Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Renault Master ZE

De beste laadoplossingen voor uw Renault Master ZE

Laadpaal advies over uw Renault Master ZE ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Renault Master ZE

Voor een passende laadpaal of wandlader voor uw Renault Master ZE bestelwagen moet u bij Laaddirect zijn. Ons uitgebreide leveringsprogramma bestaat uit talloze laadoplossing van diverse topmerken. Denk hierbij aan de nieuwste laders van Alfen, Wallbox, EVBox en Webasto. Al onze laders zijn geschikt voor zakelijk en particulier gebruik en kunnen optioneel door ons geïnstalleerd worden. De Renault Master ZE is een 100% elektrische bestelbus van Franse makelij. Met de Master ZE richt de Franse automotive gigant zich vooral op de ‘laatste fase van de logistieke keten’, ofwel de laatste kilometer leveringen. De Renault Master ZE heeft een realistisch werkbereik van 120 kilometer, lage operationele kosten en is daarnaast compleet emissie-vrij, muisstil en extra veilig. Een meer dan geschikte elektrische bestelbus dus, ongeacht welke uitvoering u kiest. Maar, net zoals bij elke andere elektrische bestelbus, is het opladen van groot belang. Door uw Renault Master ZE op te laden met een hoogstaande laadoplossing met voldoende vermogen en de gewenste features weet u zeker dat u met één laadsessie het eind van de werkdag haalt.

Veel verschillende uitvoeringen

Op dit moment is de Renault Master ZE verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Deze verschillen onder andere op gebied van chassis, lengte, hoogte en maximum toelaatbaar gewicht. Elk van deze varianten is voorzien van hetzelfde accupakket en dezelfde boordlader. Het accupakket heeft een capaciteit van 33 kWh en de boordlader heeft een AC-laadvermogen van 7,4 kW. De laadaansluiting is een standaard Type 2-aansluiting.

Uitvoering Accu            AC-laadvermogen Aansluiting
Master Z.E.

Gesloten Bestel 3.1T

90 kWh 11 kW Type 2
Master Z.E.

Gesloten Bestel 3.5T

90 kWh 11 kW Type 2
Master Z.E.

Platform Cabine 3.1T

90 kWh 11 kW Type 2
Master Z.E.

Chassis Cabine 3.1T

90 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de Renault Master ZE?

Niet elke lader is geschikt voor elk elektrisch voertuig. Dit is afhankelijk van het laadvermogen van zowel de auto als het laadstation zelf. Het laadvermogen heeft op zijn beurt weer consequenties voor de benodigde elektrische aansluiting. Gezien het feit dat de Renault Master ZE over 7,4 kW AC-laadvermogen beschikt heeft u minimaal een 1 x 32A aansluiting nodig. Alleen zo benut u het laadvermogen van de Master ZE ten volle en houdt u de laadtijd zo kort mogelijk.

Inclusief montage

Waagt u zich liever niet aan de installatie van uw laadstation? Kies dan voor ons installatiepakket. Een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur installeert uw nieuwe lader op vakkundige wijze. Een kind kan de was doen!

Hoe lang duurt het opladen van de Renault Master ZE elektrische bestelbus?

De exacte laadtijd van uw Renault Master ZE is afhankelijk van uiteenlopende factoren. Dit maakt het 100% nauwkeurig uitrekenen van de laadtijd een uitdaging. Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit te doen. Deze methode is wat minder nauwkeurig, maar wel een stuk eenvoudiger. U deelt simpelweg de accucapaciteit van de Master ZE (in kWh) door het AC-laadvermogen (in kW). Vervolgens deelt u de uitkomst door 0,85. Waarom? Op deze manier houdt u ook rekening met het energieverlies dat optreedt tijdens het laden – doorgaans zo’n 15%. Voor de Renault Master ZE krijgen we dan de volgende laadtijd:

( 57 kWh / 7,4 kW ) / 0,85 = 9,06 uur = 9 uur en 4 minuten

Houd in het achterhoofd dat dit slechts een schattig en dat de daadwerkelijke laadtijd wat zal afwijken. Verschilt het laadvermogen van de Master ZE van dat van uw lader? Gebruik dan de laagste waarde.

Laders voor zakelijk gebruik

Het is geen verrassing dat de Renault Master ZE erg in trek is bij zakelijke gebruikers. Daarom zijn (in principe) al onze laders ook geschikt voor zakelijk gebruik. Verder bestaat ons aanbod uit diverse laders van verschillende A-merken, elk met zijn eigen kenmerken, features en ideale toepassingen. Dit maakt dat wij voor iedere klant de best passende laadoplossing in huis hebben.

Lang profijt van uw laadoplossing

Wilt u lang profijt hebben van uw laadoplossing? Natuurlijk! Dan doet u er verstandig aan om ook rekening te houden met uw toekomstige wagenpark. Misschien schaft u over een tijdje nog een elektrische bestelbus aan. In dat geval zou een lader met een dubbele aansluiting wel zo handig zijn. Dit is slechts een enkel voorbeeld, maar het illustreert wel hoe u zichzelf veel tijd, geld en moeite kunt besparen door vooruit te denken.

Zo vindt u de beste lader voor uw Renault Master ZE

Uiteraard wilt u de beste laadoplossing vinden – niet alleen voor uw Renault Master ZE, maar ook voor uzelf. Naast geschiktheid is gebruiksgemak namelijk ook van groot belang. Houd daarom rekening met de onderstaande zaken.

Aantal laadaansluitingen

Wilt u meerdere elektrische voertuigen tegelijk kunnen opladen? Dan doet u er verstandig aan te kiezen voor een lader met een dubbele laadaansluiting.

Dynamic Load Balancing

Als uw lader dezelfde energie als andere grote energieverbruikers gebruikt kan uw elektrische installatie overbelast raken. Om deze reden zijn sommige laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een slimme functie die automatisch het laadvermogen terugschroeft zodra andere grote verbruikers worden ingeschakeld.

Slim laadstation

Ook zijn er laders met een internetaansluiting en een back office. Dit soort laadstations staan ook wel bekend als slimme laders. Slimme laders hebben diverse handige functionaliteiten, waaronder een back office. Met een back office krijgt u meer inzicht in uw laadsessies en -kosten, iets wat handig is als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever. Overigens is de back office van de meeste ‘slimme laders’ enigszins beperkt. Daarom kunt u bij Laaddirect kiezen voor een extra uitgebreide back office.

Type laadkabel

Laadkabels zijn er in twee soorten: los en vast. Verreweg de meeste laders hebben een losse laadkabel, die u simpelweg in uw laadruimte opbergt als u de bestelbus van de lader haalt. Niet iedereen vindt het even praktisch om telkens de laadkabel te moeten opgraven. Daarom zijn er ook laders met een vaste laadkabel. Deze zijn weliswaar wat makkelijker te gebruiken, maar zijn ook een stuk kwetsbaarder. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik op een publieke plek.

Autorisatie

Wist u dat veel laders beginnen met laden zodra de laadkabel wordt aangesloten? Op het eerste oog lijkt dit logisch, maar dit betekent dat iedereen deze laadpunten kan gebruiken. Heeft u dit liever niet? Kies dan voor een lader met een autorisatie-functie.

Laadpaal of wandlader?

Ook dient u de knoop door te hakken over het soort laadstation. Waarschijnlijk bent u al bekend met de twee soorten waar u uit kunt kiezen: de laadpaal en de wandlader. Maar weet u ook wat precies de verschillen hiertussen zijn? In tegenstelling tot wat sommigen denken, verschillen deze laders nauwelijks qua techniek. Integendeel, ze zijn technisch nagenoeg gelijk. Het grote verschil is de manier waarop ze worden gemonteerd. De een wordt op een paal geplaatst, de ander tegen de muur. Welke voor u geschikt is hangt daarom af van uw persoonlijke voorkeur. Houd hierbij rekening met waar u uw Renault Master ZE wilt opladen. Beeld u in hoe de laadkabel hier zal komen te lopen en welke soort lader het meest praktisch is.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.