Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
Terug naar overzicht
Geplaatst in categorie: Elektrisch rijden

Wat is autorisatie bij een laadpaal?

Wat is autorisatie (laadpaal)?

 

Autorisatie is een ander woord voor het ontgrendelen van een laadstation. Dit dient u te doen voordat u kan beginnen met laden. Er zijn verschillende autorisatietypen:

 

Plug and charge

Bij plug and charge is uw laadstation in feite niet vergrendeld. U hoeft alleen uw kabel aan te sluiten en u kunt meteen beginnen met laden. Dit is natuurlijk makkelijk en snel, maar hierbij moet u wel oppassen dat vreemden geen misbruik van dit gemak maken. Wel zijn er een aantal laadstations die plug and charge combineren met bijvoorbeeld een sleutel (zoals hieronder beschreven), zodat het laadstation toch veilig is tegen gebruik door vreemden.

 

RFID-reader

Veel laadstations zijn ook voorzien van een RFID-reader. Hiermee kan het laadstation uw laadpas scannen en herkennen dat u de gebruiker bent met toegang tot het laadstation. Het enige verschil met Plug and charge is dus dat u even uw laadpas moet scannen voor het laden.

 

App

Ook kunt u het laadstation ontgrendelen met een app, bij bijvoorbeeld de modellen van Wallbox. Zo hoeft u zich niet zorgen te maken over het kwijtraken van uw laadpas, want ontgrendelen van uw eigen laadstation kan dan altijd via uw telefoon.

 

Sleutel

Een andere eerdergenoemde optie is het vergrendelen en ontgrendelen met een sleutel, zoals bij de Webasto Pure 22 kW. Eenvoudig, maar zeker ook veilig.

 

Wilt u specifiek één van deze autorisatietypen bij uw laadstation? Ga dan via deze link naar onze shop en filter aan de linkerzijde op ‘Autorisatie’.

 

Neem contact met ons op

Staat uw vraag er niet bij?

No products in the cart.