordlader, dan voldoet een 1-fase 32A aansluiting. Voor de optionele 11 kW boordlader is minimaal een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting nodig.

Het verschil tussen een laadpaal en een wandlader

“Wat is het verschil tussen een laadpaal en een wandlader?” We krijgen deze vraag maar al te vaak gesteld. Het antwoord is eigenlijk best simpel. Tussen de twee types laadstation zijn er namelijk geen ingewikkelde, technische verschillen. In tegendeel, hét grote verschil is vrij basaal: de wijze van montage. Toch is de keuze tussen een laadpaal en een wandlader een belangrijke. De keuze bepaalt namelijk in grote mate het gebruiksgemak van de lader. Baseer de keuze daarom op uw eigen voorkeur en situatie. Leent deze zich het beste voor een laadpaal of komt een wandlader toch beter tot zijn recht? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Houd hierbij rekening dat de laadaansluiting van de Kia e-Soul zich aan de linkerzijde bevindt.

Installatie wordt voor u geregeld

Kiest u voor ons installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de montage van uw nieuwe lader. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur zal de lader voor u monteren en aansluiten. Natuurlijk geschiedt het hele proces op vakkundige wijze.

De laadtijd van de Kia e-Soul EV

De laadtijd van de Kia e-Soul rekent u gemakkelijk uit met behulp van een rekensom. Het idee achter de rekensom is eenvoudig. Deel de maximale bruikbare capaciteit van de accu (in kWh) door het laadvermogen per uur (kW). Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Dit vanwege het energieverlies dat optreedt tijdens het laadproces – doorgaans zo’n 15%.

De berekening

De hierboven beschreven formule ziet er als volgt uit:

( Accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85 = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de Kia e-Soul 67,5 (met 7,2 kW AC-boordlader) in, dan krijgen we de volgende rekensom en laadtijd:

Laadtijd Kia e-Soul 39,2: ( 39,2 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 4,19 uur = 4 uur en 11 minuten

Laadtijd Kia e-Soul 64: ( 64 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 6,84 uur = 6 uur en 50 minuten

Kanttekeningen

Let op! Deze berekeningen zijn niet perfect. Er wordt immers geen rekening gehouden met andere factoren die mogelijk van invloed zijn. Denk hierbij aan de staat van de elektrische aansluiting of de omgevingstemperatuur. Daarnaast gaat deze berekening uit van een laadstation en boordlader met een gelijk vermogen. Is dit niet het geval, gebruik dan de laagste waarde.

Thuis, op de zaak en elders uw Kia e-Soul EV opladen

Wilt u uw Kia e-Soul ook op de zaak kunnen opladen? In principe zijn alle laders in ons assortiment geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien hebben wij diverse laadoplossingen in ons leveringsprogramma opgenomen, elk met zijn unieke features en ideale toepassingen. Hierdoor kunnen wij u de best passende laadpaal of wandlader aanbieden, wat uw wensen ook zijn.

Toekomstbestendigheid

Vergeet niet rekening te houden met de toekomst bij het kiezen voor de beste lader voor uw Kia e-Soul. De kans bestaat immers dat u over een tijdje een elektrische auto met nog meer laadcapaciteit onder de carport heeft staan. Dan zou het wel zo praktisch zijn als u deze ook kunt opladen met deze lader.

“Hoe vind ik de passende laadoplossing voor mijn Kia e-Soul EV?”

Natuurlijk wilt u de perfecte lader voor uw Kia e-Soul vinden. Houd daarom, naast het laadvermogen, het type lader en de toekomstbestendigheid, ook de onderstaande zaken in het achterhoofd.

1: Autorisatie-functie

Sommige laders beginnen het laadproces zodra u of iemand anders de laadkabel aansluiting. Logisch, zou u zeggen. Maar klinkt het nog steeds logisch als u zich bedenkt dat dit in feite betekent dat iedereen van het laadpunt gebruik kan maken? Om dit te voorkomen zijn er laders met een Plug & Charge-optie, RFID-lezer voor laadpassen, een smartphone applicatie of een ander type autorisatie-functie.

2: Aantal laadaansluitingen

Laders zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heeft u de keuze uit laders met enkele of dubbele aansluitingen, ook wel sockets genoemd. Wilt u de mogelijkheid hebben om twee auto’s tegelijk op te laden, dan is een lader met twee laadaansluitingen wel zo handig.

3: Dynamic Load Balancing

Deelt uw lader de beschikbare energie met andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine, droger of vaatwasser? Let dan goed op! Tijdens het laden kan namelijk overbelasting ontstaan. Daarom doet u er verstandig aan om te kiezen voor een lader met Dynamic Load Balancing. Deze laders reduceren het laadvermogen zodra andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld.

4: Type laadkabel

U heeft de keuze uit een lader met een vaste of een losse laadkabel. Een vaste laadkabel wordt over het algemeen als wat handiger beschouwd, maar heeft ook een groot nadeel. Laadstations met een vaste kabel zijn namelijk minder geschikt voor gebruik in een publieke omgeving omdat ze kwetsbaarder zijn.

5: High tech intelligent laadstation

Steeds meer topmerken introduceren slimme laders. Dit zijn laders met een internetaansluiting en een back office. Met een back office krijgt u inzicht in de kosten van het laden en andere handige informatie. Dergelijke informatie is vooral handig als u de laadkosten wilt verrekenen met uw werkgever of medegebruikers.

Laadpaal voor de Kia e-Soul kopen

Laaddirect is dé plek om de beste laadpaal voor de Kia e-Soul te kopen. Waarom? Niet alleen vindt u bij ons diverse laadoplossingen geschikt voor de e-Soul, óók krijgt u van ons vrijblijvend advies en regelen wij de installatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.