Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Mini Countryman E/SE

De beste laadoplossingen voor uw Mini Countryman E/SE

Laadpaal advies over uw Mini Countryman E/SE ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Mini Countryman E/SE

Bent u op zoek naar een geschikte laadpaal of wandlader voor uw Mini Countryman? Laaddirect staat voor u klaar als de expert op dit gebied. Wij bieden u een keur aan A-merk laadstations, deskundig koopadvies, en zelfs de volledige installatie van uw nieuwe laadstation (laadpaal of wandlader). Daardoor is Laaddirect uw one-stop-shop voor het volledige traject van het kiezen van de juiste laadmogelijkheid voor uw elektrische Mini Countryman tot aan de installatie ervan.

In ons assortiment treft u een breed en divers aanbod van laadpalen en wandladers voor uw Mini Countryman, voorzien van de adequate AC-laadcapaciteit en alle andere vereiste én handige functionaliteiten. Zo laadt u uw elektrische Mini Countryman E op een snelle en eenvoudige manier op.

 

Laadpaal voor de elektrische Mini Countryman?

De Mini Countryman, een volledig elektrische cross-over SUV, deelt zijn platform met de BMW iX1 en BMW iX2. Deze opvallend ruimtelijke elektrische cross-over SUV van Mini is uitgerust met een flink accupakket, diverse nieuwe functionaliteiten, uitstekende betrouwbaarheid en een aansprekend design. Om optimaal gebruik te maken van uw elektrische Mini Countryman adviseren wij u de aanschaf van een eigen laadpaal of wandlader. Dit maakt u onafhankelijk van openbare laadstations en zorgt er ook voor dat u altijd met een volledig opgeladen accu op weg gaat.

 

 

Welke laadoplossing kunt u het beste kiezen? 

Daarvoor is het verstandig om te kijken naar de laadsnelheid van uw auto, en die kan per uitvoering verschillen. Vooralsnog is de Mini Countryman te koop in twee uitvoeringen: Mini Countryman E en de Mini Countryman SE ALL4. De Mini Countryman E is de standaarduitvoering. Deze beschikt over een 150 kW (204 pk) elektromotor, een 64,7 kWh-accupakket en een 11 kW AC-laadsnelheid. Dat laatste geldt ook voor de Mini Countryman SE ALL4. Deze beschikt over een twee motoren, vierwielaandrijving en een totaal vermogen van 230 kW (313 pk). Het accupakket van de SE ALL4 is identiek aan dat van de standaarduitvoering van de Mini Countryman en beide modellen zijn voorzien van dezelfde Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Mini Countryman E

64,7 kWh

11 kW

Type 2

Mini Countryman SE ALL4

64,7 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Passende laders voor de Mini Countryman

Niet elk laadstation is passend bij de Mini Countryman. Verschillende AC-laadsnelheden en type aansluitingen maken namelijk het verschil tussen auto’s én laadstations. Voor de Mini Countryman moet u kijken naar een AC-laadsnelheid van 11 kilowatt. Ook heeft u een laadstation met een Type 2 aansluiting nodig. Die zult u bij veel laadstations wel tegenkomen omdat de meeste moderne elektrische auto’s een dergelijke aansluiting hebben.

Het blijft echter niet bij de AC-laadsnelheid en het type aansluiting, aangezien de elektrische aansluiting op zijn minst een 3-fase 3 X 16A moet zijn. Het kan zijn dat u deze nog aan moet laten leggen. Indien uw elektriciteitsaansluiting niet toereikend is, kan het langer duren om de accu volledig op te laden.

Laadpaal Mini Countryman E_SE

 

Een laadpaal of een wandlader?

Het verschil tussen deze twee zit hem niet in de technische details maar in de wijze van installatie. Een laadpaal is een laadstation die op een paal bij uw oprit of parkeerplaats wordt geplaatst, en met een ondergrondse kabel verbonden wordt met uw huisinstallatie, terwijl de wandlader aan een muur wordt gemonteerd. Als u uw auto van plan bent op te laden in een carport, dan is een wandlader meestal het gunstigst. Uiteindelijk is de keuze gebaseerd op de plek waar u van plan bent uw auto op te laden. Bedenk dus waar dat is, kijk hoe uw auto daar kunt parkeren en hoe de laadkabel van het laadstation naar de laadpoort van de auto zou lopen.

 

Hulp bij installatie laadstation

Acht u zichzelf niet in staat een laadstation voor uw Mini Countryman te installeren? Bij ons kunt u ook terecht voor de installatie. Wij hebben een netwerk van gecertificeerde monteurs die de installatie voor u regelen. Kies bij uw bestelling dan het installatiepakket en de monteur zal uw laadstation op afspraak voor u installeren.

 

Wat is de laadtijd van de Mini Countryman?

Daar is geen eensluidend antwoord op te geven, vanwege diverse externe factoren, maar een algemene formule om een goed beeld te krijgen volgt:

Accucapaciteit / AC-laadsnelheid / 0,85 (15% van de energie gaat verloren bij het opladen)

Reken hierbij dus op externe factoren zoals de staat van de laadaansluiting, de omgevingstemperatuur en of de auto wel op maximale snelheid laadt. Dit kan namelijk lager zijn als u Dynamic Load Balancing heeft op uw laadstation, die op momenten van een te hoge belasting van uw elektriciteitsaansluiting de laadstroom reduceert.

Maar u zou onderstaande formule kunnen gebruiken om de theoretische oplaadtijd te berekenen:

Mini Countryman E en SE ALL4: (64,7 kWh / 11 kW) / 0,85 = 6,92 uur

 

Laders voor zakelijk gebruik

Het kan best handig zijn om een laadstation te hebben op uw bedrijf, vooral als u de auto thuis niet volledig kan opladen, of als u als werkgever uw bezoekers en werknemers met een EV deze mogelijkheid wilt bieden. Onze laadpalen zijn geschikt voor zowel zakelijk als thuisgebruik. Er zijn zelfs functies op sommige laadstations die extra handig zijn voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld om kosten te verrekenen.

Een lange-termijn laadoplossing

Elektrische auto’s gaan niet voor altijd mee, zoals andere auto’s, maar laadstations hebben over het algemeen een langere levensduur. Het is dus geen verkeerd idee om aan de toekomst te denken bij het kiezen van een laadstation. Wilt u ooit meerdere auto’s kunnen opladen? Kies dan een laadstation met meerdere sockets. Een hogere AC-laadsnelheid kan sowieso geen kwaad als u de auto in de toekomst wilt upgraden.

 

De laadstation keuzegids voor de Mini Countryman

Welke laadpaal of wandlader u het beste kan nemen hangt af van meerdere factoren, waarvan wij enkele al vernoemd hebben en sommige nog niet. Hierbij een overzicht waar u op zou kunnen letten:

1: Laadvermogen, elektrische aansluiting en type lader

Deze hebben wij al eerder op een rij gezet, maar voor de Mini Countryman kunt u kijken naar een laadstation met een AC-laadsnelheid van minimaal 11 kW – waarvoor een 3-fase 3 x 16A aansluiting benodigd is – en een Type 2 aansluiting. Als u in de toekomst een andere auto met een hogere AC-laadsnelheid bijvoorbeeld heeft, doet u er verstandig aan om naar die specificaties te kijken.

2: Sockets

Als u meerdere auto’s heeft, bezoekers met elektrische auto’s krijgt of een laadstation koopt voor uw bedrijf, dan is het prettig om een laadstation met meerdere sockets (aansluitingen) te kopen. Er kunnen dan meerdere EV’s tegelijkertijd laden. Afhankelijk van de capaciteit van het laadstation en de elektriciteitsaansluiting kan het zijn dat de laadcapaciteit over de twee auto’s verdeeld wordt.

3: De laadkabel

Er zijn twee types: de losse en de vaste laadkabel. De losse is minder kwetsbaar, dat is de kabel die u doorgaans in uw auto hebt liggen. Een vaste kabel wordt bevestigd aan de wandlader of laadpaal en hoeft u dus niet mee te nemen of op te bergen. Het nadeel is dat de vaste kabel wel kwetsbaarder is, maar dit zou geen probleem moeten zijn voor privégebruik.

4: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een functie die ervoor zorgt dat het stroomnetwerk niet overbelast raakt. Dat kan namelijk gebeuren als de auto opgeladen wordt en er ook andere grootverbruikers in hetzelfde pand actief zijn. De functie werkt als volgt: dreigt er overbelasting, dan gaat er automatisch minder energie naar het opladen van de auto. Zo blijven de andere apparaten prima werken, wordt de aansluiting niet overbelast en wordt de auto op een veilige manier opgeladen.

5: Backoffice en autorisatie

Er zijn tegenwoordig ook laders die een internetverbinding hebben en daardoor kunnen gegevens van het laadproces verstuurd worden naar een zogenaamde backoffice. Dit is een website of app waar u bijvoorbeeld de laadkosten en verbruikte energie kunt zien, het laden op een groen traject kan zetten en meer. Autorisatie is ook een functie die hier vaak bij komt kijken; u kunt dan bepaalde mensen wel en geen toegang geven tot het laadstation. Dit is natuurlijk optimaal als uw laadstation voor privégebruik is of voor een kleine groep mensen. Zo kunnen andere EV-eigenaren niet op uw kosten aan uw laadstation laden.

 

Laaddirect voor de best passende laadpaal voor uw Mini Countryman

Op Laaddirect kunt u gegarandeerd de perfect laadoplossing vinden voor uw EV. Op onze website kunt u de gewenste eigenschappen selecteren van het laadstation uit uw dromen. Mocht u toch moeite hebben met de keuze of andere vragen hebben over laadstations, dan kunt u bij ons terecht voor gratis advies. Bij ons kunt u ook de laadpaal bestellen en als u een helpende hand zoekt voor de installatie, dan komt er een monteur langs als u voor het installatiepakket kiest.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.