Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Fisker Ocean

De beste laadoplossingen voor uw Fisker Ocean

Laadpaal advies over uw Fisker Ocean ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Fisker Ocean

Laadpaal voor de Fisker Ocean gezocht? De passende laadoplossing vindt u bij Laaddirect! Ontdek ons aanbod van A-merk laadpalen en wandladers. Deze zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik en zijn uitgerust met de modernste features.

Natuurlijk zijn veel van onze laadpalen en wandladers geschikt voor de Fisker Ocean. Zo beschikt het merendeel van onze modellen over voldoende AC-laadcapaciteit en de juiste aansluiting (Type 2). Geschikte lader gevonden? Dan regelen wij, als u dat wilt, ook de installatie.

 

Laadpaal voor de Fisker Ocean

De Fisker Ocean is de eerste EV van het Amerikaanse merk en – officieel gezien – ook de eerste productieauto van Fisker Inc. De Ocean is een volledig elektrisch aangedreven, mid-size SUV met een flinke actieradius, uiteraard afhankelijk van de gekozen variant. Net zoals bij veel andere EV’s haalt u alleen het meeste uit uw Ocean met een eigen lader thuis of op de zaak. Zonder bent u immers afhankelijk van (duurdere) publieke laadpunten en kunt u waarschijnlijk niet altijd opladen wanneer u wilt.

 

Welke laadoplossing kiezen?

Maar welke lader moet u kiezen? Fisker levert de Ocean in Nederland in vier versies: de Ocean One, Sport, Ultra en Extreme. Daarnaast is er nog een introductieversie maar die is in Nederland niet verkrijgbaar. Met uitzondering van de Ocean Sport, die uitgerust is met een 75 kWh accu, beschikt elke uitvoering van de Ocean over een 100 kWh accupakket. Verder heeft elke uitvoering een 3-fase 11 kW boordlader met een Type 2-laadaansluiting. Anders gezegd, welke versie u heeft is niet van invloed op uw keuze voor een laadpaal voor uw Fisker Ocean.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Ocean One 100 kWh 11 kW Type 2
Ocean Sport 75 kWh 11 kW Type 2
Ocean Ultra 100 kWh 11 kW Type 2
Ocean Extreme 100 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Voldoende AC-laadvermogen essentieel

Om uw Fisker Ocean binnen de gewenste tijd op te laden heeft u een laadvoorziening nodig met voldoende AC-laadcapaciteit. In het geval van de Fisker Ocean is dit een laadstation met minstens 11 kW aan laadvermogen. Vergeet niet dat een 11 kW laadoplossing een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting vereist. Heeft u deze niet? In dat geval kunnen wij kijken of uitbreiding van uw elektrische installatie mogelijk is.

Laadpaal Fisker Ocean

 

Fisker Ocean: laadpaal of wandlader?

U heeft keuze uit twee soorten laders, een laadpaal en een wandlader. Welke u moet hebben hangt af van de beoogde parkeer- en laadplek van uw Ocean. Beeld u hoe deze er uit zal komen te zien of er momenteel uitziet en hoe de laadkabel idealiter zal moeten lopen. Vaak kunt u hieruit al opmaken welk type laadoplossing voor u het meest handig is. Zo niet, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Installatie

Naast voor de laadoplossing zelf kunt u bij ons ook terecht voor de installatie van uw nieuwe lader. Een bij ons aangesloten monteur neemt al het werk uit handen en verzorgt de installatie tot in de puntjes. Dat is wel zo makkelijk.

 

Hoe lang duurt het om de Fisker Ocean volledig op te laden?

Wilt u weten hoe lang het duurt om uw Fisker Ocean op te laden? De exacte laadtijd hangt af van uiteenlopende factoren, zowel intern (laadvermogen, accucapaciteit) als extern (omgevingstemperatuur, elektrische aansluiting). Dit maakt het lastig om de laadtijd vast te stellen. Gelukkig is er toch een manier om de laadtijd te schatten, namelijk aan de hand van de volgende rekensom:

Laadtijd = (accucapaciteit / AC-laadvermogen) / 0,85

Uw rekenmachine erbij pakken hoeft – dat hebben wij al gedaan:

Laadtijd Fisker Ocean Sport = ( 75 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,02 uur

Laadtijd Fisker Ocean One, Ultra & Extreme = ( 100 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 10,70 uur

Zijn het laadvermogen van uw boordlader en laadstation niet gelijk? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening.

 

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Nagenoeg alle laders in ons leveringsprogramma lenen zich voor gebruik thuis, op de zaak of ergens anders. Uw Fisker Ocean zakelijk opladen is dus geen enkel probleem. Integendeel: in ons aanbod vindt u tal van modellen die ideaal zijn voor zakelijk gebruik.

Toekomstbestendig?

Van uw laadpaal of wandlader heeft u jaren profijt, mits u nu de juiste keuzes maakt en met de juiste zaken rekening houdt. Eén hiervan is toekomstbestendigheid. Misschien schaft u in de toekomst wel een tweede EV aan of vervangt u uw Ocean door een model met meer laadcapaciteit. Door dergelijke overwegingen nu alvast mee te nemen doet u zichzelf een groot plezier.

 

Hoe vind ik de beste lader voor mijn Fisker Ocean?

Bij het kopen van een laadpaal voor uw Fisker Ocean komen tal van zaken kijken. We zetten de belangrijkste op een rij:

1: Losse of vaste laadkabel

Naast laders met een losse laadkabel – die u opbergt in uw EV – zijn er ook modellen met een vaste kabel. Veel gebruikers vinden deze nét iets handiger, wat inderdaad zo is. Helaas zijn laders met vaste laadkabels ook kwetsbaarder en daarmee minder geschikt voor gebruik op publieke plekke

2: Aantal sockets

U heeft keuze uit laders met een enkele en dubbele laadaansluiting. Een laadpaal met een dubbele laadaansluiting is ideaal als u meerdere EV’s tegelijk wilt opladen. Zo niet, dan volstaat een model met een enkele socket.

3: Online lader

Een lader met een internetverbinding noemen we ook wel een online lader. Deze laders hebben vaak een meerprijs, maar kunnen dankzij de internetconnectie uitgerust worden met functies zoals een backoffice, autorisatie en Dynamic Load Balancing.

4: Backoffice & kWh-meter

Met een backoffice, met name wanneer u deze combineert met een kWh-meter, haalt u het maximale uit uw lader. De backoffice geeft u namelijk inzicht in het laadproces. Denk hierbij aan de laadkosten, het energieverlies, de laadtijd, noem maar op.

5: Load Balancing

Helaas komt het wel eens voor dat een laadstation een elektrische installatie overbelast, bijvoorbeeld als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote verbruikers in huis. Om deze reden rusten fabrikanten hun modellen uit met Dynamic Load Balancing. Dit is een functie die automatisch ingrijpt wanneer overbelasting dreigt.

6: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat onbevoegden uw lader kunnen gebruiken? Kies dan voor een exemplaar met autorisatie. U heeft keuze uit verschillende soorten functies, waaronder Plug & Charge, een RFID-lezer en smartphone applicaties.

 

Fisker Ocean laadpaal kopen bij Laaddirect

Kortom, Laaddirect is dé aangewezen leverancier van een topkwaliteit Alfen, Wallbox, Webasto, EVBox, Etrel of MyEnergi laadpaal of wandlader. Ontdek ons aanbod, kies de lader die u nodig hebt en plaats uw bestelling. Wij leveren de laadoplossing razendsnel en zorgen ervoor dat deze vakkundig wordt geïnstalleerd. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.