Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal JAC iEV7S

De beste laadoplossingen voor uw JAC iEV7S

Laadpaal advies over uw JAC iEV7S ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

JAC iEV7S

Bij Laaddirect vindt u ongetwijfeld de passende lader voor uw JAC iEV7S. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit topmerk laadoplossingen die als laadpaal én als wandlader kunnen worden geïnstalleerd. Daarnaast nemen we de installatie van uw laadstation maar al te graag uit handen. Op deze manier heeft u maximale flexibiliteit. De JAC iEV7S is een compacte, betaalbare crossover SUV van Chinese makelij. De elektrische crossover beschikt niet over een bijzonder indrukwekkend accupakket, wat betekent dat deze regelmatig opgeladen moet worden. Gelukkig biedt een van onze topmerk laadpalen of wandladers uitkomst.

Uitvoeringen?

Momenteel is de JAC iEV7S slechts verkrijgbaar in een enkele uitvoering. In deze uitvoering beschikt de elektrische cross-over over een bescheiden 43,5 kWh-accupakket (39 kWh bruikbaar), 6,6 kW AC-laadvermogen en een standaard Type 2-aansluiting. Deze accu in combinatie met de efficiënte aandrijflijn is goed voor een WLTP-bereik van zo’n 240 kilometer.

Uitvoering Accu             AC-laadvermogen      Aansluiting
JAC iEV7S 43,5 kWh 6,6 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt voor de JAC iEV7S?

Niet elke lader is geschikt voor uw JAC iEV7S. Een passende lader voor de iEV7S beschikt over minimaal 6,6 kW aan AC-laadcapaciteit en een Type 2-laadaansluiting. Overigens hebben de laadcapaciteit van uw EV én het laadvermogen van uw laadstation ook implicaties voor de benodigde elektrische aansluiting. Hoe hoger het vermogen, hoe meer dit vereist van uw elektrische installatie. Aangezien de JAC iEV7S over een bescheiden 6,6 kW aan AC-laadvermogen beschikt hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Aan een 1-fase 1 x 32A aansluiting heeft u namelijk genoeg.

Type lader: laadpaal of wandlader?

U heeft keuze uit twee types lader: een laadpaal en een wandlader. Het verschil tussen deze? Heel eenvoudig: de plek van montage. De een wordt op een losstaande paal geplaatst, de ander tegen de muur. Zo simpel kan het zijn. Toch is ook deze keuze een belangrijke. Het bepaalt immers in grote mate het gebruiksgemak van uw lader. Welke voor u het meest geschikt is hangt vooral af van de beoogde laadplek voor uw JAC iEV7S. Leent deze plek zich het beste voor een laadpaal? Of komt een wandlader hier toch beter tot zijn recht? Houd bij uw keuze rekening met hoe de laadkabel zal komen te lopen.

Het Laaddirect installatiepakket

Over de installatie van uw laadstation hoeft u zich geen zorgen te maken. Kies simpelweg voor ons installatiepakket. Dan komt een bij ons aangesloten, gecertificeerde monteur de lader voor u installeren. Dat is wel zo gemakkelijk.

Hoe lang duurt het om de JAC iEV7S volledig op te laden?

De werkelijke laadtijd van uw JAC iEV7S is afhankelijk van talloze factoren. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, de staat van uw elektrische installatie, het AC-laadvermogen en de bruikbare accucapaciteit. Dit maakt het nauwkeurig berekenen van de laadtijd een ingewikkelde aangelegenheid. Gelukkig is er een handige, eenvoudige rekensom waarmee u toch een aardig idee krijgt van de te verwachten laadtijd.

Berekenen

Het werkt als volgt. Eerst deelt u de accucapaciteit van uw iEV7S door het AC-laadvermogen van de boordlader. Vervolgens deelt u de uitkomst hiervan door 0,85. Waarom? Tijdens het laadproces gaat doorgaans zo’n 15% van de energie verloren. Door dit mee te nemen in de berekening is deze een stuk accurater.

De som ziet er als formule als volgt uit:

( Bruikbare accucapaciteit / AC-laadvermogen) / 0,85 = laadtijd in uren

Vullen we de specificaties van de JAC iEV7S in, dan krijgen we een geschatte laadtijd van circa 7 uur:

( 39 kWh / 6,6 kW ) / 0,85 = 6,95 uur = 6 uur en 57 minuten

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Alle laders uit ons assortiment zijn geschikt voor gebruik thuis, op de zaak of elders. Daarnaast bestaat uit ons aanbod uit laadoplossingen van uiteenlopende merken. Elke lader heeft zijn eigen unieke kenmerken en ideale toepassingen, waardoor wij in staat zijn iedereen het perfecte laadstation aan te bieden.

Hoe vind ik de beste passende lader voor mijn JAC iEV7S?

Natuurlijk wilt u de perfecte lader vinden – maar hoe doet u dit nou? We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rijtje.

Eerdergenoemde zaken: vermogen, elektrische aansluiting & type lader

Het is van essentieel belang dat uw lader over voldoende AC-laadvermogen beschikt. In het geval van de iEV7S crossover SUV is dit minimaal 6,6 kW. Om deze laadcapaciteit ten volle te benutten heeft u bovendien een 1-fase 1 X 32A elektrische aansluiting nodig. Ook moet u niet vergeten rekening te houden met het type laadaansluiting (Type 2).

Aantal aansluitingen: één of meerdere?

De aansluiting van een laadpaal wordt ook wel een socket genoemd. U heeft keuze uit laders met een enkele of dubbele socket. De eerstgenoemde is perfect als u zowel nu als in de toekomst slechts één EV tegelijk wilt opladen. Een laadpaal of wandlader met een dubbele socket biedt uitkomst als u twee elektrische auto’s tegelijk wilt opladen.

Laadkabel

Het merendeel van de laders is uitgerust met een losse laadkabel. Deze bergt u op in de kofferbak en haalt u tevoorschijn zodra u uw iEV7S wilt opladen. Daarnaast zijn er laadstations met een vaste laadkabel. Deze zijn wat gemakkelijker te gebruiken aangezien u de laadkabel niet meer hoeft op te bergen. Helaas zijn deze laders ook wat kwetsbaarder en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

Online lader

Laders met een internetverbinding staan bekend als online laders. Dergelijke laders beschikken dankzij de internetconnectie over verschillende handige functies die het laden gemakkelijker, efficiënter, zuiniger én voordeliger maken.

Backoffice

Een backoffice is misschien wel de meest gezochte functie voor een laadpaal of wandlader. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie omtrent het laden, van het energieverlies tot de laadkosten. Laadstations met een backoffice zijn hierdoor ideaal voor gebruikers die de kosten van het laden willen verrekenen met anderen.

Gecertificeerde kWh-meter

Wilt u de laadkosten verrekenen met medegebruikers of uw werkgever? Dan moet uw toekomstige lader naast een backoffice ook uitgerust zijn met een gecertificeerde kWh-meter. Gelukkig vindt u in ons aanbod diverse laadoplossingen die standaard van beide functies zijn voorzien.

Autorisatie: smartphone app, laadpas of Plug & Charge

Kiest u voor een laadpaal/wandlader met een autorisatiefunctie dan weet u zeker dat onbevoegden geen gebruik kunnen maken van uw laadpunt. Om te kunnen laden moet de gebruiker namelijk eerst worden geautoriseerd. Dit gaat doorgaans aan de hand van een smartphone applicatie, laadpas, laaddruppel of Plug & Charge functie.

Dynamic Load Balancing

Met een lader uitgerust met Dynamic Load Balancing weet u zeker dat uw elektrische installatie niet overbelast raakt. Deze laders detecteren namelijk wanneer andere grote stroomverbruikers ingeschakeld zijn en passen hierop automatisch het eigen vermogen aan. Hiermee wordt overbelasting voorkomen.

Kies een toekomstbestendige laadoplossing

Veel mensen maken de fout om zich blind te staren op het heden. Dit terwijl een laadpaal of wandlader een lange termijn investering is. Door nu de juiste keuzes te maken doet u zichzelf een groot plezier. Vergeet bijvoorbeeld niet rekening te houden met uw toekomstplannen. Wellicht schaft u binnenkort een tweede EV aan of vervangt u uw JAC iEV7S in de nabije toekomst door een model met meer laadcapaciteit. Kortom, nu alvast rekening houden met de toekomst kan geen kwaad.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.