Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Opel Combo-e Life

De beste laadoplossingen voor uw Opel Combo-e Life

Laadpaal advies over uw Opel Combo-e Life ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Opel Combo-e Life

Bent u in de markt voor een laadpaal of wallbox voor uw Opel Combo-e Life? Bij Laaddirect vindt u niet alleen een breed aanbod van topmerk laadoplossingen, kunt u bij ons ook terecht voor de installatie van uw nieuwe laadstation. De Opel Combo-e Life is de eerste elektrische Leisure Activity Vehicle (LAV) van de Duitse autofabrikant en biedt zijn gebruikers bijzonder veel ruimte en flexibiliteit. Het is de personen-uitvoering van de Opel Combo-e, die op zijn beurt de tegenhanger is van de Peugeot e-Rifter en Toyota ProAce Verso Electric. Net zoals bij andere EV’s is het bij de Opel Combo-e Life van groot belang dat u de accu regelmatig oplaadt met een betrouwbare lader. Zo weet u zeker dat u onderweg niet met een lege accu komt te staan.

Uitvoeringen

De Opel Combo-e Life is beschikbaar in één uitvoering. Deze ‘standaard’ Combo-e Life is uitgerust met een 100 kWh-elektromotor, 50 kWh-accupakket, 11 kW AC-laadvermogen en een Type 2-aansluiting. Vooralsnog levert Opel de Combo-e Life in Nederland in slechts één lengtemaat, de L1-lengtemaat genaamd, waarmee de Combo e-Life 4,40 meter lang is. In deze lengtemaat biedt de Combo-e Life ruimte aan vijf zitplaatsen en beschikt de elektrische LAV over een bagageruimte met een inhoud van 597 liter.

Uitvoering Accu             AC-laadvermogen      Aansluiting
Opel Combo-e Life L1 50 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Welke laders zijn geschikt/ongeschikt voor de Opel Combo-e Life?

Bij het selecteren van een geschikte lader is het van groot belang dat u rekening houdt met het benodigde laadvermogen (11 kW) en de laadaansluiting (Type 2). Wij adviseren een laadoplossing te kiezen die over minimaal evenveel laadcapaciteit beschikt als uw EV, in het geval van de Combo-e Life 11 kW. Vergeet daarnaast niet rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting. Om het laadvermogen van de Combo-e Life volledig te benutten heeft u minimaal een 3-fase 3 X 16A aansluiting nodig.

Laadpaal of wandlader

De keuze tussen een laadpaal of wandlader wordt vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Dit terwijl het eigenlijk zeer simpel is. Het enige verschil tussen deze types lader is de plek van montage. Welke voor u het meest geschikt is hangt daarom af van de beoogde laadplek van uw Opel Combo-e Life. Is dit in de buurt van een muur, bijvoorbeeld bij u in de garage of onder de carport? Dan is een wandlader waarschijnlijk de beste keuze. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat een laadpaal de betere keuze is.

Inclusief vakkundige installatie

Heeft u twee linkerhanden? Of waagt u zich om andere redenen liever niet aan de installatie van uw laadstation? Geen zorgen: wij nemen dit graag uit handen. Een bij ons aangesloten monteur verzorgt de installatie tot in de puntjes.

Wat is de laadtijd van de Combo-e Life?

Bent u benieuwd naar de laadtijd van uw Opel Combo-e Life? Het 100% nauwkeurig berekenen van de laadtijd is helaas onbegonnen werk. Gelukkig hoeft niet alles ingewikkeld te zijn. Er is namelijk een veel makkelijkere manier om de laadtijd te weten te komen.

Maak simpelweg gebruik van onderstaande formule:

( Bruikbare accucapaciteit / AC-laadvermogen ) / 0,85 (energieverlies) = laadtijd in uren

Aan de hand van deze formule rekent u vervolgens gemakkelijk de laadtijd van uw Opel Combo-e Life uit:

( 50 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,35 uur = 5 uur en 21 minuten.

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is puur theoretisch. Zo houdt deze geen rekening met de invloed van de omgevingstemperatuur of de rol die de staat van de elektrische aansluiting speelt. Desondanks is het een handige, eenvoudige manier om een goede indruk van de laadtijd te krijgen.

Zakelijk opladen? Geen probleem!

Vanwege zijn ruimte en veelzijdigheid leent de Opel Combo-e Life zich goed voor zakelijk gebruik. Al onze laders zijn geschikt voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Ons aanbod bestaat bovendien uit diverse laadoplossingen – elk met zijn eigen unieke features, ideale toepassingen en voor- en nadelen. Dankzij ons uitgebreide en gevarieerde assortiment kunnen wij u altijd de best passende lader beiden, wat uw wensen ook zijn.

Zo vindt u de perfecte laadpaal/wandlader voor uw Opel Combo-e Life

Bij het selecteren van een geschikte lader komen veel zaken kijken, waardoor sommigen door de bomen het bos niet meer zien. Daarom zetten we hier alles op een rijtje.

Genoeg laadvermogen essentieel

Heeft uw lader minder laadvermogen dan uw Combo-e Life, dan duurt het volledig opladen van de accu aanzienlijk langer. Kies daarom voor een model met minimaal evenveel laadvermogen. Vergeet daarnaast niet rekening te houden met de vereiste elektrische aansluiting (3 X 16A).

Lader met internetverbinding en backoffice

Steeds meer laders zijn voorzien van een internetaansluiting. Dergelijke laders worden ook wel online laders genoemd. Dankzij de internetconnectie beschikken ze over tal van handige functies, zoals een backoffice. Met een backoffice heeft u altijd inzicht in het laadproces. Dit is ideaal als u de kosten van het laden met uw medegebruikers of werkgever wilt verrekenen.

Voorkom overbelasting met Dynamic Load Balancing

Wist u dat uw laadstation zoveel van uw elektrische installatie kan vragen dat deze overbelast raakt? Om deze reden worden sommige laders uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is een handige functie die herkent wanneer overbelasting dreigt en automatisch het vermogen reduceert.

Aantal laadaansluitingen

Deelt u uw lader met de buren of heeft u zelf twee EV’s? Dan is een lader met een dubbele laadaansluiting wel zo handig. Heeft u hier geen behoefte aan, dan voldoet uiteraard een lader met een enkele socket.

Type laadkabel

U heeft keuze uit laadpalen en wandladers met een vaste en een losse laadkabel. De laatstgenoemde komt het meest voor: u bergt de kabel op in de auto en haalt deze tevoorschijn zodra u uw Combo-e Life aan de lader wilt leggen. De laatste jaren zijn laadstations met een vaste kabel ook erg in trek. Deze zijn wat gebruiksvriendelijker maar helaas ook een stuk kwetsbaarder.

Beveilig je lader met een autorisatiefunctie

Staat uw lader op een publieke plek? Met een autorisatiefunctie voorkomt u dat onbevoegden gebruik maken van uw laadpunt. De autorisatie verloopt dan via een RFID-lezer (laadpas of laaddruppel), een smartphone applicatie of een Plug & Charge optie.

Toekomstbestendig

Houdt u ook rekening met de toekomst bij uw keuze? Misschien schaft u over een tijdje wel een tweede elektrische auto aan. Dan zou het wel zo handig zijn als u voor een lader met een dubbele laadaansluiting had gekozen. Of wellicht vervangt u uw Combo-e Life op den duur door een model met een grotere laadcapaciteit. Om dan een nieuwe laadpaal/wandlader te moeten aanschaffen zou zonde zijn. Daarom doet u er verstandig aan om nu alvast na te denken over uw toekomstplannen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.