Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Lotus Emeya

De beste laadoplossingen voor uw Lotus Emeya

Laadpaal advies over uw Lotus Emeya ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Lotus Emeya

Zonder een passende laadpaal of wandlader is uw Lotus Emeya uiteraard niet compleet. Laaddirect is dé expert op het gebied van A-merk laadstations, met merken als Alfen, Webasto, Wallbox, EVBox, MyEnergi, Ratio, Zaptec en Etrel in ons assortiment. Onze laadoplossingen zijn geschikt voor diverse toepassingen en worden, indien gewenst, door onze vakkundige monteurs bij u geïnstalleerd.

Binnen ons aanbod vindt u zeker de juiste wandladers en laadpalen voor de Lotus Emeya. Deze zijn uitgerust met voldoende laadcapaciteit en de nieuwste technologieën, inclusief backoffice-systemen, kWh-meters en autorisatiefuncties.

Welke laadoplossing moet ik voor de Lotus Emeya kiezen? 

Lotus biedt de Emeya in drie configuraties aan: de standaard Emeya, de Emeya R en de Emeya S. Alledrie zijn ze uitgerust met een 109 kWh accu en een 22 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting. Dit betekent dat de keuze van de lader onafhankelijk is van de specifieke configuratie van uw Lotus Emeya die u kiest.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Lotus Emeya

109 kWh

22 kW

Type 2

Lotus Emeya R

109 kWh

22 kW

Type 2

Lotus Emeya S

109 kWh

22 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Laadpaal voor de Lotus Emeya, of een wandlader?

De 100% elektrische Lotus Emeya ‘hyper-GT’ is een bijzondere sportieve elektrische sedan die de functionaliteit van een sedan combineert met de duurzaamheid en sportieve prestaties van elektrisch rijden. De Emeya beschikt over een relatief groot accupakket van 109 kWh, waardoor deze niet alleen snel, maar ook ver rijdt, namelijk ongeveer 600 kilometer. Een eigen laadoplossing is essentieel om deze actieradius te realiseren. Met een thuislader of laadstation op uw werk kunt u uw Lotus Emeya dagelijks gemakkelijk opladen, zodat u altijd met een volle accu op weg kunt. Daarbij maakt het niet uit of u een aan de wand gemonteerde (wandlader) laadoplossing kiest, of eentje die via een paal wordt gemonteerd (laadpaal).

Laadpaal Lotus emeya

 

Optimale laadsnelheid voor uw Lotus Emeya

Om de maximale efficiëntie te halen uit de 3-fase boordlader van uw Lotus Emeya, is het essentieel dat u een lader gebruikt met een laadvermogen van 22 kW. Het is van belang te beseffen dat dit niet alleen invloed heeft op de lader zelf, maar ook op uw elektrische installatie. Een aansluiting van minimaal 3 x 25A is vereist voor een dergelijk vermogen. Indien uw installatie hier niet aan voldoet, kunnen we onderzoeken of uitbreiding van uw groepenkast mogelijk is. Het is echter belangrijk op te merken dat een dergelijke aanpassing gepaard gaat met een hoger vastrecht. Als het verzwaren van de elektriciteitsaansluiting een bezwaar is, zou u ook een laadvoorziening met een capaciteit van 11 kW kunnen overwegen.

 

Een laadpaal, of een wandlader?

Bij het kiezen tussen een laadpaal en een wandlader zijn er verschillende overwegingen. Een laadpaal kan vrijwel overal geplaatst worden, waardoor het ideaal is als uw Lotus op een afstand van uw woning staat. Aan de andere kant is een wandlader meer geschikt voor installatie in de garage, onder een carport of naast de oprit. Twijfelt u over welke optie het beste past bij uw situatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies.

 

Installatiegemak

Een laadstation monteren is zo eenvoudig niet en u heeft er een zeer technische hand voor nodig. Heeft u die niet of wilt u het liever uitbesteden aan een professionele monteur? Dat kan. Kies voor het installatiepakket en dan komt er een monteur langs op een door u gekozen tijdstip en dag.

 

Zo lang duurt het opladen de Lotus Emeya

Nieuwsgierig naar de laadtijd van uw Lotus Emeya? Het precieze aantal uren dat nodig is, blijft vaak een raadsel vanwege de vele variabelen die het laadproces beïnvloeden. Toch kunnen we met behulp van onderstaande formule een geschatte tijdsduur berekenen:

Laadtijd Lotus Emeya: ( 109 kWh / 22 kW ) / 0,85 = 5,83 uur = 5 uur en 50 minuten

Deze berekening veronderstelt dat zowel uw lader als uw elektrische installatie voldoende capaciteit hebben om het maximale laadvermogen van de Emeya te benutten. Indien dit niet het geval is, zal de laadtijd aanzienlijk langer zijn. Bovendien dient opgemerkt te worden dat deze berekening slechts een indicatie geeft; de werkelijke laadtijd kan variëren. Als u bijvoorbeeld kiest voor een 11 kW laadpaal in plaats van 22 kW, zal het opladen van de accu van uw Emeya twee keer zo lang duren.

Zakelijk laden van de Lotus Emeya

Overweegt u uw EV zakelijk op te laden of de lader op uw werkplek te installeren? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Bijna alle laders in ons assortiment zijn geschikt voor zakelijk gebruik, waardoor u een ruime keuze heeft. Enkele modellen uit ons aanbod zijn bijzonder populair bij zakelijke gebruikers, vooral die met vaste kabels, meerdere aansluitingen en slimme functies zoals een backoffice en Dynamic Load Balancing.

 

UW EV toekomstgericht opladen

Het is belangrijk om bij de keuze van uw lader rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Door nu de juiste beslissingen te nemen, kunt u op de lange termijn tijd, geld en moeite besparen. Dit omvat onder andere het overwegen van een eventuele tweede BEV of PHEV en de laadsnelheid van toekomstige voertuigen.

 

Het vinden voor de juiste lader voor uw Lotus Emeya 

De ideale lader is degene die perfect aansluit op uw individuele omstandigheden, behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen om u te helpen bij uw keuze:

1: Slimme lader met backoffice

Een slimme lader (ook wel online lader) heeft een internetverbinding en daardoor kan het contact maken met een app of website (backoffice). Een backoffice biedt inzicht in het laadproces en kan het laden efficiënter en sneller maken. In combinatie met een kWh-meter kunt u de laadkosten verrekenen met anderen. Ook kunt u zien hoelang de auto al aan het laden is en hoelang het nog duurt voordat het op 100% is. 

2: Type laadkabels 

U heeft de keuze tussen een losse of vaste laadkabel. Een losse kabel bergt u op in uw Emeya en haalt u tevoorschijn wanneer nodig, terwijl een vaste kabel permanent aan uw laadstation zit en gemakkelijker te gebruiken is, maar ook kwetsbaarder is voor vernieling en diefstal. Op publieke plekken wordt daarom vrijwel altijd gekozen voor losse kabels.

3: Laadaansluitingen

Het type en aantal aansluitingen is van groter belang dan menigeen denkt. De Lotus Eemya heeft een Type 2-aansluiting, dus uw toekomstige lader moet hier ook over beschikken. Het aantal aansluitingen hangt af van uw beoogd gebruik. Als u twee EV’s tegelijk wilt opladen, is een lader met een dubbele aansluiting ideaal; anders volstaat een enkele socket.

4: Veiligheidsfuncties

Denk aan functies zoals Load Balancing en autorisatie, die zorgen voor een veilig gebruik van uw lader en voorkomen overbelasting van uw elektrische installatie, terwijl alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de lader. Dit geeft gemoedsrust, veiligheid gaat immers voor alles.

 

Koop uw laadstation bij Laaddirect

Met ons brede, gevarieerde assortiment van kwaliteitsproducten zijn we in staat om altijd een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Lotus Emeya aan te bieden, die perfect aansluit op uw behoeften en voorkeuren. Mocht u nog twijfels hebben over ons aanbod, een specifieke laadoplossing, of onze installatieservice, dan staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek en meer informatie. We helpen u graag verder met het vinden van de juiste oplossing voor uw elektrische Lotus Emeya.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.