Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes-Benz EQT

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes EQT

Laadpaal advies over uw Mercedes EQT ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Mercedes-Benz EQT

Bent u op zoek naar een laadpaal of wandlader voor uw Mercedes-Benz EQT? Laaddirect biedt u een uitgebreid assortiment laadoplossingen van hoogwaardige merken zoals Alfen, EVBox, Ratio, Wallbox en Zaptec. Onze producten kunnen zowel als laadpaal als wandlader worden ingezet en zijn ontworpen voor diverse toepassingen.

Vindt u bij ons ook laadpalen en wandladers die compatibel zijn met de Mercedes-Benz EQT? Absoluut. Wij beschikken over een reeks laadstations die uitgerust zijn met een adequate AC-laadcapaciteit, geschikte laadaansluitingen en alle noodzakelijke functies en specificaties die u nodig heeft.

Welk laadstation kiezen?

Welk laadstation is aan te raden? Momenteel biedt Mercedes-Benz de EQT aan in slechts één configuratie. Deze is uitgerust met een bescheiden 50 kWh accupakket, waarvan 45 kWh effectief bruikbaar is, en een 3-fase 3 x 16A boordlader, uitgerust met een standaard Type 2-laadaansluiting, zoals tegenwoordig gebruikelijk is. Of Mercedes-Benz in de toekomst meer configuraties van de EQT zal introduceren, is nog onzeker.

Uitvoering

Accu

AC-
laadsnelheid

Aansluiting

Mercedes-Benz
EQT

45 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Waarom een eigen laadpaal voor de Mercedes EQT kopen?

De Mercedes-Benz EQT vertegenwoordigt de elektrische versie van de traditioneel aangedreven Mercedes-Benz Citan. Deze lijn omvat een bestelversie en een personenversie, de Tourer, die overigens niet in Nederland beschikbaar is. In Nederland is de elektrische variant van de Citan bestelwagen, bekend als de eCitan, wel verkrijgbaar. De techniek van zowel de Mercedes-Benz EQT als de eCitan is gebaseerd op die van de Renault Kangoo E-Tech Electric. De EQT, een compacte maar ruime elektrische MPV, moet regelmatig worden opgeladen om de beoogde actieradius te halen. Het is aan te raden om hiervoor een eigen laadstation thuis of bij uw bedrijf te gebruiken. Dit maakt u minder afhankelijk van publieke laadpunten en is op termijn kostenbesparend.

Lader-Mercedes-EQT

 

Let op: niet elke lader past bij de Mercedes-Benz EQT

Binnen ons assortiment zijn niet alle laders compatibel met deze Mercedes. Dit hangt voornamelijk af van de vereiste laadsnelheid. Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw Mercedes, heeft u een laadstation nodig met een minimale AC-laadsnelheid van 11 kW. In sommige gevallen raden we zelfs een hoger vermogen aan, vooral als u overweegt in de toekomst een EV met een grotere laadcapaciteit aan te schaffen.

Denk aan uw elektrische installatie

Uw elektrische installatie speelt ook een grote rol. Om een 11 kW laadstation op volle capaciteit te kunnen gebruiken, heeft u minimaal een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting nodig. Een grotere aansluitwaarde zoals 3 x 25A is uiteraard ook mogelijk. Beschikt u hier niet over? Dan kunnen we onderzoeken of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

 

Laadpaal of een wandlader

Laat u niet volledig leiden door de keuze tussen een laadpaal en een wandlader. Beide varianten van laders zijn technisch gezien vrijwel identiek. Het enige onderscheid ligt in de wijze waarop het laadstation geplaatst wordt, en de locatie. De keuze voor hangt daarom voornamelijk af van de specifieke plek waar u uw Mercedes-Benz EQT wenst op te laden. Is een wandlader praktisch op die plaats, of komt een laadpaal beter van pas? Indien u hierover aarzelt, staan wij altijd klaar voor vrijblijvend advies en kunt u contact met ons opnemen.

 

De installatie geregeld tot in de nopjes

U hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie – wij nemen dat volledig voor onze rekening. Een van onze ervaren monteurs zal de installatie van begin tot eind verzorgen, inclusief eventuele uitbreiding van uw stoppenkast, indien dat nodig is. Dit bespaart u veel tijd, moeite en zorgen.

 

Wat is de laadtijd van de Mercedes-Benz EQT?

Bent u nieuwsgierig naar de oplaadtijd van de Mercedes EQT? U kunt deze gemakkelijk berekenen met behulp van de onderstaande formule:

Laadtijd = ( bruikbare accucapaciteit in kWh / AC-laadsnelheid in kW ) / 0,85 

De accucapaciteit van de EQT bedraagt 45 kWh, terwijl het AC-laadvermogen 11 kW is. De waarde ‘0,85’ is een constante factor voor het laadverlies en blijft dus onveranderd voor elke EV. Als we deze gegevens toepassen op de Mercedes-Benz EQT, leidt dit tot een geschatte laadtijd van:

Laadtijd Mercedes-Benz EQT: ( 45 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 4,81 uur = 4 uur en 49 minuten

Kanttekeningen

De bovenstaande berekening is niet absoluut nauwkeurig. In de praktijk kan de daadwerkelijke laadtijd ook wat langer uitvallen. Dit vanwege externe factoren zoals omgevingstemperatuur, de aanwezigheid van een Load Balancing-functie en de conditie van de elektrische aansluiting.

Uw elektrische Mercedes-Benz kunt u ook zakelijk opladen

Indien u uw Mercedes zakelijk wenst op te laden, is Laaddirect ook de ideale aanbieder voor u. In principe zijn al onze laadstations geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Maar een aantal laadoplossingen binnen ons assortiment hebben eigenschappen die ze nog beter geschikt maken voor zakelijke toepassingen.

 

Toekomstbestendigheid van het laadstation

Het is vanzelfsprekend dat u zo lang mogelijk profijt wilt hebben van uw nieuwe laadstation. Er gaat immers een behoorlijke investering mee gepaard. Daarom is het belangrijk om ook vooruit te kijken naar uw plannen voor de toekomst, zoals het mogelijk aanschaffen van een extra elektrisch voertuig (EV) of een opvolger voor uw Mercedes-Benz EQT die een hogere laadsnelheid heeft. Door nu al op deze toekomstige ontwikkelingen te anticiperen, is de kans zo groot mogelijk dat uw nieuwe laadpaal of wandlader ook in de toekomst aan uw behoeften zal voldoen.

 

Dé koopgids voor de beste lader voor de Mercedes-Benz EQT

Het vinden van de “ideale” lader voor uw Mercedes is helaas geen eenvoudige opgave. Er zijn diverse aspecten waar u rekening mee moet houden, waaronder de eerder genoemde factoren zoals de laadsnelheid, het type laadstation en de toekomstbestendigheid. Daarnaast zijn er nog een aantal andere, evenzeer belangrijke overwegingen:

1: Losse of vaste laadkabel

Er valt ook wat te kiezen als het gaat om laadkabels. U kunt kiezen tussen een losse en een vaste laadkabel. Met een losse kabel gebruikt u de kabel die bij uw Mercedes-Benz EQT hoort. Die bergt u dus in de kofferbak op en haalt u hem tevoorschijn wanneer u de auto wilt opladen. Bij een vaste kabel is dit niet nodig, omdat deze al aan het laadstation is bevestigd. Maar laadstations met een vaste kabel zijn ook kwetsbaarder en daarom minder geschikt voor gebruik op openbare locaties.

2: Slimme lader met handige functies

Een cruciale afweging bij het kiezen van een laadstation is de beslissing tussen een online en offline model. Een online laadstation, ook wel ‘’slimme lader’’ genoemd, beschikt in tegenstelling tot een offline variant over een internetverbinding. Die maakt verschillende handige functionaliteiten mogelijk, wat vooral voor zakelijk gebruik interessant is.

3: Backoffice

Welke functies bieden die slimme online laders? U kunt hierbij denken aan een geavanceerd beheersysteem, waarmee u inzicht krijgt in het laadproces en de bijbehorende kosten (de backoffice). Dynamic Load Balancing bijvoorbeeld, een slimme feature die ervoor zorgt dat uw elektrische installatie niet overbelast raakt. Een online laadstation biedt ook configureerbare autorisatiefuncties, waarmee u kunt bepalen wie wel en wie geen toegang heeft tot uw laadpunt. Dat alles is handig voor situaties waarin meerderen er gebruik van maken; voor extra veiligheid in uw elektrische installatie; en om onbevoegden af te stoten van uw laadstation.

4: Sockets
Indien u van plan bent om meerdere elektrische voertuigen tegelijk op te laden, adviseren wij een model met een dubbele socket. Met een dergelijk model kunt u moeiteloos meerdere EV’s tegelijk opladen – dit is bijzonder handig als u de laadinfrastructuur deelt met anderen, op de werkvloer gebruikt, of als u simpelweg zelf twee elektrische voertuigen bezit.

 

Laaddirect heeft dé laadoplossing voor uw Mercedes-Benz EQT

Wie op zoek is naar een wandlader of laadpaal voor de Mercedes-Benz EQT, is bij Laaddirect aan het juiste adres. Met ons grote, veelzijdige assortiment met kwaliteitsproducten kunnen we voor iedereen een geschikte oplossing vinden, ongeacht uw specifieke behoeften. Bovendien bieden we niet alleen laadstations aan, maar staan we ook klaar om u vrijblijvend advies te geven en de installatie van uw nieuwe laadpunt te verzorgen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Twijfel niet en neem rustig contact met ons op – we helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.