Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Nieuws
Geplaatst op

BYD introduceert nu ook de Dolphin en Seal

BYD breidt zijn aanbod in Nederland uit met de introductie van de elektrische Dolphin en Seal, die de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 en Tesla Model 3.

BYD straks met vijf elektrische modellen in Nederland

De Chinese autofabrikant BYD (Build Your Dreams) zet zijn expansie voort met de introductie van de Dolphin en Seal, na het succes van de Atto 3, Han en Tang. Met de Seal en Dolphin breidt het zijn modellenpalet in Nederland uit tot maar liefst vijf modellen. Deze nieuwe modellen betreden de Nederlandse markt als potentiële concurrenten voor de Tesla Model 3 en de Volkswagen ID.3.

BYD Seal: luxe en betaalbare Tesla Model 3-rivaal?

BYD Seal in Nederland

De BYD Seal is een elektrische sedan met afmetingen van 4,8 meter lang, 1,9 meter breed en bijna 1,5 meter hoog. Met een wielbasis van 2,92 meter onderscheidt deze auto zich door zijn ruime interieur. In Nederland wordt de Seal aangeboden met een 82 kWh accupakket, waarmee een actieradius van 520 tot 580 kilometer mogelijk is, afhankelijk van de gekozen variant. Klanten kunnen kiezen tussen een variant met achterwielaandrijving en 230 kW of een vierwielaangedreven versie met een vermogen van maar liefst 390 kW. Beide varianten kunnen aan de DC-snellader worden opgeladen met een maximale snelheid van 150 kW.

BYD Dolphin: een potentieel succesnummer in het compact segment?

BYD Dolphin

De BYD Dolphin is een compacte elektrische hatchback, met een lengte van 4,29 meter, een breedte van 1,77 meter en een hoogte van 1,57 meter. Omdat de wielbasis van de Dolphin redelijk fors is (deze bedraagt 2,7 meter) heeft de compacte hatchback van BYD toch een relatief ruim interieur. De Dolphin is uitgerust met een 60 kWh accupakket, waarmee hij een actieradius van 427 kilometer kan bereiken. Snelladen is mogelijk tot 88 kW. Dat is vergelijkbaar met de Kia Niro en Hyundai Kona, maar beduidend minder dan de VW ID.3 en MG4 Electric. De elektromotor levert 150 kW, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 7 seconden. Om de inhoud van de bagageruimte zo min mogelijk te beperken, heeft BYD bij de Dolphin gekozen voor voorwielaandrijving.

Blade-accu’s

Beide modellen maken gebruik van de geavanceerde BYD Blade-accutechnologie. Ook zijn ze allebei ontworpen volgens de ‘Ocean Aesthetics’-designtaal. Verder kunnen de BYD Seal en Dolphin aan een normale 3-fasen laadpaal met een snelheid van 11 kW worden opgeladen.

Verwachte beschikbaarheid

De nieuwe BYD Dolphin en Seal zullen in het derde kwartaal van 2023 bij distributeur Louwman in de showroom staan. Of de eerste leveringen nog dit jaar plaats zullen vinden is niet bekend, maar dat zou heel goed kunnen. Beide modellen zijn in China immers al gewoon verkrijgbaar. De prijzen voor de Nederlandse markt zijn op dit moment nog niet bekend. Er wordt hier en daar gezegd dat de BYD Dolphin in Nederland vanaf zo’n 35 mille verkrijgbaar zou moeten zijn.

BYD Tang, Dolphin, Seal, Atto 3 en Han

Reacties

No products in the cart.