Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Audi Q8 e-tron

De beste laadoplossingen voor uw Audi Q8 e-tron

Laadpaal advies over uw Audi Q8 e-tron ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Audi Q8 e-tron

In de markt voor een laadpaal of ander type laadoplossing voor uw Audi Q8 e-tron? Van state-of-the-art online laadstations voor zakelijk gebruik tot meer traditionele, betaalbare laders, bij ons vindt u het allemaal.

Wat voor laadoplossing u ook zoekt, in ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de Audi Q8 e-tron vindt u ongetwijfeld een exemplaar dat aansluit op uw wensen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor vrijblijvend advies én regelen we de installatie. Zo maken we het u een stuk gemakkelijker.
 
 

Laadpaal voor de Audi Q8 e-tron

De Audi Q8 e-tron is een 100% elektrisch aangedreven SUV die tot de absolute top van Audi’s elektrische aanbod behoort. De Q8 e-tron is de opvolger van de originele Audi e-tron, Audi’s eerste ‘echte’ EV. Het Duitse merk biedt de Q8 e-tron in tal van uitvoeringen en configuraties aan, maar allemaal worden ze gekenmerkt door een hoge mate van comfort, een zeer complete uitrusting, een relatief grote actieradius en veel ruimte, zowel voor mensen als bagage.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Verschillende uitvoeringen: welke laadpaal moet u kiezen?

Momenteel is de Audi Q8 e-tron verkrijgbaar in verschillende configuraties en met tal van opties. Elke uitvoering van de Q8 e-tron is uitgerust met een standaard 11 kW boordlader. Ook is er een optionele 22 kW boordlader verkrijgbaar.

Audi Q8 e-tron

In zijn standaarduitvoering is de Audi Q8 e-tron verkrijgbaar in twee configuraties, namelijk als Q8 e-tron 50 quattro en e-tron 55 quattro.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Q8 e-tron 50 quattro

 

89 kWh 11/ 22 kW Type 2
Q8 e-tron 55 quattro 106 kWh 11/ 22 kW Type 2

 

Audi SQ8 e-tron

De Audi SQ8 e-tron is de sportieve uitvoering van de ‘standaard’ Q8 e-tron. Audi biedt deze uitvoering vooralsnog in twee configuraties aan:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Audi SQ8 e-tron 106 kWh 11 / 22 kW Type 2
Audi SQ8 e-tron Sportback 106 kWh 11/ 22 kW Type 2

 

Audi Q8 e-tron Sportback

De Q8 e-tron Sportback is de 4-deurs coupé-variatië op het standaardmodel. Wederom zet Audi deze uitvoering in twee configuraties op de markt:

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Audi Q8 e-tron Sportback 50 quattro 89 kWh 22 kW Type 2
Audi Q8 e-tron Sportback 55 quattro 109 kWh 22 kW Type 2

 

“Hoeveel laadvermogen moet mijn lader hebben?”

Ondanks de verschillende configuraties is het vinden van een geschikte laadpaal niet lastig. U heeft een lader met een AC-laadsnelheid van 11 of 22 kW nodig, afhankelijk van welke boordlader uw Q8 e-tron heeft. Houd hierbij ook rekening met de elektrische aansluiting. Daar waar een 11 kW lader een 3-fase 3 X 16A aansluiting vereist, heeft een 22 kW laadstation een 3-fase 3 X 32A aansluiting nodig.

 

Wat is de laadtijd van de Audi Q8 e-tron?

Bent u benieuwd naar hoe lang het duurt om de Audi Q8 e-tron op te laden? Een 100% nauwkeurige berekening is helaas praktisch onmogelijk, maar gelukkig is er een vuistregel waarmee u een algemeen idee krijgt van de te verwachten laadtijd:

Laadtijd EV: ( maximaal bruikbare accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85  

Vullen we de specificaties van de Audi Q8 e-tron in deze som in, dan komen we op de volgende laadtijden:

Laadtijd Audi Q8 e-tron 89 kWh & 11 kW = ( 89 kWh / 11 kW) / 0,85 = 9,52 uur

Laadtijd Audi Q8 e-tron 89 kWh & 22 kW = ( 89 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 4,76 uur

 

Laadtijd Audi Q8 e-tron 106 kWh & 11 kW = ( 106 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 11,34 uur

Laadtijd Audi Q8 e-tron 106 kWh & 22 kW = ( 106 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 5,67 uur

Let op: bovenstaande berekeningen zijn slechts indicaties, de werkelijke laadtijd ligt mogelijk hoger als gevolg van externe factoren.

De ‘50’ beschikt al over een behoorlijk grote accu en de ‘55’ doet daar nog een schepje bovenop. Vooral bij de laatste resulteert dat in behoorlijk lange laadtijden als er gebruik wordt gemaakt van een 11 kWh laadpaal. Wie de auto wel eens ’s avonds laat met een bijna lege accu aan de laadpaal zet en de volgende ochtend vroeg op pad gaat, heeft geen voleldig opgeladen accu. Dat kan dan alleen met een 22 kWh laadpaal, die een zwaardere elektriciteitsaansluiting vereist, waarvoor een hoger vastrecht verschuldigd is.

Laadpaal vs. wandlader

Het verschil tussen laadpalen en wandladers wordt vaak overdreven. In feite is het heel basaal: een laadpaal kan in principe overal geplaatst worden, met een wandlader bent u gebonden aan een binnen- of buitenwand. Welke u moet hebben hangt dus af van waar u uw Audi Q8 e-tron wilt opladen.

 

Laaddirect installatiepakket

Kiest u voor het Laaddirect installatiepakket, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de installatie. Een bij ons aangesloten verzorgt de installatie tot in de puntjes, uiteraard op een dag en tijdstip dat u goed uitkomt.

 

Laders geschikt voor zakelijk gebruik

In ons aanbod vindt u ook diverse laders geschikt voor zakelijke toepassingen. In principe zijn al onze laders hier geschikt voor, maar er zijn enkele modellen die hier echt in uitblinken. Deze hebben een dubbele laadaansluiting, een vaste laadkabel en zijn uitgerust met een backoffice, kWh-meter en andere geavanceerde functies.

 

Langetermijninvestering

Door nu rekening te houden met de toekomst bewijst u zichzelf een grote dienst. Zo weet u namelijk zeker dat u ook op de lange termijn profijt heeft van uw investering in een laadpaal voor uw Audi Q8 e-tron. Zaken die u mee kunt wegen zijn:

  • extra laadaansluiting voor delen laadpunt of aanschaf tweede EV
  • extra marge in de laadsnelheid voor eventuele toekomstige EV’s met een hogere laadsnelheid

 

Keuzehulp: vindt de beste laadpaal voor uw Audi Q8 e-tron

Hoe vindt u nu de beste laadpaal voor uw situatie? We helpen u een eind op weg:

1: Type laadaansluiting

Zonder juiste laadaansluiting kunt u geen gebruik maken van uw lader. De Audi Q8 e-tron heeft een standaard Type 2-aansluiting, net zoals het overgrote deel van de laadoplossingen in ons aanbod. Dat moet dus geen probleem zijn.

2: Enkele of dubbele laadsocket

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan laden we een model met een dubbele laadaansluiting aan.

3: Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een vaste en een losse laadkabel. Een vaste laadkabel is gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook kwetsbaarder. Een losse laadkabel is de norm, maar wordt door sommigen als onhandig beschouwd.

4: Online lader?

Online laders – laders met een internetverbinding – zijn steeds meer in trek. Dit type lader heeft dankzij zijn internetverbinding de beschikking over slimme, online functies die het laden gemakkelijker, veiliger en voordeliger maken.

5: Backoffice

Een backoffice is een schoolvoorbeeld van een functie die het laden gemakkelijker en mogelijk zelfs betaalbaarder maakt. Deze functie geeft u inzicht in het laadproces, wat u vervolgens kunt gebruiken om dit proces te optimaliseren. Ook is een backoffice noodzakelijk om uw laadkosten te verrekenen met uw werkgever of medegebruikers.

6: Gecertificeerde kWh-meter

Naast een backoffice heeft u ook een kWh-meter nodig om de laadkosten te verrekenen. Deze twee functies worden daarom vaak samen aangeboden.

7: Dynamic Load Balancing

Met een Dynamic Load Balancing-functie voorkomt u dat uw elektrische installatie overbelast raakt, iets wat helaas nog wel eens wil gebeuren.

8: Autorisatie

Vindt u het niet zo’n fijn idee dat onbevoegden uw lader zomaar zouden kunnen gebruiken? Kies dan voor een laadpaal met autorisatie (RFID-lezer, Plug & Charge, smartphone applicatie).

 

Audi Q8 e-tron laadpaal kopen bij Laaddirect

Laaddirect is dé leverancier voor laadpalen en wandladers voor de Audi Q8 e-tron, SQ8 e-ttron en de Q8 e-tron Sportback. Ontdek ons aanbod, vraag eventueel persoonlijk advies aan en plaats direct uw bestelling. Voor vragen, bijvoorbeeld over ons aanbod of onze installatieservice, kunt u uiteraard via de mail of telefoon even contact met ons opnemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.