Advies nodig? Bel 085 130 4170 of mail naar info@laaddirect.nl EV Expert laadpaal
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert

Laadpaal keuzehulp

Keuzehulp voor de beste laadpaal voor uw situatie.

Laadpaal advies
Alleen A-merken
Snelle levering
Vakkundige installatie
Persoonlijk advies
EV-Expert
logo

Laadpaal Peugeot e-308

De beste laadoplossingen voor uw Peugeot e-308

Laadpaal advies over uw Peugeot e-308 ?

Laadpaal thuis of Laadpaal bedrijfslocatie?
Voor welke auto zoekt u een laadpaal?
Bekijk alle laadpalen
9,8
score op
img
Waardoor wij ons onderscheiden

Uw project is bij ons in goede handen

1500+

Tevreden klanten gingen
u reeds voor

2000+

Meer dan 2000 installaties
opgeleverd

9,3/10

Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,3

5.0
Een goed aanbod gehad voor een alfen lader van Laaddirect. Ik heb deze nu een aantal keren gebruikt en het gemak dat een lader thuis biedt is het zeker waard.
Review wandlader webasto pure
5.0
Kundige hulp gehad bij de aankoop van mijn laadpaal. Netjes geïnstalleerd en hij werkt perfect.
Review nicolas
4.5
Ben blij dat de lader al binnen een maand geïnstalleerd kon worden. Heel netjes opgehangen en opladen is makkelijk met de wallbox.

Peugeot e-308

Uw Peugeot e-308 kan niet zonder laadpaal of wandlader. De beste laadoplossing voor uw e-308 EV vindt u bij Laaddirect. Ons aanbod bestaat uitsluitend uit A-merk laadoplossingen die als laadpaal of wandlader kunnen worden geplaatst en die geschikt zijn voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Daarnaast nemen wij ook de installatie voor onze rekening.

Kortom, voor laadpalen en wandladers voor de Peugeot e-308 moet u bij Laaddirect zijn. Ontdek ons aanbod van topmerk laadstations, kies de lader die het beste past bij uw EV en specifieke situatie en plaats direct uw bestelling.

 

De voordelen van een laadpaal voor de Peugeot e-308

De e-308 van de Franse autofabrikant Peugeot is de volledig elektrisch aangedreven versie van de conventionele en/of plug-in hybride Peugeot 308. Eigenlijk is de e-308 en vreemde eend in de bijt. Deze EV is namelijk gebouwd op een platform dat van oorsprong niet ontwikkelt is voor een volledig delektrische aandrijflijn. Desondanks beschikt de Peugeot e-308 over een geheel nieuw ontwikkeld 54 kWh-accupakket (51 kWh effectief) en een 3-fase 11 kW-boordlader. Opladen doet u het beste met uw eigen lader, zowel thuis of op de zaak. De voordelen op een rij:

  • Niet meer afhankelijk van publieke laadpunten
  • Altijd voldoende laadvermogen – u kiest immers de lader!
  • Voordeliger, helemaal wanneer u de lader combineert met uw eigen zonnepanelen
  • De perfecte lader voor uw situatie

 

Welke laadoplossing kiezen?

Maar welke lader moet u dan kiezen? Eerst is het van belang om te kijken naar de uitvoering van uw EV. In het geval van de Peugeot e-308 is er slechts één uitvoering. In deze configuratie beschikt de e-308 over een 54 kWh accu en een 11 kW boordlader met een Type 2 laadaansluiting.

Uitvoering Accu AC-laadvermogen Aansluiting
e-308 54 kWh 11 kW Type 2

Voorkom dat u de verkeerde laadpaal kiest!

img

Voldoende AC-laadvermogen & juiste elektrische aansluiting cruciaal

Aan de hand van het AC-laadvermogen bepaalt u vervolgens hoeveel laadcapaciteit uw toekomstige laadpaal moet hebben. Wij raden aan altijd een lader te kiezen met minstens evenveel AC-laadvermogen. In het geval de Peugeot e-308 is dit 11 kW. Een dergelijke laadoplossing vereist op zijn beurt een 3-fase 3 X 16A elektrische aansluiting. Heeft u deze niet? Dan kijken wij of uitbreiding van uw stoppenkast mogelijk is.

Peugeot e-308 laadpaal

 

Wandlader of laadpaal?

Doorgaans maken we onderscheid tussen twee soorten laadstation, wandladers en laadpalen. Welke voor u geschikt is hangt vooral af van de beoogde parkeer- en laadplek voor uw e-308. Beeld u in hoe deze situatie eruitziet – vaak kunt u hier al van afleiden welk type lader in uw situatie het beste tot zijn recht komt. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

 

Ook voor de installatie

Bij de installatie van uw laadstation komt van alles kijken. Daarom nemen we deze klus maar al te graag uit handen. Kies voor ons installatiepakket en een bij ons aangesloten monteur verzorgt de montage en aansluiting van uw laadpaal of wallbox tot in de puntjes.

 

Wat is de laadtijd van de Peugeot e-308?

Hoe snel u uw Peugeot e-308 volledig oplaadt met uw toekomstige lader? Dat rekenen we uit aan de hand van de volgende som:

Laadtijd = ( Accucapaciteit in kWh / AC-laadvermogen in kW ) / 0,85

Vullen we de specificaties van de Peugeot e-308 in, dan komen we op een laadtijd van zo’n 5 en een half uur:

Laadtijd Peugeot e-308 = ( 51 kWh / 11 kW ) / 0,85 = 5,45 uur = 5 uur en 27 minuten

 

Kanttekeningen

Bovenstaande berekening is uiteraard slechts een schatting. De daadwerkelijke laadtijd kan wat langer uitvallen als gevolg van externe factoren (temperatuur, elektrische aansluiting, Load Balancing) of een verschil in AC-laadcapaciteit tussen de boordlader en het laadstation.

 

Uw Peugeot e-308 zakelijk opladen?

Wilt u uw Peugeot e-308 zakelijk opladen? Ook dat is geen probleem. In ons assortiment vindt u verschillende laders die zich perfect lenen voor zakelijk gebruik. Deze beschikken bijvoorbeeld over allerlei handige, ‘slimme’ functies, een vaste laadkabel en een dubbele laadaansluiting.

Toekomst

Het zou zonde zijn als u uw laadpaal of wandlader binnen enkele jaren al zou moeten vervangen. Kies daarom voor een toekomstbestendige laadoplossing, ofwel een lader die u ook voor toekomstige EV’s (met meer AC-laadvermogen) kunt gebruiken. Ook kan het verstandig zijn om alvast na te denken over eventuele uitbreiding van uw elektrische wagenpark. Verwacht uw in de toekomst bijvoorbeeld een tweede EV aan te schaffen, dan is het wel zo slim om nu alvast te kiezen voor een lader met een dubbele laadaansluiting.

 

De beste lader voor uw Peugeot e-308 kiest u zo!

Naast bovengenoemde zaken zijn er nog diverse andere factoren waarmee u rekening dient te houden. Dit zijn:

1: Losse of vaste laadkabel

Ook laadkabels komen in verschillende soorten en maten. Naast de ‘standaard’ losse laadkabels zijn er bijvoorbeeld ook vaste modellen. Deze zitten vast aan het laadstation en hoeven dus niet in uw EV opgeborgen e worden. Hierdoor zijn ze gemakkelijker in gebruik, maar helaas ook een stuk kwetsbaarder.

2: Meerdere EV’s tegelijk opladen?

Wilt u meerdere EV’s tegelijk opladen? Kies dan voor een laadstation met een dubbele socket, ofwel een dubbele laadaansluiting. Deze laders lenen zich bovendien goed voor zakelijk gebruik of voor delen met uw buren of andere buurtbewoners.

3: Online lader met backoffice

Laders met een internetverbinding staan ook wel bekend als online laders. Online laders worden steeds populairder, aangezien ze dankzij hun internetconnectie uitgerust kunnen worden met slimme functies. Misschien wel de meest populaire functie is de backoffice. Een backoffice geeft gebruikers inzicht in het laadproces en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de laadkosten te verrekenen.

4: Andere functies

Online laders kunnen daarnaast ook uitgerust worden met andere functies. Denk hierbij aan een gecertificeerde kWh-meter, Dynamic Load Balancing (om overbelasting van uw elektrische installatie te voorkomen) of een autorisatiefunctie (Plug & Charge, RFID-lezer, smartphone app).

 

Peugeot e-308 laadoplossing kopen bij Laaddirect

Bij Laaddirect bent u aan het juiste adres voor een laadpaal of andere laadoplossing voor uw Peugeot e-308. Dankzij ons uitgebreide aanbod kunnen wij iedereen een passende oplossing bieden, wat uw wensen ook zijn. Daarnaast regelen wij ook de installatie en kunt u bij ons altijd aankloppen voor vrijblijvend advies. Heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Persoonlijk advies

Welke laadpaal is het best voor uw situatie?

Bekijk alle laadpalen
img

No products in the cart.