Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Audi e-tron Sportback

De beste laadoplossingen voor uw Audi e-tron S Sportback

Laadpaal advies over uw Audi e-tron S Sportback ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Audi e-tron Sportback

Heeft u een Audi e-tron Sportback maar nog geen passende laadoplossing? Of is uw huidige laadpaal of wandlader aan vervanging toe? Laaddirect heeft een uitgebreid aanbod aan A-merk laadoplossingen voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Bovendien nemen wij de installatie compleet uit handen – dat is wel zo makkelijk.

In ons programma vindt u meerdere laadpalen en wandladers voor de Audi e-tron Sportback. Deze beschikken over voldoende AC-laadvermogen, de passende laadaansluiting en de modernste technologieën en features.

 

Laadpaal voor de Audi e-tron Sportback

De Audi e-tron Sportback is Audi’s tweede volledig elektrische auto en de coupé-uitvoering van de welbekende Audi e-tron SUV. Audi leverde de e-tron Sportback tot begin 2022, waarna de EV werd ‘vervangen’ door de Q8 e-tron Sportback. Wel is de e-tron Sportback nog verkrijgbaar op de occasion markt. De Audi e-tron Sportback kenmerkt zich door zijn hoge mate van comfort, aangename rijgedrag en respectabele bereik. Om het gestelde bereik te behalen is een lader met genoeg vermogen uiteraard noodzakelijk. Zo weet u zeker dat de accu van de Audi e-tron Sportback volledig opgeladen is als u de weg opgaat.

 

Let op! Verschillende uitvoeringen

Audi leverde de e-tron Sportback in drie verschillende uitvoeringen. Deze verschillen van elkaar op gebied van aandrijvingsvariant en accupakket. Qua accu is er keuze uit een 71 kWh (64,7 kWH bruikbaar) en 95 kWh-accupakket (86,5 kWh bruikbaar). Het instapmodel, de e-tron Sportback 50 quattro, heeft een 71 kWh-accupakket en 11 kW aan AC-laadvermogen. De e-tron Sportback 55 quattro en de S Sportback 55 quattro daarentegen, beschikken over een 95 kWh-accupakket en een AC-laadvermogen van 11 of 22 kW. Verder is de Sportback in elke uitvoering uitgerust met een Type 2 laadaansluiting.

De onderlinge verschillen, met name met betrekking tot het laadvermogen, hebben gevolgen voor uw keuze voor de juiste laadoplossing. Houd dit dus in het achterhoofd.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Audi e-tron Sportback 50 quattro
(tot 01/2022)
64,7 kWh 11 kW Type 2
Audi e-tron Sportback 55 quattro
(tot 11/2020)
86,5 kWh 11/22 kW Type 2
Audi e-tron S Sportback 55 quattro
(tot 09/2021)
86,5 kWh 11/22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Geschikte laders voor de Audi e-tron Sportback

Welke laders zijn geschikt voor uw Audi e-tron Sportback? Dit hangt vooral af van het laadvermogen en de elektrische aansluiting. Elke Audi e-tron Sportback is standaard uitgerust met een 11 kW AC-boordlader. Om dit ten volle te benutten heeft u minimaal een 3-fase 3 x 16A elektrische aansluiting nodig. Heeft u voor de optionele 22 kW-boordlader gekozen, dan is een 3-fase 2 x 32A aansluiting vereist.

Kiezen tussen een laadpaal en wandlader

Daarnaast dient u de knoop door te hakken over het type laadstation. U heeft keuze uit een laadpaal en een wandlader. In principe kunnen al onze laders zowel als laadpaal of wandlader worden geïnstalleerd. Het enige verschil tussen deze twee is immers de wijze van montage. Baseer uw keuze op de beoogde parkeer- en laadplek van uw Audi e-tron Sportback. Bevindt deze zich onder de carport, in de garage of ergens anders dicht bij een muur? Dan is een wandlader ideaal. Is dit niet het geval, dan is een laadpaal het meest praktisch.

Het Laaddirect installatiepakket

Kiest u voor ons Laaddirect installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie van uw lader. Een professionele, bij ons aangesloten installateur neemt de installatie maar al te graag uit handen. Hij of zij monteert en installeert uw laadstation op vakkundige wijze en verzorgt alles tot in de puntjes.

De laadtijd van uw Audi e-tron Sportback berekenen

Bent u benieuwd naar hoe lang het duurt om  de accu van uw Audi e-tron Sportbackvolledig op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit met behulp van de onderstaande rekensom:

Bruikbare accucapaciteit (in kWh) / AC-laadvermogen / 0,85 = laadtijd in uren

Het idee achter deze rekensom is simpel. Door de maximale capaciteit van de accu te delen door het laadvermogen per uur krijgen we vanzelf hoeveel uur het duurt om de accu volledig te vullen. In de praktijk gaat echter een deel van de energie verloren tijdens het laden. Daarom delen we de uitkomst door 0,85.

De laadtijd van het instapmodel, de Audi e-tron Sportback 50, is als volgt:

Laadtijd Audi e-tron Sportback 50: 64,7 kWh / 11 kW / 0,85 ≈ 6,9 uur

De laadtijd van de andere twee modellen is afhankelijk van de gekozen boordlader:

Laadtijd Audi e-tron Sportback 55 (quattro) (11 kW boordlader): 86,5 kWh / 11 kW / 0,85 ≈ 9,25 uur

Laadtijd Audi e-tron Sportback 55 (quattro) (22 kW boordlader): 86,5 kWh / 22 kW / 0,85 ≈ 4,6 uur

Kanttekeningen

De bovenstaande berekeningen zijn uiteraard niet perfect. Zo houden ze geen rekening met de invloed van andere factoren, zoals de elektriciteitsaansluiting, de leeftijd van de accu of de omgevingstemperatuur. Desondanks is het een handige en eenvoudige manier om een idee te krijgen van de te verwachten laadtijd.

Geschikt voor zakelijk én particulier gebruik

Wilt u uw Audi e-tron Sportback ook op de zaak kunnen opladen? Dat is geen probleem. Al onze laders zijn geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Ons aanbod bestaat uit talloze laders van diverse merken, ieder met z’n eigen unieke features en ideale toepassingen. Hierdoor hebben wij altijd de passende lader in huis, wat uw wensen ook zijn.

Zo vindt u de perfecte lader voor uw Audi e-tron Sportback

Hoe vindt u nu de perfecte laadoplossing voor uw Audi e-tron Sportback? Het is van belang om verder te kijken dan alleen het laadvermogen, de elektrische aansluiting en het type laadstation. Ook zaken zoals slimme functies, het aantal laadaansluitingen en het type laadkabel zijn belangrijk:

1: Dynamic Load Balancing

Een laadstation vraagt veel van uw elektrische aansluiting. Helemaal als deze dezelfde energie aanspreekt als andere grote energieverbruikers, zoals de wasmachine of droger. Laders met Dynamic Load Balancing voorkomen dat de lader té veel van uw installatie vraagt. Dit doen ze door automatisch het laadvermogen terug te schroeven zodra andere energieverbruikers worden ingeschakeld. Op deze manier wordt overbelasting voorkomen.

2: Autorisatie-functies: Plug & Charge, RFID-lezer en smartphone apps

Heeft u liever niet dat anderen zo maar gebruik kunnen maken van uw lader? Dan biedt een lader met autorisatie uitkomst. Autorisatie-functies zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan Plug & Charge, een RFID-lezer voor laadpassen of laaddruppers of een applicatie voor op uw telefoon.

3: Laadaansluiting

Wilt u meerdere elektrische auto’s tegelijk opladen? Kies in dat geval voor een lader met een dubbele laadaansluiting (socket)? Heeft u hier geen behoefte aan, dan volstaat een lader met een enkele socket.

4: Online vs. offline lader

Laders met een internetaansluiting worden ook wel online laders genoemd. Dergelijke laders beschikken over diverse slimme functies, zoals een back office. Met een back office heeft u altijd inzicht in uw laadsessies en laadkosten – ideaals als u de laadkosten wilt verrekenen met medegebruikers of uw werkgever.

5: Vaste laadkabel handiger?

Sommige laadstations zijn uitgerust met een vaste laadkabel in plaats van een ‘standaard’ losse kabel. In tegenstelling tot een losse kabel hoeft u bij een vaste kabel alleen maar de kabel aan te sluiten. Het opgraven van de kabel uit de kofferbak behoort hiermee voorgoed tot de verleden tijd. Dit is inderdaad een stukje handiger en gebruiksvriendelijker. Er is echter ook een keerzijde. Namelijk, dat laders met een vaste kabel wat kwetsbaarder zijn. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor gebruik op een publieke plek.

Toekomstbestendig

Verwacht u in de toekomst een tweede elektrische auto te kopen? Of de Audi e-tron Sportback te vervangen door een auto met meer laadcapaciteit?  Dan doet u er verstandig aan om hier nu alvast rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door een lader met twee laadaansluitingen of wat extra speling qua laadcapaciteit te kopen. Zo weet u zeker dat u een toekomstbestendige laadpaal of wandlader in huis haalt.

 

Lader kopen voor de Audi (S) e-tron Sportback

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van laadpalen en wallboxes voor de Audi e-tron Sportback. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedereen een passende oplossing bieden, wat uw wensen en voorkeuren ook zijn. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.