Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Kia EV9

De beste laadoplossingen voor uw Kia EV9

Laadpaal advies over uw Kia EV9 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Kia EV9

Laadpaal voor Kia EV9

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van uw toekomstige laadpaal voor uw Kia EV9. Waarom? Heel eenvoudig: dankzij ons uitgebreide aanbod aan laadpalen en wandladers kunnen wij u altijd een passende oplossing bieden, wat uw wensen ook zijn. Van thuisladers tot exemplaren geschikt voor zakelijk gebruik, bij ons vindt u het allemaal!

Ons leverprogramma bestaat uit tal van laadpalen en wandladers voor de Kia EV9. Deze beschikken over voldoende laadcapaciteit (AC), hebben de juiste aansluiting, zijn voorzien van de modernste technologische oplossingen en worden door een van onze monteurs geïnstalleerd. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

Kia EV9 laadpaal kopen

 

De voordelen van uw eigen lader voor de Kia EV9

De Kia EV9 is het elektrische vlaggenschip van het Koreaanse merk: de elektrische SUV heeft een uitgesproken design, een imposante actieradius en zeeën aan ruimte. Om deze actieradius volledig te benutten raden wij aan een eigen laadoplossing te kopen. Zo gaat u altijd met een volledig opgeladen accu op pad en bent u niet afhankelijk van de maar al te vaak bezette publieke laadpunten.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Net zoals veel andere EV’s biedt Kia de EV9 in verschillende uitvoeringen aan, drie om precies te zijn. Deze zijn alle drie voorzien van hetzelfde accupakket en een standaard 3-fase 11 kW boordlader. Dit betekent dat het voor uw keuze voor een specifieke lader niet uitmaakt of u RWD, AWD of AWD GT Line-configuratie heeft.

Uitvoering Accu AC-laadsnelheid Aansluiting
Kia EV9 99,8 kWh RWD 95 kWh* 11 kW Type 2
Kia EV9 99,8 kWh AWD 95 kWh* 11 kW Type 2
Kia EV9 99,8 kWh AWD GT-Line 95 kWh* 11 kW Type 2

* Maximaal bruikbare accucapaciteit, doorgaans enkele kWh’s lager dan de opgegeven capaciteit

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let op: niet elk model even geschikt

U wilt uw EV9 natuurlijk zo snel mogelijk opladen. Kies daarom een laadstation dat minimaal overeenkomt met de laadsnelheid van de Kia EV9, ofwel 11 kW. In ons aanbod vindt u meerdere van laders met dit vermogen. Ook is het in sommige gevallen verstandig om een lader te kiezen met meer AC-laadcapaciteit, bijvoorbeeld als u verwacht in de toekomst uw EV9 te vervangen door een EV met een hogere laadsnelheid. Maar let op: dit heeft ook gevolgen voor uw elektrische installatie.

 

Houd rekening met uw elektrische installatie

Hoe hoger de laadsnelheid van uw laadpaal, hoe meer dit vraagt van uw elektrische installatie. Zo heeft u voor een 11 kW laadoplossing een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting nodig. Twijfelt u of u dit wel heeft? U kunt op de website van uw netbeheerder eenvoudig nakijken wat voor aansluiting u heeft. Wij kunnen vervolgens samen met u bekijken of uitbreiding mogelijk is.

 

Laadpaal of wallbox voor uw EV9?

Laadstations komen in twee ‘smaken’: als laadpaal of als wandlader (wallbox). Welke variant voor u het meest geschikt is, hangt af van de situatie bij u thuis of op de zaak. Waar komt de lader te staan? Wat is uw budget? Over het algemeen zijn wandladers betaalbaarder, maar ook minder flexibel. Terwijl u een laadpaal in principe bijna overal kunt laten plaatsen, bent u met een wandlader wat meer gebonden. Vaak wijst de situatie zichzelf, maar als dit niet zo is kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Wij regelen de installatie

Over de installatie hoeft u zich gelukkig geen zorgen te maken: die nemen wij als u wilt voor onze rekening. Kiest u voor ons installatiepakket, iets wat wij met klem aanraden, dan wordt de installatie verzorgd door een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur. Dat is wel zo makkelijk.

 

Hoe laadt u de Kia EV9 zo snel mogelijk op?

Helaas heeft u zelf weinig invloed op de laadtijd van uw Kia EV9. Deze is namelijk afhankelijk van de maximale laadsnelheid van uw elektrische auto (en ingebouwde lader) én van de maximale laadcapaciteit. Hoe hoger de capaciteit, hoe langer de laadtijd en hoe hoger het AC-laadsnelheid, hoe korter de laadtijd. Aan de hand van onderstaand som kunt u dit eenvoudig zelf berekenen:

Laadtijd: ( accucapaciteit / AC-laadsnelheid ) / 0,85

Vullen we de gegevens van de EV9 in deze som in, dan komen we op een laadtijd van 10 uur en 10 minuten. Dat is vrij lang, maar de Kia EV9 heeft dan ook een flinke accu. Bedenkt u wel dat dit de laadtijd van nul naar honderd procent is. In de praktijk zult u de accu bijna nooit tot op nul procent leegrijden zodat de laadtijd korter uit zal vallen. De daadwerkelijke laadtijd kan trouwens iets langer zijn door externe factoren, zoals de omgevingstemperatuur of een eventueel ingrijpen van een Dynamic Load Balancing-functie.

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

In ons assortiment vindt u verschillende laadstations die zich perfect lenen voor zakelijk gebruik. Deze zijn voorzien van functies die zakelijk laden gemakkelijker maken, zoals een kWh-meter en uitgebreide backoffice om de laadkosten te verrekenen.

 

Lange temijn

Een laadpaal of wandlader voor uw Kia EV9 is een investering voor de lange termijn. Daarom raden wij aan ook rekening te houden met uw toekomstplannen. Denk hierbij aan de eventuele toekomstige aanschaf van een tweede EV (extra laadaansluiting?) of de toekomstige vervanging van uw EV9 (meer AC-laadsnelheid nodig?).

 

Keuzehulp: zo vindt u de beste laadoplossing voor uw Kia EV9

De best passende lader vinden, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Aan de hand van onderstaande punten maken we het u een stukje gemakkelijker:

1: Laadaansluitingen

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Kiest u dan voor een laadstation met een dubbele aansluiting, ook wel een dubbele socket genoemd. Hiermee laadt u probleemloos twee EV’s (BEV of PHEV) tegelijk op.

2: Laadkabel – los of vast?

U heeft keuze uit laders met een losse of vaste laadkabel. Een losse laadkabel bergt u op in uw Kia EV9, terwijl een vaste laadkabel, zoals de naam suggereert, bevestigd is aan de lader zelf. Een vaste laadkabel vergemakkelijkt het laadproces, maar is helaas ook kwetsbaarder. Om deze reden adviseren wij te kiezen voor een lader met een losse kabel als deze op een publieke plek komt te staan.

3: Ontdek de voordelen van online laders

Steeds meer mensen kiezen voor online laders, en met goede reden. Laders met een internetverbinding hebben verschillende functies die het laden gemakkelijker, efficiënter en veiliger maken:

  • Backoffice: een backoffice geeft u inzicht in alle informatiestromen rondom het laadproces waardoor u meer inzicht krijgt in o.a. de laadkosten en laadsnelheid
  • Gecertificeerde kWh-meter: een kWh-meter is essentieel om de laadkosten te kunnen verrekenen met uw medegebruikers, laadpasprovider en/of uw werkgever
  • Dynamic Load Balancing: deze functie voorkomt dat uw lader en/of andere elektrische apparaten uw elektrische installatie overbelasten
  • Autorisatiefunctie: voorkom dat onbevoegden uw lader zonder toestemming kunnen gebruiken met een autorisatiefunctie (RFID-paslezer, Plug & Charge, app ontgrendeling)

 

Kia EV9 lader kopen? Dat doet u bij Laaddirect!

Kortom, bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor A-merk, topkwaliteit laadpalen en wandladers voor de Kia EV9. Wij geven persoonlijk advies, leveren razendsnel en zorgen voor een vakkundige installatie. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.