Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nio EL6

De beste laadoplossingen voor uw Nio EL6

Laadpaal advies over uw Nio EL6 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Nio EL6 laadpaal

Om ervoor te zorgen dat uw elektrische auto efficiënt opgeladen wordt, is het essentieel om over een geschikte laadpaal of wandlader voor uw NIO EL6 te beschikken. Dit helpt om niet te afhankelijk te zijn van openbare laadpunten. Laaddirect is de ideale partner om u hierbij te helpen, met een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve laadstations van gerenommeerde merken. Daarnaast biedt Laaddirect deskundig aankoopadvies en kan de installatie voor u verzorgen.

Laaddirect is daarom een uitstekende keuze als leverancier en installateur van laadpalen en wandladers voor de Nio EL6. In ons aanbod vindt u diverse hoogwaardige laadstations geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Deze stations kunnen doorgaans geïnstalleerd worden als laadpaal of wandlader, zijn voorzien van de benodigde laadcapaciteit, en beschikken over alle essentiële functies voor een comfortabel en veilig laadproces.

Welke laadpaal of wandlader is geschikt voor de Nio EL6 SUV?

Nio heeft voor de EL6 twee verschillende accupakketten beschikbaar: een van 75 kWh en een van 100 kWh. Het 100 kWh pakket biedt een actieradius van ongeveer 500 kilometer, conform de redelijk realistische WLTP-normen. Alle configuraties van de Nio EL6 hebben een uniforme laadsnelheid van 11 kW. Wat dat betreft speelt de laadsnelheid geen rol bij de selectie van een geschikte wandlader of laadpaal, zolang u maar een laadstation van minimaal 11 kW kiest.

Uitvoering

Accu

AC-laadsnelheid

Aansluiting

Nio EL6 Standard Range

75 kWh

11 kW

Type 2

Nio EL6 Long Range

100 kWh

11 kW

Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Een passende laadoplossing voor de Nio EL6

De Nio EL6 is een grote, robuust ogende elektrische SUV van Chinese makelij. Hoewel dit model zeker niet het eerste elektrische model van Nio is, is het wel een van de eerste die in Europa beschikbaar is. De EL6 valt op door zijn ruime interieur en de capaciteit om relatief zware aanhangers en caravans te trekken. Een kenmerkende eigenschap van Nio is de mogelijkheid om de accu binnen enkele seconden te verwisselen bij een Nio Swapping Station, hoewel traditioneel opladen ook mogelijk blijft. Hoewel het aantal swapping stations in Europa momenteel beperkt is, wordt er actief gewerkt aan een verdere uitbreiding. Het Chinese merk heeft er in totaal meer dan 1.000 gepland, die overigens ook in Europa worden vervaardigd.

Laadpaal Nio El6

 

Kies de juiste lader voor uw Nio EL6

Het is cruciaal om de juiste lader te selecteren voor uw Nio EL6, vooral met betrekking tot de AC-laadsnelheid. Om de volledige laadcapaciteit van de EL6 te benutten, die 11 kW bedraagt, heeft u een lader nodig met minstens hetzelfde vermogen. Een 11 kW-laadstation vereist op zijn beurt een geschikte elektrische aansluiting, zoals een 3-fase 3 x 16A aansluiting. Uiteraard hebben we verschillende modellen met een AC-laadcapaciteit van 11 kW of meer in ons assortiment, en onze monteurs kunnen u helpen bij het installeren van uw laadstation thuis of op het werk.

 

Welk type laadstation: laadpaal of wandlader?

Bij de selectie van een laadstation heeft u de keuze tussen twee typen: een laadpaal en een wandlader. Welk type het meest geschikt is, hangt af van uw individuele omstandigheden en de locatie waar u van plan bent uw Nio EL6 op te laden. Een wandlader is ideaal voor plaatsing onder een carport of nabij een muur, terwijl een laadpaal doorgaans meer geschikt is voor andere buitenlocaties, zoals aan straat en op een plein. Mocht u twijfelen over welke optie het beste bij uw situatie past, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor advies op maat. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. 

 

Installatie gemak: wij regelen het voor u

Maak u geen zorgen over de installatie; wij regelen die voor u, als u wilt. Met ons optionele installatiepakket plaatst en sluit een ervaren monteur uw nieuwe laadstation aan, en zorgt hij dat het laadstation gebruiksklaar wordt opgeleverd.

 

Zo kunt de oplaadtijd van de Nio EL6 berekenen

Wilt u weten hoelang het duurt om uw Nio EL6 op te laden? Gebruik deze eenvoudige formule:

Deel de accucapaciteit (in kWh) door de AC-laadsnelheid (in kW). Deel de uitkomst vervolgens door 0,85. Zet dan nog het resultaat om naar uren en minuten en u heeft een schatting.

Met de uitvoeringen van de Nio EL6 krijgt u dan deze laadtijden:

EL6 Standard Range: ( 75 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,02 = 8 uur en 1 minuut

EL6 Long Range: ( 100 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 10,70 = 10 uur en 42 minuten

De bovenstaande berekeningen zijn echter wel schattingen. Er zijn namelijk verschillende factoren van invloed, zoals de staat van de accu en de belasting van uw elektrische installatie, die het proces langer kunnen maken. Neem deze tijden dus slechts als indicatie.

Geschikte laadoplossingen voor zakelijk gebruik

Of u uw Nio EL6 nu thuis of op de zaak oplaadt, wij hebben de juiste oplossing voor u. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik, met extra functies zoals een backoffice en met dubbele laadaansluitingen.

 

Toekomstbestendigheid: denk vooruit

De aanschaf van een laadpaal voor uw Nio EL6 vertegenwoordigt een investering op de lange termijn. Het is van cruciaal belang om vooruit te denken en rekening te houden met toekomstige behoeften. Overweeg bijvoorbeeld om een model te selecteren met extra AC-laadsnelheid om eventuele toekomstige verhogingen van de laadsnelheid op te vangen. 

Daarnaast kan het toevoegen van een extra socket uw flexibiliteit vergroten, waardoor u meerdere voertuigen tegelijkertijd kunt opladen of een betere toekomstbestendigheid kunt garanderen voor wijzigingen in uw laadsituatie. 

Het is raadzaam om te investeren in een laadpaal die niet alleen voldoet aan uw huidige behoeften, maar ook aan uw verwachtingen voor de komende jaren. Zo verzekert u zichzelf van een duurzame en efficiënte laadoplossing voor de lange termijn.

 

Tips om de geschikte lader voor de Nio EL6 te vinden

Onderstaande tips kunnen u behulpzaam zijn om snel en gemakkelijk de perfecte laadoplossing voor uw Nio EL6 te vinden. We begrijpen namelijk dat de zoektocht naar een geschikte laadpaal niet altijd eenvoudig is. Daarom hebben we de belangrijkste aspecten voor u op een rijtje gezet, naast de altijd belangrijke laadsnelheid en de fundamentele keuze tussen een laadpaal en een wandlader.

1: Laadkabel opties

Er is keuze tussen vaste en losse laadkabels. Hoewel vaste kabels gemakkelijker in gebruik zijn en ook makkelijker op te bergen zijn, zijn ze helaas ook kwetsbaarder voor schade door bijvoorbeeld vernieling. Daarom raden we laadoplossingen met vaste kabels alleen aan voor gebruik op eigen terrein, waar ze minder risico lopen. In publieke ruimtes zijn de losse kabels meer geschikt.

2: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een geavanceerde functie die ervoor zorgt dat uw elektrische installatie niet overbelast raakt. Bij dreigende overbelasting grijpt deze functie in en reduceert de stroom die naar het laadapparaat gaat, waardoor doorslaande stoppen of schade aan de installatie wordt voorkomen.

3: Online lader met backoffice

Steeds meer laadstations hebben een internetsluiting en een backoffice. Deze bieden een gedetailleerd inzicht in alle aspecten van het laadproces, wat handig kan zijn als u de laadkosten wilt delen of verrekenen met anderen, maar ook als u het laden op een groene stand wilt zetten. Desgewenst zijn er ook extra uitgebreide backoffices van bijvoorbeeld Eflux verkrijgbaar.

4: Autorisatie

Wilt u voorkomen dat vreemden gebruik kunnen maken van uw laadpaal? Kies dan voor een laadoplossing met autorisatiebeheer. Hiermee behoudt u controle over wie toegang heeft tot uw laadpunt. Dit werkt via een RFID-lezer (zoals een laaddruppel of laadpas), Plug & Charge of smartphone app.

 

Daarom koopt ook u uw laadpaal bij Laaddirect

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor de aanschaf van uw Nio EL6 lader. Wij staan bekend als dé aangewezen leverancier van hoogwaardige laadpalen en wandladers van gerenommeerde A-merken. Naast ons uitgebreide assortiment bieden wij ook vrijblijvend advies op maat. Dit om ervoor te zorgen dat u de perfecte laadoplossing vindt die zo goed mogelijk aansluit bij uw behoeften en situatie. Onze ervaren monteurs nemen graag de installatie van uw nieuwe laadstation voor hun rekening, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische aspecten. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.