Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BMW i5

De beste laadoplossingen voor uw BMW i5

Laadpaal advies over uw BMW i5 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.
P. S.
5.0
Goede laadpaal, ideaal in combinatie met zonnepanelen. Laaddirect heeft mij uitstekend geholpen vanaf begin af aan.
Laadpaal review Laaddirect Luuk scheringa
5.0
Duidelijke offerte gehad, er werd altijd proactief meegedacht. Ik ben zeer tevreden over de Wallbox, die veel mogelijkheden biedt.

BMW i5

Zoekt u een geschikte laadpaal of wallbox voor uw BMW i5? Dan bent u bij Laaddirect aan het juiste adres. Wij zijn dé expert op gebied van laadstations en EV’s en bieden u, naast vrijblijvend persoonlijk advies en vakkundige installatie, tal van laadoplossingen die geschikt zijn voor uiteenlopende particuliere en zakelijke toepassingen.

Ontdek ons aanbod van laadpalen en wandladers voor de BMW i5 en vraag direct een offerte aan. In ons assortiment vindt u meerdere laders die bij uitstek geschikt zijn voor de i5. Deze beschikken over voldoende AC-laadvermogen en zijn uitgerust met de modernste oplossingen.

auto lader kopen bmw i5

 

Laadpaal voor de BMW i5

Met de i5 combineert BMW de tijdloze, ‘BMW’-elegantie met indrukwekkende prestaties en duurzaamheid. Deze verrassend grote, elektrisch aangedreven sedan biedt ruimte aan maar liefst vijf personen, heeft voldoende hoofdruimte en heeft – met name voor een sedan – een royale bagageruimte. Het is dan ook geen verrassing dat BMW de i5 heeft voorzien van een even imposant accupakket, die bijdraagt aan de uitstekende actieradius (455 tot 582 kilometer) van de i5. Om deze afstand daadwerkelijk te halen is een eigen lader, thuis of op de zaak, noodzakelijk. Hiermee bent u niet afhankelijk van externe laadpunten en bent u op den duur ook voordeliger uit.


Verschillende configuraties: welke laadoplossing kiezen?

Vooralsnog levert BMW de i5 in twee uitvoeringen, de i5 eDrive 40 en de i5 M60 xDrive. Beide configuraties zijn uitgerust met een 81,2 kWh accupakket en een 11 kw of 22 kW boordlader. Welke uitvoering u heeft, speelt daarom geen rol in uw keuze, maar wat voor boordlader u kiest (11 of 22 kW) wél.

 Uitvoering   Accu AC-laadvermogen Aansluiting
BMW i5 eDrive 40   81,2 kWh 11/22 kW Type 2
BMW i5 M60 xDrive   81,2 kWh 11/22 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Let goed op de benodigde AC-laadsnelheid voor de BMW i5

De BMW i5 is verkrijgbaar met een 11 kW of 22 kW boordlader. Kiest u voor de ‘standaard’ 11 kW boordlader, dan heeft u een laadpaal nodig met minimaal 11 kW aan AC-laadsnelheid. Heeft u gekozen voor de optionele, krachtigere 22 kW boordlader? In dat geval heeft u ook een laadstation met meer capaciteit nodig om de boordlader volledig te benutten.

Elektrische aansluiting

De capaciteit van uw toekomstige laadoplossing is niet het enige waar u rekening mee moet houden, ook uw elektrische installatie speelt een rol. Hoe hoger de snelheid van uw lader, hoe meer dit vraagt van uw installatie:

  • een 11 kW laadpaal/wandlader vereist een 3-fase 3 x 16A aansluiting
  • een 22 kW laadpaal/wandlader vereist een 3-fase 3 x 32A aansluiting

 

Laadpaal vs. wandlader: maak niet de verkeerde keuze!

Weet u al waar u uw laadstation wil gaan gebruiken? In veel gevallen bepaalt dit ook voor welk type lader u kiest. Een wandlader is bijvoorbeeld ideaal voor in de garage of onder de carport, terwijl een laadpaal handiger is als u uw BMW i5 wat verder van de voordeur wil opladen. Twijfelt u? Probeer u dan in te beelden hoe uw toekomstige laadsituatie eruit zal komen te zien en hoe de laadkabel zal komen te lopen. Ook kunt u natuurlijk contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Wij regelen de installatie van A t/m Z

De installatie van uw lader kunt u het beste overlaten aan een vakman. Kiest u voor ons installatiepakket, dan verzorgt een bij ons aangesloten, gecertificeerd monteur de montage en installatie tot in de puntjes.

 

Wat is de oplaadtijd van de BMW i5?

De BMW i5 laadt op met een snelheid van 11 of 22 kW per uur, mits de lader zelf hier ook geschikt voor is. Aan de hand van dit gegeven kunnen we ook de te verwachten laadtijd berekenen:

  • Laadtijd BMW i5 met 11 kW boordlader: ( 81,2 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,7 uur
  • Laadtijd BMW i5 met 22 kW boordlader: ( 81,2 kWh / 22 kW / 0,85 = 4,3 uur

Uiteraard is deze berekening slechts een indicatie van de te verwachten laadtijd. De daadwerkelijke laadsnelheid kan afwijken als gevolg van de omgevingstemperatuur, staat van de elektrische installatie of een eventueel ingrijpen van de Load Balancing-functie.

 

BMW i5 laders geschikt voor zakelijk gebruik

Ook zakelijke gebruikers kunnen bij ons terecht voor een laadpaal voor de BMW i5. In principe zijn alle laders uit ons assortiment geschikt voor zakelijke toepassingen. Dankzij ons uitgebreide leveringsprogramma kunnen wij iedereen een passende oplossing beiden, wat het beoogde gebruik ook is.

Lang profijt met een toekomstbestendige laadoplossing

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk profiteren van uw nieuwe laadstation. Houd daarom ook rekening met de toekomst bij uw keuze. Misschien vervangt u op den duur uw BMW i5 wel door een model met meer AC-laadvermogen. In dat geval zou een lader met wat extra laadcapaciteit geen kwaad kunnen. Ook zien we vaak dat elektrisch rijden mensen zó goed bevalt dat ze een tweede EV aanschaffen. Voor deze EV-rijders kan het verstandig zijn om nu alvast te kiezen voor een lader met een dubbele laadaansluiting.

 

Hoe vindt u de beste lader voor uw BMW i5?

Dat uw eigen lader een goed idee is weet u inmiddels waarschijnlijk al. Maar welke lader moet u kiezen? Naast eerdergenoemde zaken, zoals het laadvermogen en het type laadstation, raden wij u aan om ook rekening te houden met onderstaande factoren.

1: Type laadkabel

Sommige laders zijn voorzien van een vaste kabel in plaats van een losse. Deze heeft u niet zelf op te bergen en telkens uit uw kofferbank of frunk te halen, iets wat het laadproces net een stukje makkelijker maakt. Helaas hebben vaste laadkabels ook een groot nadeel: ze zijn een kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

2: Enkele of dubbele laadsocket

In veel gevallen volstaat een lader met een enkele aansluiting, maar als u meerdere EV’s tegelijk wilt opladen raden wij een laadoplossing met een dubbele laadsocket aan. Zo’n model is ideaal voor gebruik op de zaak of als u de lader deelt met de buren.

3: Online of offline laadpaal

Laders met een internetverbinding noemen we ook wel een online lader. Deze moderne laadoplossingen vallen weliswaar in een hogere prijsklasse, maar hebben wel meer te bieden dan de traditionele ‘offline’ laadpalen. Dankzij hun internetconnectie kunnen ze namelijk worden uitgerust met geavanceerde functies die het laadproces makkelijker en veiliger maken.

4: Inclusief uitgebreide backoffice?

Eén van deze functies is de backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in het laadproces. Aan de hand van deze inzichten, bijvoorbeeld over de laadkosten, de laadsnelheid of het energieverlies, kunt u bijvoorbeeld de laadkosten verrekenen of kijken hoe u het proces kan optimaliseren.

5: Autorisatiefuncties – RFID-lezer, laadpassen of Plug & Charge

Wilt u voorkomen dat uw laadpaal of wallbox wordt gebruikt door onbevoegden? Kies dan voor een lader met autorisatie. In ons assortiment vindt u verschillende opties, waaronder RFID-lezer voor laadpassen- of druppels en Plug & Charge-functies.

6: Dynamic Load Balancing

Voorkom overbelasting van uw elektrische installatie door te kiezen voor een model met Load Balancing-functie. Deze functie grijpt automatisch in als overbelasting van uw installatie dreigt.

 

De beste laadoplossing voor uw BMW i5 koopt u bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier voor laadpalen en wandladers voor de BMW i5. Dankzij ons uitgebreide aanbod en advies op maat vindt u ongetwijfeld een passende lader voor uw EV en situatie. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.