Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mercedes eVito

De beste laadoplossingen voor uw Mercedes eVito

Laadpaal advies over uw Mercedes eVito ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Mercedes eVito

Op zoek naar een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Mercedes eVito? Bij ons heeft u de keuze uit talloze wandladers en laadpalen van diverse A-merken. Al onze laadoplossingen zijn geschikt voor particulier en zakelijk gebruik en kunnen optioneel worden geplaatst door een bij ons aangesloten monteur. De Mercedes eVito is de eerste elektrische bestelwagen in zijn klasse en is functioneel, veilig en comfortabel. Vanwege het bereik van de eVito, 137 kilometer, moet deze elektrische bestelwagen wel vrij vaak opgeladen worden. Daarom is het extra belangrijk om de juiste lader voor uw Mercedes eVito te vinden. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw eVito en diens accu haalt.

Mercedes evito laadpaal

Twee uitvoeringen

Op dit moment is de Mercedes eVito leverbaar in twee uitvoeringen, simpelweg “lang” en “extralang” genaamd. Zoals de benamingen al suggereren verschillen deze uitvoeringen alleen op gebied van lengte, laadruimte en laadvermogen. Deze zaken hebben geen invloed op uw keuze voor de geschikte laadoplossing. Beide eVito-uitvoeringen hebben een accu met een capaciteit van 61 kWh en een Type 2-aansluiting met een AC-laadcapaciteit van in totaal 11 kW.

De oudere versie van de eVito – die tot maart 2022 werd geleverd – beschikt over een 41 kWh-accupakket en slechts 7,2 kW aan laadvermogen. Houd dit verschil goed in het achterhoofd, dit heeft namelijk gevolgen voor uw keuze voor een passende laadoplossing.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Mercedes eVito Lang
(09/2018 – 3/2022)
41 kWh     7,2 kW Type 2
Mercedes eVito Extra lang
(09/2018 – 03/2022)
41 kWh 7,2 kW Type 2
Mercedes eVito Lang
(vanaf 03/2022)
60 kWh 11 kW Type 2
Mercedes eVito Extra lang
(vanaf 03/2022)
60 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Wat is een geschikte laadoplossing voor de Mercedes eVito?

Hoe weet u nu welke lader geschikt is voor uw Mercedes eVito? Het draait hier vooral om twee zaken: het type aansluiting en het vermogen van uw aansluiting. De eVito heeft een Type 2-aansluiting, wat inhoudt dat u uitsluitend naar laders met deze aansluiting kijkt. De exacte laadcapaciteit hangt af van de uitvoering van uw eVito. Heeft u de ‘originele’ eVito? Deze beschikt over 7,2 kW aan AC-laadvermogen. Om dit vermogen volledig te kunnen benutten, is een aansluiting met minstens evenveel vermogen benodigd – in dit geval een 1-fase 1x32A aansluiting. Heeft u de nieuwste Mercedes eVito met een AC-laadvermogen van 11 kW? Dan heeft u een laadpaal nodig met minimaal evenveel laadvermogen. Dit vereist op zijn beurt een 3-fase 3 x 16A aansluiting.

 

Laadpaal of wandlader?

Het enige verschil tussen een laadpaal en een wandlader is de manier van monteren. Daar waar bij de laadpaal de lader op een paal wordt bevestigd, wordt bij een wandlader het laadstation aan een muur geplaatst. Welke voor u en uw Mercedes eVito het meest geschikt is, hangt af van uw parkeer- en laadsituatie. Kijk hier goed naar en beeld u in hoe de laadkabel zal komen te lopen. Vraag u af of de situatie zich beter leent voor een laadpaal of een wandlader. Maak vervolgens op basis hiervan een keuze voor een van de twee types.

 

Montage door gecertificeerd installateur

Waagt u zich liever niet aan de montage van uw laadoplossing? Kies dan voor het Laaddirect Installatiepakket. In dat geval wordt de installatie van uw Mercedes eVito-lader uit handen genomen en uitgevoerd door een bij ons aangesloten monteur. Uiteraard beschikken al onze installateurs over de juiste papieren.

 

Wat is de laadtijd van de Mercedes eVito?

De tijd die de lader nodig heeft om de accu van uw eVito 100% op te lade, is eenvoudig te berekenen met de volgende rekensom. Eerst deelt u de accucapaciteit door het laadvermogen. Vervolgens dient er rekening te worden gehouden met een energieverlies van 15%. Dit doen we door de uitkomst van de eerdere som te delen door 0,85. Voor de huidige (vanaf 2022) generatie van de Mercedes eVito is de laadtijd als volgt:

60 kWh / 11 kW / 0,85 = 6,42 uur

Wijkt het laadvermogen van uw boordlader af van dan die van uw laadstation? Gebruik dan de laagste waarde van de twee in de berekening.

Let op: deze berekening is slechts een schatting en moet niet worden gezien als een perfecte weerspiegeling van de werkelijkheid. In de praktijk is het berekenen van de perfecte laadtijd vele malen complexer, aangezien de laadtijd ook afhankelijk is van tal van andere factoren, zoals de omgevingstemperatuur en de elektriciteitsaansluiting.

 

Zowel particulier als zakelijk

In principe zijn alle laders uit ons assortiment zowel particulier als zakelijk te gebruiken. Ons leveringsprogramma bestaat uit uiteenlopende A-merk laders, ieder met zijn eigen ideale toepassingen en eigenschappen. Dit maakt dat wij voor elke situatie de perfecte laadoplossing kunnen aanbieden.

Houdt u ook rekening met de toekomst?

Het kan geen kwaad om een laadpaal of wandlader als een lange termijn investering te zien. Pakt u de aanschaf van de lader voor uw Mercedes eVito slim aan, dan kunt u deze namelijk ook voor andere elektrische voertuigen gebruiken. Bijvoorbeeld als u een tweede elektrische auto aanschaft, of als u uw eVito vervangt met een bestelbus met een hoger AC-laadvermogen. Kortom, houd rekening met toekomst bij uw keuze voor de geschikte lader.

 

Hoe vind ik de beste laadpaal voor mijn Mercedes eVito?

Wilt u de beste laadoplossing voor uw Mercedes eVito vinden? Dan doet u er verstandig aan om, naast het vermogen en de uitvoering, ook te kijken naar de volgende zaken.

1: Autorisatie: Plug & Charge, smartphone app of RFID-lezer

Heeft u liever niet dat anderen gebruik kunnen maken van uw laadstation? Dan biedt een lader met zogenaamde autorisatie-functie uitkomst. Dergelijke laders zijn voorzien van een functie waarmee u kunt bepalen wie er wel en wie er geen gebruik mag maken van uw lader. Dit doet u bijvoorbeeld door middel van een Plug & Charge-optie, een smartphone applicatie of een RFID-lezer voor laadpasjes.

2: ‘Slimme’ of ‘domme’ lader

Er komen tegenwoordig steeds meer ‘slimme’ laders op de markt. Dit zijn laders met een internetverbinding en een back office. De back office biedt u een duidelijk inzicht in de laadkosten, iets wat vooral handig is voor gebruikers die de kosten met andere gebruikers of hun werkgever willen verrekenen.

3: Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Deelt uw lader de beschikbare energie met andere grote energieverbruikers (de wasmachine of wasdroger), dan kan er overbelasting ontstaan. Kiest u voor een lader met Dynamic Load Balancing, dan loopt u dit risico niet. Deze laders detecteren namelijk wanneer andere grote energieverbruikers worden ingeschakeld en passen hun eigen opgenomen vermogen hier op aan.

4: Vaste of losse laadkabel

Duikt u liever niet de laadruimte in als u uw eVito wilt opladen? Dan kunt u kiezen voor een lader met een vaste laadkabel. Maar let op: deze laders zijn wat kwetsbaar en daardoor minder geschikt voor gebruik op publieke plekken.

5: Enkele of dubbele socket

Ten slotte moet er rekening worden gehouden met de hoeveelheid laadaansluitingen, soms ook wel sockets genoemd. Heeft u liever wat speelruimte voor de toekomst, dan raden wij een laadoplossing met een dubbele laadaansluiting aan.

 

Een geschikte laadpaal voor de Mercedes eVito koopt u bij Laaddirect

Is de huidige laadpaal voor uw Mercedes eVito aan vervanging toe? Of zoekt u een laadstation voor uw nieuwe eVito? Wat uw situatie ook is, wij hebben een passende laadoplossing voor u in huis. Bij ons heeft u maximale flexibiliteit. Niet alleen heeft u keuze uit diverse A-merk laadpalen en wandladers, ook kunt u bij ons terecht voor aankoopadvies en zelfs de installatie van uw nieuwe lader. Komt u er zelf niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.