Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Nio ET7

De beste laadoplossingen voor uw Nio ET7

Laadpaal advies over uw Nio ET7 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Nio ET7

Bent u in de markt voor een topmerk laadpaal of wandlader voor uw Nio ET7? Bij Laaddirect kunt u terecht voor een A-merk laadoplossing die aan al uw wensen voldoet. Het programma van Laaddirect bestaat uit laadstations van onder anderen Wallbox, EVBox, Webasto en Alfen. Daarnaast regelen wij ook de installatie van uw nieuwe lader.

In ons aanbod vindt u diverse laadpalen en wandladers voor de Nio ET7. Deze beschikken over voldoende laadvermogen en zijn geschikt voor zakelijk en particulier gebruik.

 

Laadpaal voor de Nio ET7

De Nio ET7 is een elektrische sedan van Chinese makelij die gebruik maakt van een revolutionair systeem. Naast opladen kunt u namelijk ‘gewoon’ de accu wisselen bij een van Nio’s swapping stations. Dit systeem is echter nog niet uit in Europa uitgerold en is sowieso niet primair bedoeld als vervanging van het traditionele AC-laden. Daarom doet u er verstandig aan een betrouwbare laadoplossing voor thuis of op de zaak aan te schaffen.

 

Een passende lader kiezen

Momenteel is de Nio ET7 verkrijgbaar in twee uitvoeringen: één met een 70 kWh accupakket en een met een zwaarder 100 kWh accu. Beide configuraties zijn uitgerust met een 11 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting. Hierdoor maakt het niet uit welke uitvoering van de Nio ET7 heeft voor uw keuze. Overigens heeft Nio ook een uitvoering van de ET7 met een 150 kWh accupakket aangekondigd. Deze is nog in ontwikkeling.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
Nio ET7 70 kWh

 

70 kWh 11 kW Type 2
Nio ET7 100 kWh 100 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laadpaal is geschikt voor de Nio ET7?

Om het laadvermogen van de Nio ET7 ten volle te benutten heeft u minimaal een lader nodig met evenveel AC-laadcapaciteit. Anders duurt het laden aanzienlijk langer en bent u regelmatig genoodzaakt om met een halfvolle accu de weg op te gaan. Houd daarnaast rekening met het feit dat ook uw elektrische installatie over voldoende capaciteit moet beschikken. Zo heeft u voor een 11 kW laadstation een 3-fase 3 x 16A aansluiting nodig.

laadpaal nio et7

 

Wallbox of laadpaal?

U heeft keuze uit wandladers, ook wel wallboxen genoemd, en laadpalen. Het verschil tussen deze types laadstation is de plek van montage. Welke voor u geschikt is draait daarom vooral om de beoogde laadplek van uw Nio ET7. Komt een laadpaal of wandlader hier het beste uit de verf? Vaak wijst dit zichzelf, bijvoorbeeld als u uw ET7 in de garage wilt opladen. Komt u hier zelf niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Installatie

Het plaatsen en installeren van een laadstation is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden wij een installatiepakket aan. Kiest u hiervoor, dan neemt een van onze monteurs het hele installatieproces uit handen. Dat scheelt u een hoop tijd en gedoe.

 

Hoe lang duurt het om de Nio ET7 op te laden?

Wilt u weten hoe lang het duurt om uw Nio ET7 op te laden? Dit rekent u eenvoudig uit aan de hand van de onderstaande som:

( accucapaciteit / AC-laadcapaciteit ) / 0,85 = laadtijd in uren

De accucapaciteit van de Nio ET7 is 70 of 100 kWh, de laadcapaciteit is 11 kW. De 0,85 is een constante die de energie die verloren gaat tijdens het laadproces representeert. Vullen we de specificaties van de Nio ET7 in deze rekensom in dan krijgen we een laadtijd van 7,5 voor de 70 kWh-configuratie en 9 uur voor de 100 kWh-uitvoering.

( 70 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 7,49 uur = 7 uur en 30 minuten

( 100 kWh / 11 kW) / 0,85 = 9,09 uur = 9 uur en 5 minuten

Aangezien bovenstaande berekeningen slechts schattingen zijn, zijn ze niet 100% nauwkeurig. Zo kan de werkelijke laadtijd afwijken als gevolg van de invloed van externe factoren, zoals de staat van de elektrische aansluiting of de temperatuur.

 

Ook geschikt voor zakelijk gebruik

Wilt u uw Nio ET7 op de zaak opladen? Dat is geen probleem. Al onze laders zijn namelijk geschikt voor gebruik thuis, op bedrijf of ergens anders. Daarnaast lenen sommige van onze laders zij bij uitstek voor zakelijk toepassingen. Deze zijn bijvoorbeeld uitgerust met meerdere laadaansluitingen en functies zoals een backoffice of autorisatiefunctie.

Toekomstbestendige laadoplossing

Natuurlijk wilt u een laadpaal of wandlader waar u lang gebruik van kunt maken. Daarom doet u er verstandig aan ook rekening te houden met uw toekomstplannen bij uw keuze voor een lader. Zo weet u zeker dat u uw lader niet hoeft te vervangen wanneer u uw Nio ET7 op den duur vervangt.

 

Zo vindt u de perfecte lader voor uw Nio ET7

Hoe vindt u nu de perfecte laadoplossing voor de Nio ET7? We zetten andere te overwegen zaken voor u op een rijtje.

1. Meerdere EV’s tegelijk opladen?

In sommige gevallen is het handig als u met uw lader meerdere EV’s tegelijk kunt opladen. Bijvoorbeeld als u de lader deelt met anderen of als u zelf meerdere EV’s heeft. Daarom vindt u in ons aanbod meerdere laders met een dubbele laadaansluiting.

2. Type laadkabel

U heeft keuze uit laders met een losse en een vaste laadkabel. Laders met een vaste laadkabel zijn gemakkelijker in gebruik, terwijl laadoplossing met een losse kabel doorgaans meer hufterproof zijn.

3. Online lader met backoffice

Laders met een internetaansluiting worden ook wel online laders genoemd. Dergelijke laders worden vaak uitgerust met moderne functies en applicaties, zoals een backoffice. Met een backoffice krijgt u inzicht in alle informatie rondom het laadproces. Deze informatie is cruciaal als u de laadkosten wilt verrekenen met uw medegebruikers of werkgever.

4. Autorisatie

Wilt u voorkomen dat uw lader gebruikt kan worden door onbevoegden? Kies dan voor een laadoplossing met een autorisatie. Hiermee bepaalt u zelf wie wel en wie niet gebruik mag maken van uw laadstation. De autorisatie verloopt dan via een Plug & Charge-functie, app of RFID-lezer.

5. Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw laadpaal of wandlader uw elektrische installatie kan overbelasten? Bijvoorbeeld als de lader tegelijk is ingeschakeld als andere grote stroomverbruikers. Om deze reden zijn sommige laadoplossingen uitgerust met een Load Balancing functie. Dit is een functie die automatisch het laadvermogen reduceert wanneer overbelasting dreigt.

 

Laadpaal of wandlader voor de NIO ET7 kopen? Dat doet u bij Laaddirect

Laaddirect is dé aangewezen leverancier van laadpalen en wandladers voor de Nio ET7. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedereen een passende laadoplossing bieden – wat uw wensen en eisen ook zijn. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor aankoopadvies en de installatie van uw laadstation.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.