Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal BYD Seal U

De beste laadoplossingen voor uw BYD Seal

Laadpaal advies over uw BYD Seal ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

BYD Seal U

Als u op zoek bent naar een laadpaal of wandlader voor de BYD Seal U, zult u merken dat het aanbod van Laaddirect precies biedt wat u zoekt. U vindt hier tal van laadoplossingen die geschikt zijn voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. Wij bieden vrijblijvend, persoonlijk advies en nemen de installatie van uw laadstation als u wilt geheel uit handen.

Ons assortiment bestaat uit verschillende laadpalen en wandladers voor de BYD Seal U, onder andere van merken zoals Alfen, Webasto en Wallbox. Deze laders zijn van hoge kwaliteit, voorzien van de modernste technologieën en beschikken over voldoende laadvermogen om uw BYD Seal U snel en efficiënt op te laden.

 

Ontdek de voordelen van een laadpaal voor uw BYD Seal U

De BYD Seal U is de elektrische SUV-variant van de bekende BYD Seal. Deze elegant vormgegeven EV is gebouwd op een ander platform en biedt wat bescheidener prestaties, met de nadruk op ruimte. Net zoals andere modellen van BYD is de Seal U uitgerust met een Blade-accupakket, dat door BYD zelf wordt geproduceerd en garant staat voor hogere veiligheid en een langere levensduur. Door te kiezen voor een eigen (thuis)lader, bent u niet afhankelijk van publieke laadpunten en kunt u altijd met een volledig opgeladen accu op weg.

 

 

Welke laadoplossing kiezen?

BYD levert de Seal U momenteel in twee uitvoeringen: de BYD Seal U Comfort en de BYD Seal U Design. De Seal U Comfort beschikt over een accupakket van 71,8 kWh, terwijl de Seal U Design een accupakket van 87 kWh heeft. Beide uitvoeringen zijn uitgerust met een 3-fase 11 kW boordlader en een standaard Type 2-laadaansluiting.

Met een eigen laadstation van Laaddirect bent u verzekerd van een betrouwbare en snelle laadoplossing voor uw BYD Seal U, zodat u altijd met een volle accu op pad kunt. Onze laadpalen en wandladers bieden voldoende AC-laadcapaciteit en alle benodigde features voor een optimale laadsessie.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

BYD Seal U Comfort

71,8 kWh

11 kW

Type 2

BYD Seal U
Design

87 kWh

11 kW

Type 2

 

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Hoeveel AC-laadvermogen is er voor de BYD Seal U nodig? 

Om het AC-laadvermogen van de Seal U volledig te benutten, heeft u een laadoplossing (laadpaal of wandlader) nodig met minstens evenveel laadcapaciteit. Een 11 kW laadstation vereist bovendien ook een 3-fase 3x16A aansluiting. Zonder deze aansluiting haalt de laadoplossing nooit de 11 kW laadsnelheid en duurt het laden dus aanzienlijk langer. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om uw groepenkast uit te breiden, hoewel hier vaak extra kosten aan verbonden zijn.

BYD Seal U laadpaal

 

Kiest u een wandlader, of toch een laadpaal?

In ons aanbod vindt u twee types laders: wandladers en laadpalen. Welke voor u geschikt is, hangt af van het beoogde gebruik. Wandladers zijn betaalbaarder maar minder flexibel, en zijn vooral geschikt voor gebruik dicht bij de voordeur, zoals onder de carport, in de garage of aan de oprit. Laadpalen kunnen overal geplaatst worden en zijn daardoor geschikt voor vrijwel alle andere toepassingen. Twijfelt u nog? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

 

En de installatie? Geen zorgen, die regelen wij ook

Over de installatie van uw BYD Seal U lader hoeft u zich geen zorgen te maken. Kies simpelweg voor ons installatiepakket en wij regelen de installatie van A tot Z. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Hoelang duurt het opladen van de BYD Seal U eigenlijk?

De laadtijd van de BYD Seal U is, net als die van andere EV’s, afhankelijk van de accucapaciteit, de laadsnelheid en externe factoren. Aan de hand van onderstaande rekensom kunt u dit gemakkelijk uitrekenen:

  1. Deel de accucapaciteit (kWh) door het laadvermogen (kW).
  2. Deel dit nog eens door 0,85 vanwege het verlies
  3. Het resultaat is de geschatte laadtijd in uren.

Dat is deze formule: Laadtijd = ( accucapaciteit / laadvermogen ) / 0,85

Vullen we de specificaties voor de verschillende uitvoeringen van de BYD Seal U in, dan komen we op de volgende laadtijden: 

Laadtijd BYD Seal U Comfort: ( 71,8 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 7,68 = 7 uur en 41 minuten

Laadtijd BYD Seal U Design: ( 87 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 9,30 = 9 uur en 18 minuten

Voor de BYD Seal U Comfort met een 71,8 kWh accupakket en een 11 kW lader duurt het dus bijna 8 uur om de accu volledig op te laden. Voor de BYD Seal U Design met een 87 kWh accupakket duurt het ruim 9 uur.

Opmerkingen

Deze berekening is slechts een schatting. De daadwerkelijke laadtijd kan als gevolg van de omgevingstemperatuur of elektrische aansluiting hoger uitvallen.

 

Laadoplossingen ook voor zakelijk gebruik geschikt

Alle laders in ons aanbod zijn geschikt voor gebruik thuis of op de zaak. Er zijn ook specifieke modellen die perfect zijn voor zakelijke toepassingen. Deze hebben meerdere laadaansluitingen en geavanceerde functies, zoals een backoffice en een gecertificeerde kWh-meter.

Denk bij de keuze van uw laadoplossing ook aan de toekomst

Een goede lader is een toekomstbestendige lader. Houd daarom bij uw keuze rekening met uw toekomstplannen:

  • De vervanging van uw BYD Seal U door een EV met een grotere laadsnelheid.
  • De mogelijke aanschaf van een tweede elektrische auto.

Zo weet u zeker dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw aankoop.

 

Tips voor het kiezen van de meest geschikte laadpaal voor de BYD Seal U

Hoe vindt u nu de meest geschikte laadpaal of wandlader voor uw BYD Seal U? Wat is wel en niet belangrijk bij uw keuze? Naast essentiële zaken zoals het laadvermogen en het type lader, is het verstandig om ook rekening te houden met de laadaansluiting, het type laadkabel en andere eigenschappen en functies.

1: Aantal en soort laadaansluitingen

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Dan is een lader met een dubbele laadaansluiting aan te raden. Dergelijke laadoplossingen zijn ideaal om te delen met buren of als lader voor op de zaak.

2: Laadkabel: los of vast

Er zijn zowel laadstations met een losse laadkabel als met een vaste laadkabel. Bij een model met een vaste kabel hoeft u de kabel niet steeds op te bergen, wat handiger is. Echter, deze zijn kwetsbaarder en daarom beter geschikt voor niet-publieke plekken.

3: Autorisatie

Laders op publieke plekken kunnen gebruikt worden door onbevoegden. Om dit te voorkomen, kiest u voor een model met autorisatie. Hiermee bepaalt u wie gebruik kan maken van uw lader, via functies zoals Plug & Charge, een smartphone-applicatie, laadpas of laaddruppel.

4: Online of offline lader (backoffice)

Er is een verschuiving van offline naar online laders, die een internetverbinding hebben en vaak slimme functies bieden. Een van de populairste functies is de backoffice, waarmee u inzicht krijgt in het laadproces en de laadkosten kunt verrekenen.

5: Gecertificeerde kWh-meter

Naast een backoffice heeft u een kWh-meter nodig om de laadkosten te verrekenen. Deze functies worden vaak samen aangeboden voor een efficiënte kostenberekening.

6: Load Balancing

Om te voorkomen dat uw lader uw elektrische installatie overbelast, kiest u voor een lader met Dynamic Load Balancing. Deze functie detecteert overbelasting en grijpt direct in.

 

Een laadoplossing voor de BYD Seal U kopen? Dat kan bij Laaddirect!

Voor een laadpaal of wandlader voor uw BYD Seal U moet u bij Laaddirect zijn. Wij zijn het aangewezn adres voor een passende laadoplossing van goede kwaliteit, en alles wat daarbij hoort. Uiteraard voorzien wij u zonodig ook van persoonlijk advies en regelen de installatie voor u. Heeft u vragen over ons uitgebreidw aanbod van A-merk laadoplossingen. Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.