Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nissan e-NV200 Evalia

De beste laadoplossingen voor uw Nissan e-NV200 Evalia

Laadpaal advies over uw Nissan e-NV200 Evalia ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nissan e-NV200 Evalia

Bent u op zoek naar een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Nissan e-NV200 Evalia bestelwagen, taxi of personenbus? Ons assortiment bestaat uit A-merk laadoplossingen van merken als EVBox, Lanova, Alfen en Wallbox. Bovendien kunt u kiezen voor ons installatiepakket, waarbij de volledige installatie voor u wordt geregeld. De Nissan e-NV200 Evalia is de personenversie van de Nissan Van, die we op zijn beurt kunnen beschouwen als de bestelversie van de welbekende Nissan Leaf. De Nissan e-NV200 Evalia werd in 2018 geïntroduceerd en wordt geroemd om zijn strakke vormgeving, ruimte en hoeveelheid zitplaatsen. Net zoals bij andere elektrische voertuigen is het ook bij de e-NV200 Evalia van essentieel belang dat het accupakket regelmatig wordt opgeladen. Dit doet u uiteraard het beste met een passende laadoplossing. Zo weet u zeker dat het laden goed gaat en dat u de actieradius van 190 kilometer optimaal kunt benutten.

Uitvoeringen

Momenteel is de Nissan e-NV200 Evalia verkrijgbaar in een enkele uitvoering, de originele uitvoering die in 2018 geïntroduceerd werd. Deze heeft een accucapaciteit van 40 kWh, een AC-laadvermogen van 6,6 kW en, opvallend genoeg, een Type 1-laadaansluiting. Vooral het laatstgenoemde is een zaak waarmee rekening moet worden gehouden, omdat tegenwoordig de meeste elektrische voertuigen een Type 2-laadaansluiting hebben.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
e-NV200 Evalia
40 kWh 6,6 kW Type 1

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoe weet ik welke lader geschikt is voor de Nissan e-NV200 Evalia?

Het bepalen van de geschikte lader doet u aan de hand van twee gegevens: (1) het type laadaansluiting, in dit geval Type 1, en (2) het AC-laadvermogen, in dit geval 6,6 kW. Om het AC-laadvermogen van de e-NV200 Evalia ten volle te benutten heeft u minimaal een 1-fase 32A aansluiting nodig. Een lader met een hogere laadcapaciteit voldoet u ook, maar brengt over het algemeen meer kosten met zich mee en verkort de laadtijd niet. Een lader met mínder vermogen raden we eigenlijk af. Dit verlengt de laadtijd van de accu van uw e-NV200 Evalia namelijk aanzienlijk.

Het verschil tussen een laadpaal en een wandlader

Wist u dat er in feite geen enkel verschil is tussen een laadpaal en een wandlader? Tenminste, vanuit een technisch perspectief. Er is wel één groot verschil: de wijze van montage. Welk type lader voor u geschikt is hangt vooral af van wat voor u het handigste is. Houd hierbij rekening met de plek waar u uw elektrische Nissan wilt opladen en hoe de laadkabel in die situatie zal komen te lopen. Maak vervolgens op basis hiervan uw keuze.

Optioneel installatiepakket

Wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over de installatie van uw laadstation? Kies dan voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten installateur verzorgd het plaatsen en installeren van uw lader tot in de puntjes. Zo heeft u hier zich niet aan te wagen.

Wat is de laadtijd van mijn Nissan e-NV200 Evalia?

Benieuwd naar de laadtijd van uw Nissan e-NV200 Evalia? U bent niet de enige. Gelukkig rekent u dit eenvoudig uit aan de hand van de volgende rekensom.

Accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 = Laadtijd in uren

Hierbij is de accucapaciteit de maximale opslagcapaciteit van het accupakket en het AC-laadvermogen het maximale vermogen voor het ‘normale’ AC-laden. Dit is het laden wat u aan een openbaar laadpunt of thuis/op de zoek doet. Let wel goed op welke gegeven u hier invult. Verschilt het laadvermogen van de Evalia met die van uw laadstation, kies dan voor de laagste waarde. De 0,85 vertegenwoordigt de 15% energieverlies die optreedt gedurende het laadproces. Vullen we deze formule met de gegevens van de Nissan e-NV200 Evalia in, dan krijgen we de volgende laadtijd:

40 kWh / 6,6 kW / 0,85 = 7,13 uur = 7 uur en 8 minuten

Houd wel rekening met het feit dat dit slechts een schatting is. In de praktijk wijkt de laadtijd altijd iets af, als gevolg van de invloed van externe factoren zoals de temperatuur en uw elektriciteitsaansluiting. Door deze zaken kan de laadtijd hoger of lager uitvallen.

Geschikt voor zakelijk en particulier gebruik

Het maakt niet uit of u uw Nissan e-NV200 Evalia zakelijk of particulier wilt gebruiken, wij hebben de juiste laadoplossing voor u in huis. Dit hebben we te danken aan ons omvangrijke leveringsprogramma bestaande uit laders van diverse merken, elk met zijn eigen, unieke eigenschappen en ideale toepassingen. Hierdoor heeft u altijd keuze uit meerdere geschikte laders en vindt u de passende laadoplossing voor uw elektrische Nissan bestelwagen.

Toekomstbestendig: lang profijt van uw lader

Natuurlijk wilt u lang gebruik kunnen maken van uw nieuwe lader. Let daarom ook op de toekomstbestendigheid van de lader. Hiermee bedoelen we niet de technische levensduur, maar de daadwerkelijke bruikbaarheid. Kunt u de lader ook gebruiken voor het opladen van de toekomstige vervanger van uw e-NV200 Evalia? Of als u een tweede elektrische voertuig aanschaft? Door nu alvast rekening houden met de toekomst verzekert u zichzelf van een laadoplossing waar u lang profijt van heeft.

Zo vindt u de passende laadoplossing voor uw e-NV200 Evalia

Als u weet welk type lader (laadpaal of wandlader) en welke aansluiting u nodig heeft, bent u (helaas) nog niet klaar. Houd tenminste ook rekening met de volgende zaken.

1.     Bepaal hoeveelheid gewenste aansluitingen

Hoeveel aansluitingen heeft u nodig? Dit hangt af van hoeveel elektrische auto’s u momenteel en in de toekomst heeft. Weet u zeker dat dit er één is en blijft, dan volstaat een lader met een enkele aansluiting. Heeft u liever wat meer speelruimte, dan moet uw voorkeur uitgaan naar een lader met een dubbele aansluiting.

2.     De keuze tussen een vaste of losse laadaansluiting

Sommige laders zijn uitgerust met een vaste laadkabel. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Hét grote voordeel is het feit dat u niet meer de laadkabel uit de laadruimte hoeft te halen als u uw Nissan e-NV200 wilt opladen. Het nadeel is dat dergelijke laders een stuk kwetsbaarder zijn en daardoor minder geschikt voor gebruik op een publieke plek.

3.     Wel of geen extra bescherming tegen overbelasting?

Uw elektrische installatie kan overbelast raken wanneer de lader en andere grote verbruikers tegelijk ingeschakeld zijn. Laadstations met Dynamic Load Balancing bieden hier bescherming tegen. Wanneer andere grote verbruikers worden ingeschakeld, detecteert de lader dit automatisch en schroeft die zijn eigen vermogen terug.

4.     Online of offline lader

Online laders zijn laders met een internetaansluiting en een back office. Dit soort laders zijn vooral handig voor gebruikers die inzicht willen krijgen in hun laadsessies en de kosten van het laden. Bijvoorbeeld als u de laadkosten wilt verrekenen met uw werkgever of medegebruikers.

5.     Plug & Charge, RFID-lezer, smartphone app of geen autorisatie

Als u zelf wilt bepalen wie er gebruik mag maken van uw laadpunt, dan doet u er verstandig aan om een lader met autorisatie-functie te kiezen. Denk hierbij aan een laadstation met Plug & Charge-functie, een RFID-lezer voor laadpassen of een gekoppelde smartphone applicatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.