Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

Leapmotor zet voet aan wal in Nederland

Het Chinese automerk Leapmotor komt dit najaar naar Nederland met betaalbare en innovatieve elektrische voertuigen, waaronder de compacte T03 en de ruime C10 SUV. De samenwerking met Stellantis geeft Leapmotor extra kansen om de EV-markt te veroveren.

Joint venture met Stellantis

Leapmotor, een jonge, veelbelovende Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, betreedt dit najaar de Nederlandse markt. Door middel van een intensieve samenwerking met het grote, wereldwijd opererende Stellantis-concern zal Leapmotor komend najaar in negen Europese landen worden geïntroduceerd. Deze joint venture is erop gericht om betaalbare en innovatieve elektrische auto’s naar een breed publiek te brengen.

Achtergrond en samenwerking

Stellantis, bekend van merken als Peugeot en Fiat, koos voor Leapmotor vanwege hun technologische voorsprong en concurrerende prijzen. Samen willen ze de EV-markt in Europa veroveren, te beginnen met Nederland en acht andere landen.

Leapmotor’s Europese strategie

De uitrol omvat zes modellen, van compacte stadsauto’s tot ruime gezinswagens. Dit strategische plan moet Leapmotor helpen voet aan de grond te krijgen in de drukke Europese EV-markt.

Leapmotor T03

Leapmotor T03

De T03, een compacte elektrische hatchback, is ideaal voor gebruik stedelijke omgevingen. Met een lengte van 3620 mm, een breedte van 1652 mm en een hoogte van 1577 mm, is de T03 perfect voor smalle straatjes en beperkte parkeerruimte. De elektromotor levert met een vermogen van 60 kW slechts bescheiden prestaties maar de 41 kWh accu geeft de auto een heel bruikbaar bereik van 265 kilometer (WLTP).

Leapmotor C10

Leapmotor C10

De C10 is een ruime SUV, uitgerust met een 170 kW aandrijflijn en accu met een geschatte capaciteit van 60 à 70 kWh die volgens het persbericht van Stellantis goed is voor een WLTP-bereik van 420 kilometer. Daarmee is C10 geschikt voor gezinnen en het rijden van langere afstanden.

Opvallend scherp geprijsd

De scherpe prijzen moeten de auto’s van Leapmotor aantrekkelijk voor een breed publiek maken. De T03 zal naar verwachting iets meer dan 20.000 euro kosten, wat hem een van de meest betaalbare elektrische auto’s op de markt maakt. De grotere, krachtigere én luxer uitgevoerde C10 wordt waarschijnlijk rond de 40.000 euro gepositioneerd.

Design en technologie

De voertuigen van Leapmotor combineren een modern maar niet bijzonder opvallend design met praktische functionaliteit. De T03 heeft voor een Chinese auto een behoorlijk strak ontwerp met een keurig, bijna minimalistisch interieur, terwijl de C10 een luxueuzer interieur moet bieden, dat is uitgevoerd in hoogwaardige materialen. Beide modellen zijn volgens het persbericht voorzien van geavanceerde rijhulpsystemen en innovatieve technologieën.

Impact op de Nederlandse markt

De introductie van Leapmotor wordt ongetwijfeld met veel belangstelling gevolgd. De betaalbare en goed uitgeruste voertuigen zijn aantrekkelijk voor Nederlandse consumenten, vooral voor degenen die hun eerste elektrische auto willen aanschaffen. Hoewel de concurrentie hevig is en veel consumenten nogal twijfelen over Chinese automerken, zou Leapmotor met de scherpe prijzen én de steun van Stellantis toch een nieuwe dynamiek kunnen brengen.

Reacties

No products in the cart.