Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nio EL7

De beste laadoplossingen voor uw NIO EL7

Laadpaal advies over uw NIO EL7 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

google review elektra inkopen
5.0
Heel gemakkelijk inkopen, je hoeft alleen maar te bellen en je krijgt meteen een offerte voor wat je nodig hebt. Daarna kreeg ik de bestelling al na 2 dagen binnen. Top service.
Recensie inkopen bij Laaddirect
5.0
Voor een klant heb ik twee laders aangeschaft bij Laaddirect. Netjes en snel geleverd, vooraf hielpen ze mij goed om een lader uit te kiezen. Ben zeer tevreden.
Review Ratio laadpaal Laaddirect
5.0
Het traject naar een laadpaal is op een fijne wijze begeleid door Laaddirect. Zeer vriendelijke medewerkers, net werkende monteurs en een goede laadpaal.

Laadpaal Nio EL7

Om uw elektrische auto goed op te kunnen laden, is een geschikte laadpaal of wandlader onontbeerlijk voor uw NIO EL7. Dit om te voorkomen dat u te veel afhankelijk bent van openbare laadpunten. Laaddirect is het aangewezen adres om dat voor u op te lossen en beschikt over een breed scala aan hoogwaardige laadstation van verschillende bekende merken. Verder kan Laaddirect u voorzien van een gedegen aankoopadvies en de installatie voor u verzorgen.

Daarom is Laaddirect de aangewezen leverancier en installateur voor laadpalen en wandladers voor de Nio EL7. U vindt in ons programma diverse topkwaliteit laadstations voor zakelijk en particulier gebruik. Deze kunnen meestal zowel als laadpaal of wandlader worden geplaatst, beschikken over de gewenste laadcapaciteit en over alle features die er voor een comfortabel en veilig laadproces nodig zijn.

Laadpaal Nio EL7
 
 

Laadpaal of wandlader voor de Nio EL7

De Nio EL7, eerder ook wel Nio ES7 genoemd, is een grote, robuuste elektrische SUV van Chinese herkomst. Dit model is niet de eerste elektrische auto van Nio, maar behoort wel tot de eerste modellen die beschikbaar zijn in Europa. De EL7 onderscheidt zich met zijn ruimtelijkheid en de mogelijkheid om relatief zware aanhangers en caravans te trekken. Kenmerkend voor Nio is de mogelijkheid om de accu binnen enkele seconden te verwisselen bij een Nio Swapping Station. Traditioneel opladen is echter ook mogelijk. Op het moment van schrijven is het aantal swapping stations in Europa nog steeds beperkt, al wordt hier wel hard aan gewerkt. Nio wil over enkele jaren in Europa meer dan duizend ‘swapstations’ in bedrijf hebben.

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadstation is het beste voor de Nio EL7?

Nio biedt de EL7 momenteel aan met twee verschillende accupakketten: een van 75 kWh en een van 100 kWh. Het grotere pakket van 100 kWh biedt een actieradius van ongeveer 500 kilometer, gemeten volgens de redelijk realistische en wettelijk vastgestelde WLTP-normen. De laadsnelheid voor elke configuratie (75/100 kWh) van de Nio EL7 is hetzelfde, namelijk 11 kW. Dit betekent dat de laadsnelheid geen factor speelt bij de keuze van een wandlader of laadpaal.

Uitvoering

Accu

AC-laadvermogen

Aansluiting

Nio EL7 Standard Range

75 kWh

11 kW

Type 2

Nio EL7 Long Range

100 kWh

11 kW

Type 2

 

Kies de juiste lader voor uw Nio EL7

Het selecteren van de juiste lader is belangrijk, om te zorgen dat de accu van uw Nio EL7 snel genoeg wordt opgeladen. Ontdek welke lader geschikt is en hoe u de optimale laadcapaciteit benut. Niet elke lader is helaas geschikt voor de Nio EL7; het is bijvoorbeeld essentieel om een lader te kiezen waarvan in ieder geval de AC-laadsnelheid voldoende is voor uw Nio EL7 en die ook de juiste aansluiting heeft. Onze selectie omvat modellen met minstens 11 kW aan AC-laadcapaciteit, en onze monteurs helpen u graag met de installatie.

 

Laadpaal of wandlader?

Het type lader dat het beste bij uw behoeften past, hangt af van uw specifieke situatie en waar u uw Nio EL7 wilt opladen. Een wandlader komt bijvoorbeeld goed van pas onder de carport, in de garage of elders in de buurt van een muur, terwijl een laadpaal doorgaans beter geschikt is voor andere locaties. Als u twijfelt over welke optie het meest geschikt is voor uw situatie, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor advies op maat.

 

Wij regelen ook de installatie van uw laadpaal

Over de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken – die regelen wij. Kiest u voor ons installatiepakket, dan komt een bij ons aangesloten monteur uw nieuwe laadstations plaatsen en aansluiten. Dat is wel zo makkelijk.

 

Installatiegemak

Bij Laaddirect nemen we graag de zorgen over de installatie van uw lader uit handen. Met ons installatiepakket kunt u erop vertrouwen dat een ervaren monteur uw nieuwe laadstation zal plaatsen en aansluiten, zodat u zich kunt concentreren op het genieten van uw elektrische rijervaring.

 

Laadtijd van de Nio EL7

Wilt u weten hoe lang het duurt om uw Nio EL7 op te laden? Het berekenen van de laadtijd is eenvoudig met behulp van de volgende formule:

  1. Deel de accucapaciteit (in kWh) van de Nio EL7 door de AC-laadsnelheid (in kW)
  2. Deel de uitkomst hiervan door 0.85
  3. Reken het resultaat om naar uren en minuten.

Voor de beide varianten van de Nio EL7 geeft dit de volgende geschatte laadtijden:

EL7 Standard Range: ( 75 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 8,02 = 8 uur en 1 minuut

EL7 Long Range: ( 100 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 10,70 = 10 uur en 42 minuten

Houd er rekening mee dat deze berekeningen slechts een schatting zijn, aangezien de daadwerkelijke laadtijd kan variëren afhankelijk van verschillende externe factoren zoals de omgevingstemperatuur.

Geschikt voor particulier en zakelijk gebruik

Of u nu uw Nio EL7 zakelijk of particulier gebruikt, bij Laaddirect bieden we laders die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Sommige modellen uit ons assortiment zijn specifiek ontworpen met functies zoals dubbele laadaansluitingen, wat ze ideaal maakt voor zakelijk gebruik.

 

Toekomstbestendige laadoplossing

Het aanschaffen van een laadstation voor uw Nio EL7 is een investering op de lange termijn. Daarom is het verstandig om nu al rekening te houden met toekomstige behoeften. Overweeg bijvoorbeeld een lader met extra AC-laadvermogen, of met een extra socket. Dit om ervoor te zorgen dat uw laadoplossing klaar is voor de uitdagingen, wensen en elektrische auto’s van morgen.

 

Zo vindt u de beste laadoplossing voor de Nio EL7

Met behulp van onderstaande tips navigeert u nog sneller en gemakkelijk door het proces van het kiezen van de juiste laadoplossing voor uw Nio EL7.

1: Meerdere laadaansluitingen

Bij onze laadstations heeft u de keuze uit verschillende aansluitopties, waaronder modellen met een enkele of dubbele socket. Met een dubbele socket kunt u twee elektrische voertuigen tegelijkertijd opladen, wat bijzonder handig is als u meerdere EV’s bezit, uw lader op de werkplek staat of als u het laadstation deelt met anderen.

2: Laadkabel

Bij het kiezen van uw laadoplossing heeft u de optie tussen vaste en losse laadkabels. Hoewel vaste laadkabels gemakkelijker in gebruik zijn, moeten we opmerken dat ze ook kwetsbaarder zijn. Daarom raden we laadstations met vaste kabels vooral aan voor gebruik op eigen terrein, waar ze minder blootgesteld zijn aan externe factoren.

3: Slimme lader

De trend van laders met internetverbinding en een backoffice groeit gestaag. Met een backoffice krijgt u gedetailleerd inzicht in alle aspecten van het laadproces, wat van onschatbare waarde kan zijn als u de laadkosten wilt verdelen of beheren in een gedeelde omgeving.

4: Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een slimme functie die ervoor zorgt dat uw elektrische installatie niet overbelast raakt tijdens het opladen. Wanneer overbelasting dreigt, grijpt deze functie in om schade te voorkomen, zoals doorslaande stoppen of andere elektrische problemen.

5: Autorisatie

Als u de toegang tot uw laadpunt wilt beperken tot geautoriseerde gebruikers, raden we aan te kiezen voor een laadpaal of wandlader met een autorisatiefunctie. Hiermee kunt u zelf bepalen wie er gebruik mag maken van uw laadpunt, wat extra gemoedsrust biedt in termen van veiligheid en privacy.

 

De beste laadoplossing voor de Nio EL7 vindt u bij Laaddirect

Ook voor uw Nio EL7 staat Laaddirect voor u klaar als dé aangewezen leverancier voor laadpalen en wandladers van A-merken. Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar geven ook vrijblijvend advies en bieden daarnaast professionele installatiediensten. Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Aarzelt u dan niet om even contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.