Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal MAN eTGE

De beste laadoplossingen voor uw MAN eTGE

Laadpaal advies over uw MAN eTGE ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

MAN eTGE

Heeft u een MAN eTGE bestelwagen maar nog geen laadpaal of wandlader, of is deze aan vervanging toe? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat namelijk uit topmerk laadoplossingen van merken als EVBox, Wallbox en Webasto. Deze zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. De MAN eTGE is een volledig elektrisch aangedreven bestelwagen. Ideaal voor stil en emissievrij vervoer in stedelijke omgevingen. Met de eTGE richt MAN zich dan ook vooral op stedelijke logistiek door zakelijke gebruikers. Denk hierbij aan bezorgdiensten, aannemers en alles daar tussen in. Met een bereik van circa 100 tot 115 kilometer (WLTP) is de eTGE qua bereik niet een van de koplopers onder de elektrische bestelbussen. Maar de meeste bezorgers in stedelijke omgevingen halen evengoed met één volledige acculading gemakkelijk het eind van de dag. Tenminste, als de eTGE de avond ervoor aan een passende laadoplossing is aangesloten. Kortom, een goed, betrouwbaar laadstation is van essentieel belang als u het meeste uit uw MAN eTGE wilt halen.

Uitvoeringen

Momenteel is de MAN eTGE bestelwagen leverbaar in één uitvoering. In deze uitvoering heeft de eTGE een accucapaciteit van 35,8 kWh en een AC-oplaadvermogen van 7,4 kW. De laadaansluiting is een standaard Type 2 aansluiting.

Uitvoering Accu          AC-laadvermogen Aansluiting
MAN eTGE 35,8 kWh 7,4 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Wat zijn de beste laadoplossingen voor de MAN eTGE?

Voor het standaard AC-laden, ofwel het laden aan een openbaar laadpunt of aan de wandlader/laadpaal thuis of op de zaak, beschikt de MAN eTGE over 7,4 kW aan AC-laadvermogen. Om dit laadvermogen volledig te benutten heeft u minimaal een 1-fase 32A aansluiting nodig. Alleen hiermee benut u het laadvermogen van de MAN eTGE ten volle en is de laadtijd zo kort als mogelijk.

Laadpaal vs wallbox

Staar u niet blind op de keuze tussen een wandlader en laadpaal. Technisch gezien zijn beide type laadstations immers gelijk. Het is zelfs zo dat haast al onze laders als laadpaal én als wandlader kunnen worden gemonteerd. De keuze is daarom aan u: wat is voor u het meest praktisch? Kijk om dit te bepalen naar de beoogde parkeer- en laadplek. Welke type lader komt hier beter tot zijn recht, een wandlader of een laadpaal? Beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen en maak op basis hiervan uw keuze.

Het Laaddirect installatiepakket

Heeft u twee linkerhanden? Kies dan voor ons installatiepakket. U hoeft zich niet aan de installatie te wagen, aangezien een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur de lader voor u plaatst en aansluit. Dit gebeurt uiteraard op vakkundige wijze.

Wat is de laadtijd van de accu van de MAN eTGE?

Hoe lang duurt het om de accu van de MAN eTGE op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van onderstaande formule.

Accucapaciteit (in kW) / AC-laadvermogen (in kW) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd

De accucapaciteit van de MAN eTGE is 35,8 kWh, het laadvermogen 7,4 kW. De 0,85 in de formule is een waarde die vaststaat. Deze weergeeft namelijk het energieverlies dat tijdens het laden optreedt, doorgaans zo’n 15%. Vullen we deze gegevens in, dan is de laadtijd als volgt:

35,8 kW / 7,4 kW / 0,85 = 5,69 uur

Verschillen het laadvermogen van de boordlader en die van het laadstation van elkaar? Gebruik dan de laagste waarde van de twee. Houd daarnaast rekening met het feit dat deze berekening slechts een schatting is en dat de werkelijke laadtijd hoger of lager kan uitvallen.

Uw eTGE thuis, op de zaak of elders opladen

Het is geen verrassing dat de MAN eTGE populair is onder zakelijke gebruikers. Gelukkig zijn al onze laders geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Dit in combinatie met het feit dat ons leveringsprogramma bijzonder uitgebreid en gevarieerd is, betekent dat wij voor iedere situatie de perfecte laadoplossing kunnen aanbieden.

Toekomstbestendig?

U doet er verstandig aan om rekening te houden met de toekomstbestendigheid van uw nieuwe lader. Waarom? Wij zien vaak dat elektrische rijders nóg een elektrisch voertuig aanschaffen, of hun MAN eTGE vervangen door een model met een hoger laadvermogen. In dergelijke gevallen zou het wel zo handig zijn als zij hun onlangs aangeschafte lader kunnen blijven gebruiken. Kortom, nu alvast nadenken over de toekomst kan alles behalve kwaad.

Zo vindt u de beste laadoplossing voor uw MAN eTGE

Natuurlijk wilt u de beste laadpaal of wandlader voor uw MAN eTGE vinden. Om dit te doen is het van belang om verder te kijken dan alleen het laadvermogen, de elektrische aansluiting en het type lader.

Vaste laadkabel

U heeft keus uit laders met een vaste laadkabel of laders met een losse kabel. Laadoplossingen met een vaste laadkabel zijn wat gebruiksvriendelijker, terwijl laders met een losse kabel beter geschikt zijn voor gebruik op publieke plekken.

Dynamic Load Balancing

Gaat uw nieuwe lader dezelfde energie aanspreken als andere grote verbruikers in huis? Let dan goed op. Dit kan namelijk overbelasting van uw elektrische installatie veroorzaken. Gelukkig zijn er tegenwoordig laders met Dynamic Load Balancing. Dit soort laders reduceren het laadvermogen zodra andere energieverbruikers ingeschakeld worden.

Aantal sockets

De laadaansluiting op een laadpaal of wandlader wordt ook wel een socket genoemd. U kunt kiezen tussen laders met een enkele of een dubbele socket. Deze keuze is niet al te lastig, maar vergeet niet rekening te houden met uw toekomstplannen.

Online of offline lader

Steeds meer laders zijn uitgerust met een internetverbinding. Dankzij deze internetaansluiting beschikken deze laders over tal van handige, ‘slimme’ functies. Neem bijvoorbeeld de back office. Met de back office krijgt u meer inzicht in alle informatie rondom het laden, zoals de laadkosten. Een back office is vooral handig voor zakelijke rijders of gebruikers die een laadpunt delen met anderen. Zij kunnen dankzij de back office gemakkelijk alle laadkosten verrekenen.

Autorisatie

Wist u dat het merendeel van de laders begint met laden zodra de laadkabel wordt aangesloten? Op het eerste oog lijkt dit logisch. Dit terwijl het in feite betekent dat iedereen gebruik kan maken van deze laders. Laders met een autorisatie-functie bieden dan uitkomst. Hiermee bepaalt u zelf wie wél en wie níet gebruik mag maken van uw lader.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.